Hoe beheers je Microsoft Azure?

Hybride werkprocessen, met de standaardisatie van fulltime of parttime telewerken, om nog maar te zwijgen van de noodzaak om wat geld te besparen op de IT-infrastructuur, hebben cloud computing een enorme boost gegeven. Waar hebben we het over en hoe trainen we met Microsoft Azure?

U zult ook geïnteresseerd zijn

Cloud computing-technologie bestaat uit toegang tot online bronnen die zijn opgeslagen op externe servers zonder dat er ter plaatse datacenters of servers hoeven te worden geïnstalleerd. Deze oplossing is niet alleen praktisch, maar ook een alternatief om de kosten te verlagen en te profiteren van bijna onbeperkte schaalbaarheid.

Azure Zoom, de oplossing van Microsoft

Sinds 2010 biedt Microsoft een platform dat open source IT-oplossingen en propriëtaire software van externe bedrijven combineert. In de praktijk biedt Microsoft Azure in zijn catalogus de mogelijkheid om applicaties of services te creëren, testen en publiceren die vervolgens aan andere bedrijven, afdelingen of individuen kunnen worden aangeboden. Om deze bewerkingen te vergemakkelijken, maakt virtualisatietechnologie het mogelijk om op afstand opdrachten of verzoeken uit te voeren zonder dat er software op het werkstation hoeft te worden geïnstalleerd.

Het voordeel van PaaS (Platform as a Service) en IaaS (Infrastructure as a Service) is dat ontwikkelaars Toegang tot moderne en schaalbare technologieën, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beveiliging, aangezien het rechtstreeks wordt beheerd door Microsoft. Dit is de manier van werken die de mogelijkheid biedt om zich te concentreren op de productiviteit en de echte business van het bedrijf, zonder dat u zich hoeft te concentreren op het installeren, onderhouden en beveiligen van een fysieke structuur (servers, datacenters, enz.).

Wat biedt Azure concreet?

Het zou moeilijk zijn om de enorme omvang van de mogelijkheden die Microsoft Azure biedt in een paar woorden samen te vatten. Maar we spelen het spel op dezelfde manier door de verschillende beschikbare diensten samen te vatten.

  • Databaseopslag: Microsoft Azure biedt gegevensopslag-, back-up- en herstelaanbiedingen om aan te passen aan de behoeften van bedrijven die deze service gebruiken.
  • Het leveren van tools voor het ontwikkelen van desktop- en mobiele applicaties, met name met behulp van virtuele machines.
  • Containers die feitelijk verpakte omgevingen zijn, kunnen toepassingen uitvoeren en alle componenten onderhouden die nodig zijn om ze uit te voeren.
  • De machine learning Waardoor bedrijven die voorspellingen willen doen en algoritmen willen implementeren bijvoorbeeld taken kunnen automatiseren in het kader van hun activiteit.

Aangezien het een van de meest populaire en alomtegenwoordige clouds is, zou het hebben van een dergelijke technische achtergrond een verschil maken, of het nu gaat om het ontwikkelen van vaardigheden of het zoeken naar eerste baan Of om professionele omscholing te overwegen. Het beheersen van de Microsoft-cloud zal een kans zijn om uw carrière een echte boost te geven, omdat zoveel bedrijven van elke omvang het vandaag gebruiken (of overwegen), om nog maar te zwijgen van de groten zoals Siemens, Société Générale of zelfs Franprix.

Mei 2021 Expert in digitale marktstudies Markies publiceerde haar rapport Retorische informatie over cloud computing-trends voor de periode van 2021 tot 2025: “ De cloud is nu goed voor meer dan 25% van de digitale software en diensten “.

Over Datascientest Azure-training

Het is een veilige gok dat de inkomsten die worden gegenereerd door Microsoft Azure de komende jaren zullen toenemen, aangezien cloud computing comfortabel heeft ingegrepen en zichzelf heeft geïnstalleerd in de strategieën van veel bedrijven over de hele wereld. Bereik van Microsoft Azure meten Op het gebied van professionele vaardigheden heeft het Datascientest-trainingsplatform het voortouw genomen bij het aanspreken van mensen die willen Training in cloud computing op Microsoft Azure.

Deze intensieve Azure-training duurt vijf dagen en bestaat uit afwisselende lessen en één-op-één coaching. Leerdoelen variëren van het ontwerpen van pijplijnen tot het verbeteren van databeheer, zonder daarbij een onderdeel van datasets en databeveiliging uit het oog te verliezen.

  • Al deze prestaties geven je de kennis die nodig is om te strijden voor officiële Microsoft-certificeringen.
  • data scientist Volg het programma Microsoft Education-partner »Alle deelnemers hebben een case Microsoft gecertificeerd trainer.
  • Wees voorzichtig, aangezien veel IT-oplossingen in het Engels beschikbaar zijn, is het belangrijk om een ​​redelijk goed taalniveau te hebben. Beheersing van SQL en Python is ook een vereiste om toegang te krijgen tot deze trainingssessie.

Wat is het Microsoft Learning Partner-programma?

Inschrijven voor een Azure-trainingssessie aangeboden door een Microsoft Learning-partner garandeert leren dat voldoet aan de eisen die Microsoft stelt. Zoals de Amerikaanse multinational in zijn documentatie uitlegt, geeft de aansluiting bij het Microsoft Learning Partner-programma een extra dimensie aan de loopbaan van de coach terwijl hij deelneemt aan de implementatie van een Azure-oplossing voor professionals.

Vanuit het oogpunt van een leerling is het een kans om technische experts met gedegen kennis van het hele Microsoft-ecosysteem te begeleiden om je te helpen je carrièredoelen te bereiken.

Het artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Datascientest

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?

Leave a Comment