Gegevens: Cross-cloud slaagt waar multi-cloud faalt

Als het gaat om dataopslag, staat de cloud tegenwoordig volop in de belangstelling. Veel bedrijven, groot of klein, internationaal of lokaal, vragen zich zelfs af wat voor soort cloudstrategieën ze moeten toepassen. In eerste instantie zijn ze vaak van plan hun gegevens op te slaan bij één cloudprovider, in één regio, met indien nodig wereldwijde implementatiemogelijkheden. Na verloop van tijd, om vele redenen, variërend van regionale regelgeving tot uitbreidingsplannen of acquisities, eindigen organisaties echter met datasets en applicaties die zich in meer dan één openbare cloud bevinden.

Deze organische reis naar de multi-cloud, van de ene regio naar meerdere regio’s, naar meerdere clouds, inspireert hen om hun reis voort te zetten om te gaan waar de gegevens zich bevinden. Daarom is het tegenwoordig gebruikelijk voor organisaties om data en applicaties op meerdere clouds te draaien. Voor internationale bedrijven heeft de multi-cloud aanpak veel voordelen. Op papier overwint het uitdagingen zoals gegevenslatentie, kosten van één leverancier en afrekenen. Bovendien zorgt het voor systeemfailover, evenals dataflexibiliteit en hoge beschikbaarheid. Deze voordelen zijn ongetwijfeld overtuigend.

In deze context komen veel IT-teams echter vaak problemen tegen die ze willen oplossen en ontdekken ze al snel dat met een multi-cloudaanpak data niet gemakkelijk toegankelijk is. De nadelen zijn legio: het creëren van grenzen en datasilo’s in de cloud, de verplichte toevlucht tot het kopiëren en verplaatsen van data tussen verschillende clouds, enz. Dit resulteert in dataspreiding. Deze reis is duidelijk zeer complex en dat om de ware kracht van data te ontketenen, multi-cloud niet genoeg is en bedrijven moeten overstappen op een cross-cloud-aanpak.

Simpel gezegd, een cloud betekent dat gegevens gemakkelijk tussen verschillende openbare clouds kunnen worden verplaatst zonder extra werk. Met cross-cloud hoeven organisaties zich geen zorgen meer te maken over de locatie van hun data, applicaties, business managers en technologen. Ze hebben een naadloze ervaring in grote openbare clouds. Zo worden datawarehouses vermeden. Het belangrijkste is dat de cloud de weg vrijmaakt voor de ultieme heilige graal van de onderneming: veilige toegang en gecontroleerd delen van gegevens op wereldwijde schaal.

Cross-cloud lost het probleem van het verplaatsen van gegevens van de ene cloud naar de andere op door de gegevens op de juiste manier met elke provider te behandelen, terwijl de eindgebruiker een naadloze ervaring biedt, ongeacht waar deze zich bevindt. Vind gegevens en toepassingen.

Een ander groot voordeel ten opzichte van de cloud is de mogelijkheid om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen in het geval van een technische of catastrofale storing. Bedrijven die actief zijn in gereguleerde industrieën hebben bijvoorbeeld een hoge beschikbaarheid van kritieke applicaties nodig. Dit betekent volledige gegevenssoevereiniteit en beschikbaarheid, die alleen kunnen worden gegarandeerd door failover en rollback.

Uiteindelijk biedt de cloud bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van het delen van gegevens en kunnen twee of meer organisaties hun gegevens naadloos delen. Met een strategie in de cloud kan een bedrijf nu naadloos data delen binnen of tussen zijn business units, binnen zijn ecosysteem van handelspartners, of zelfs gecontroleerde data kopen en verkopen via een datamarktplaats. Door deze datadeling is directe toegang mogelijk tussen dataproviders en consumenten: data verschuiven niet, zijn altijd up-to-date en altijd beschikbaar. Cross-cloud is een baanbrekende tool die de grenzen tussen regio’s binnen dezelfde cloud en tussen clouds vervaagt, de volgende logische stap voor elke organisatie die op zoek is naar een enkele bron van waarheid in een of meer openbare clouds.

Door te kiezen voor een clouddataplatform met cross-cloud-mogelijkheden, hoeven bedrijven zich geen zorgen meer te maken over waar hun data zich bevinden of hoe de toegang ertoe wordt beïnvloed door veranderende cloudproviders. Beslissingen kunnen worden genomen op basis van onderscheidende factoren van leveranciersaanbiedingen, niet op het al dan niet isoleren van gegevens in het proces. Nu cross-cloud een realiteit is, zit de toekomst vol innovatiemogelijkheden, en dat is precies wat er gebeurt als data geen grenzen kent.

<< لقراءة أيضًا: CREDEFI: العودة إلى قصة نجاح الشركة الناشئة التي تربط بين التمويل التقليدي والتمويل اللامركزي >>>

Leave a Comment