7 van de beste services zijn goedkoper dan iCloud, Google One en OneDrive

Ondanks de wijdverbreide aanwezigheid van cloudopslag is het nog steeds erg duur. Hier zijn 7 meer betaalbare opties van de grote namen op de markt.

opslag in wolken Het is nog steeds behoorlijk duur: $ 10 per maand voor 2 TB aan opslagruimte is het gemiddelde voor services zoals iCloud, Google One en OneDrive. En onze behoeften op dit gebied nemen toe. Of het nu gaat om het maken van een back-up van gegevens, het delen van lange zoomsessies, RAW-videobestanden of iets anders, 10 GB is gemakkelijk toegankelijk, soms zelfs met een enkel bestand.

Als u op zoek bent naar een betaalbare (of zelfs gratis) service voor het online delen van grote bestanden, zijn hier enkele van de beste opties, afhankelijk van uw behoeften.

Microsoft 365-familie: 6TB aan opslagruimte, verdeeld in 6

Het beleid van Microsoft om alles in één service te stoppen, doet het momenteel erg goed voor het bedrijf. Dit is de reden waarom Microsoft 365 zo populair is bij bedrijven. Een enkel abonnement geeft je toegang tot de volledige Office suite en Microsoft Teams voor meerdere gebruikers.

Het Microsoft 365-gezinsabonnement voor $ 99 per jaar biedt 6 TB aan opslagruimte, verdeeld over 6 accounts, en je kunt vaak promoties vinden voor $ 90.

U kunt dus 6 TB aan opslagruimte krijgen, maar u moet zes verschillende accounts gebruiken. Wat misschien niet de moeite waard is.

iDrive: 5/10 TB persoonlijke opslag voor de prijs van 1 TB

iDrive is een populaire keuze onder back-upoplossingen. Maar het platform heeft ook een ruim aanbod aan cloudopslag tegen een redelijke prijs.

iDrive is geen pure cloudopslagoplossing. Het is in feite een back-upservice die functies voor het delen van bestanden en samenwerking biedt. Een beetje vergelijkbaar met Dropbox, maar meer gericht op back-up dan op bestandssynchronisatie. Hoewel iDrive end-to-end-codering biedt, moet dit door de gebruiker worden ingeschakeld. En als u de coderingssleutel verliest, verliest u de toegang tot al uw bestanden.

U kunt iDrive nog steeds gebruiken om bestanden vanaf uw computer te verzenden en met anderen te delen. De kosten van een aanbieding van 5 TB bedragen $ 59 voor het eerste jaar. Er is ook een aanbieding van 10 TB voor $ 75 voor het eerste jaar.

TeleDrive: gratis en onbeperkte cloudopslag via Telegram

Telegram, de populaire privéberichtenservice, heeft een onbeperkte cloudopslagfunctie. Het biedt een API waar applicaties gebruik van kunnen maken. Wat TeleDrive deed. Eenvoudig bedieningspaneel waarmee u onbeperkt bestanden kunt verzenden en delen op internet.

Het gratis aanbod is echter beperkt tot 1,5 GB per dag en maximaal 2 GB voor verzenden en ontvangen, maar u kunt deze beperkingen opheffen door $ 10 per jaar te betalen.

Het enige probleem met deze oplossing is dat deze afhankelijk is van de Telegram API. Als Telegram besluit het te laten verdwijnen, zal TeleDrive ook verdwijnen.

pCloud: levenslange cloudopslag

pCloud is een andere veilige cloudopslagprovider die twee belangrijke voordelen heeft. De eerste is dat het 10 GB gratis opslagruimte biedt – veel meer dan zijn concurrenten. Ten tweede biedt het levenslange opslag. Het is een goede optie voor degenen die niet elke maand willen betalen.

Op het moment van schrijven is een aanbod van 500 GB $ 175 en een optie van 2 TB $ 350. pCloud heeft ook jaarabonnementen, maar voor $ 99/maand voor 2 TB kunnen we deze optie niet aanbevelen (je kunt Google One of iCloud+ krijgen voor die prijs).

Icedrive: grote opslag, privacy voorop

Icedrive is een cloudback-upservice die prioriteit geeft aan privacy en beveiliging. End-to-end encryptie. U genereert de sleutel op uw apparaat en krijgt nooit toegang tot de Icedrive-servers. Dit betekent dat niemand, zelfs Icedrive niet, toegang heeft tot uw gegevens.

De prijs is ook redelijk. Je krijgt 10 GB gratis opslagruimte en het abonnement van 5 TB kost $ 15 per maand. Het is niet zo betaalbaar als iDrive, maar als privacy echt belangrijk voor je is, is het het proberen waard.

Mega: 20 GB gratis, 8 TB zeer betaalbaar

Mega is een oplossing voor cloudopslag en het delen van gegevens die altijd controversieel is geweest (omdat het heel gemakkelijk te gebruiken is voor het delen van illegale inhoud). Maar de afgelopen jaren is Mega volwassener geworden. We kunnen het platform niet aanbevelen als primaire back-upoplossing, maar het is een geweldige optie om grote bestanden gratis (of tegen lage kosten) te delen.

Mega is de enige cloudopslagsite op deze lijst die 20 GB gratis aanbiedt. En als u wilt betalen, kunt u genieten van 8 TB voor $ 22 per maand of 16 TB voor $ 34. Veel opbergruimte voor weinig geld.

WeTransfer: gratis, maar voor tijdelijke gegevens

WeTransfer is een zeer populaire service voor het delen van gegevens, maar het is niet echt een tool voor cloudopslag. Het is heel eenvoudig: je kunt bestanden tot 2 GB verzenden en een link maken die 7 dagen actief blijft. U kunt zoveel koppelingen maken als u wilt. Wil je grote bestanden delen en deze binnen een week verwijderen is geen probleem, WeTransfer is een veilige optie.

Met het abonnement van $ 12 per maand kun je bestanden tot 200 GB verzenden en heb je 1 TB aan persoonlijke opslag. Deze aanbieding van WeTransfer Pro is niet helemaal betaalbaar, gebruik gewoon de gratis aanbieding wanneer je hem nodig hebt.

Leave a Comment