Definitie | cloud gaming | Futura Tech

De cloud spellen is een manier om videogames te spelen met behulp van servers ver. Het is niet nodig om games naar een bestand te downloaden en te installeren de computer of troosten. In plaats daarvan, de diensten stroom Inloggen vereist internet Stabiel en snel om spelinformatie naar een bestand te sturen Sollicitatie of een navigator op de ontvanger geïnstalleerd.

De game wordt weergegeven en gespeeld op de externe server, maar je ziet en communiceert alles lokaal op je apparaat. Het is een technologie die veel lijkt op: Netflix of een ander omroepplatform. Het enige verschil is dat de server waarvan de videostream afkomstig is, ook bestanden kan vastleggen druk knop. Dit betekent dat je geen bestand nodig hebt Grafische kaart Een nieuwe RTX 30-serie, Xbox Series X of PlayStation 5.

Dit opent vele mogelijkheden. Je kunt je telefoon gebruiken en de nieuwste AAA-games spelen door een controller aan te sluiten of een bestand af te spelen cloud spellen Aan Chromebook Om op een groter scherm te spelen zonder de draagbaarheid te verliezen. Dit is waarom cloud spellen Spannend, maar de techniek is er nog niet.

Hoe kan de cloud spellen ?

In de meeste gevallen is een bestand cloud spellen Vereist een maandelijks of jaarlijks abonnement om toegang te krijgen tot de inhoud. Bij sommige diensten moeten games naast het abonnement worden aangeschaft. In het geval van GeForce Now komen de games die je koopt uit andere winkels zoals Steam of Battle.net, wat betekent dat je ze lokaal kunt spelen als je uiteindelijk de benodigde hardware koopt. Het probleem is dat je in de rij moet wachten om deze games te streamen, en je kunt maar een korte tijd spelen. Door het abonnementsmodel te kiezen, kom je dichter bij de top van de wachtrij en heb je meer tijd om te spelen.

Nvidia’s belangrijkste concurrent, de Google Stadia, gebruikt een ander model. Je kunt je eigen games kopen op het Google-platform en ze zonder wachttijd streamen naar elk compatibel apparaat in Full HD. Neem een ​​betaald abonnement Precisie naar mij 4K En het voegt een bibliotheek met games toe die je zonder extra kosten kunt spelen zolang je je abonnement actief houdt, zoals Xbox Game Pass.

Diensten cloud spellen Ze bieden vaak speciale of webgebaseerde applicaties voor het streamen van games. Er wordt bijvoorbeeld Google Stadia . afgespeeld via Webapplicatie op desktopcomputers. Google biedt ook een web-app om Stadia in Safari op apparaten te spelen. appel. robot Heeft een speciale app gedistribueerd door Play op te slaan. In beide gevallen moeten spelers op de knop Afspelen klikken of tikken om de uitzendsessie te starten.

Omroepdiensten in Wolk Over het algemeen compatibel met de nieuwste consoles via Bluetooth, evenals met de traditionele configuratie Muis en toetsenbord. op apparaten metaanraakschermenzoals telefoons en Tabletten, ziet u ook een optie om de bedieningselementen op het scherm te gebruiken. Zelfs Google Stadia werkt met deze ingangen, tenzij je streamt Uw inhoud uitzenden via Een Chromecast Ultra die momenteel een Google Stadia-controller vereist, die te koop is voor $ 70.

Aan de cloudkant heb je in principe toegang tot een gaming-pc Datacenter. Elke service beheert zijn servers een beetje anders. onderhoud schaduwwolk spelletjesgeeft u bijvoorbeeld toegang tot een apparaat Windows 10 Voltooi in de cloud, terwijl Game Pass van Microsoft gebruikt een set van toetsenbord Xbox One S vastgelopen in serverrek. Hoe dan ook, je leent een kleine hoeveelheid rekenkracht van wat in wezen een bestand is supercomputer.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Hebben videogames een effect op ons gedrag?
We hebben lang gehoord dat geweld in videogames een negatieve invloed kan hebben op maatschappelijke gebruiken, maar weten we dat zeker?

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?

Leave a Comment