Huidige veiligste cryptocurrency-investeringsstrategie

De markt voor cryptocurrency blijft groeien. Alternatieven voor Bitcoin zijn in opkomst om deze investering te democratiseren en toegankelijker te maken. DCA, of ‘gemiddelde dollarkosten’, is het waard om te benadrukken vanwege de voordelen ervan.

Risicoloos beleggen: droom of werkelijkheid?

Geïnteresseerd zijn in de aandelenmarkt is één ding, verdrinken door te beleggen is een ander. Hoewel het verleidelijk kan zijn om dit verlangen in realiteit om te zetten, is het niet eenvoudig om de handelstechnieken volledig te begrijpen en onder de knie te krijgen. We improviseren de markthandelaar niet, vooral niet op de markt voor cryptocurrency. Tussen het functioneren van deze eengemaakte markt en zijn vele kerneigenschappen en technologieën, moet leren om vertrouwd te raken met deze vaardigheden.

Om efficiënt en winstgevend te zijn in deze markt, moet je ijverig en constant aanwezig zijn. Het idee is om te kunnen reageren om de beste investeringskansen te grijpen. Deze aanpak kost echter veel tijd en de kans op groot succes is niet zo frequent. Zo zijn er alternatieven mogelijk om met minder risico en minder tijd te beleggen. Kostenmiddeling is een van die oplossingen om te voorkomen dat je in de val van de emotionele hobbyist valt. De strategie is gebaseerd op een investering met vaste winsten.

Gemiddelde dollarkosten: waar bestaat het uit?

Hoewel ze over het algemeen erg succesvol zijn, kunnen cryptocurrency-prijzen erg volatiel zijn. Dit leidt tot onzekerheid, de angst om een ​​grote kans te missen of zelfs geld te verliezen, wat veel beleggers in de toekomst kan tegenhouden. In een utopische wereld zou het principe zijn: laag kopen en hoger verkopen. Een feit dat bijzonder moeilijk te realiseren is. Daarom wenden steeds meer beleggers zich tot de dollar-kostenmiddelingsstrategie, beter bekend als DCA.

Dit alternatief streeft ernaar de impact van marktschommelingen te verminderen, en dus regelmatig kleinere hoeveelheden activa te kopen gedurende een bepaalde periode. We kiezen er bijvoorbeeld voor om een ​​jaar lang elke maand 100€ in bitcoins te investeren in plaats van 2000€ in één keer. Deze verdeling kan zich over meerdere maanden of meerdere jaren ontwikkelen en kan worden aangepast aan de doelstellingen van de belegger. Hoewel DCA zeker wordt geassocieerd met bitcoin, is het niet beperkt tot cryptocurrencies. Deze strategie wordt al jaren gebruikt om de volatiliteit van de aandelenmarkten te compenseren.

DCA: momenteel de veiligste strategie voor beleggen in cryptovaluta Lightbit

Voordelen van geplande investeringen

DCA heeft dus de neiging om met regelmatige tussenpozen een vergelijkbaar bedrag te investeren, zonder voortdurend de aandacht op de prijzen te richten. Een concept dat net zo verrassend kan zijn als het blindelings kopen van tokens, kan ons blootstellen aan een hoge prijs en een prijs die direct daarna daalt. Maar met DCA profiteren we van het spreiden van de inkoopkosten in de tijd, waardoor het algehele effect van een plotselinge prijsdaling wordt verminderd. En bij een effectieve daling dragen beleggers bij aan de aankoop met kans op rendement zodra de prijs stijgt.

Een heilzame cirkel heeft de neiging om van deze geprogrammeerde investering een manier te maken om de ups en downs van de markt af te vlakken. Uiteindelijk zijn de kansen op winstgevendheid groter dan de kansen om individuele activa te kopen. DCA is eigenlijk een uitstekende manier om je cryptocurrency-avontuur te beginnen. De belegger betreedt veilig de markt, balanceert zijn beleggingsportefeuille en risico van prijsbewegingen en profiteert op lange termijn van hogere prijzen. Voor meer eenvoud betreden steeds meer platforms voor cryptocurrency deze markt. Het doel is om beleggen gemakkelijker dan ooit te maken dankzij Bitcoin of DCA. Net als de broker biedt het Litebit-platform een ​​groot aantal cryptocurrencies aan door realtime koerstrends te detecteren.

Omdat de klantenservice altijd beschikbaar is, maakt Litebit het gemakkelijker om zijn platform te gebruiken en dus te investeren in cryptocurrencies. Litebit begrijpt de voordelen van DCA, democratiseert het en biedt het beste advies om te investeren in volledige beveiliging.

Met LiteBit is het tot 30 maart 2022 mogelijk om te profiteren van een saldo van 20 euro na registratie en accountverificatie.

Leave a Comment