Internet of Things en duurzaamheid: wat is de milieu-impact?

Het internet der dingen, of IoT, is een algemene term die verwijst naar elk systeem van computers of apparaten die via een draadloos netwerk met elkaar zijn verbonden. IoT-apparaten kunnen gegevens verzamelen en delen, en op die gegevens reageren om slimme beslissingen te automatiseren. Dit heeft echter een onmiskenbare impact op het milieu.

Er zijn talloze toepassingen om te profiteren van het internet der dingen. kan gaan van domotica systeem Met een onderling verbonden deurbel, thermostaat en beveiligingssysteem, voor een complete smart city met honderden verschillende onderling verbonden objecten. Het is onvermijdelijk dat de productie en consumptie van het internet der dingen zal leiden tot enkele opmerkelijke milieucomplicaties. Een haalbare technische benadering van het omgaan met milieuduurzaamheidskwesties wordt daarom ten zeerste aanbevolen.

Digitale diensten en klimaatverandering

aanval digitale diensten Het betekent dat datacenters momenteel verantwoordelijk zijn voor ongeveer 2% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Het groeitempo van deze sector wordt alleen geëvenaard door het groeitempo van het luchtvervoer. Datacenters draaien stroom Muziek en videoSocial media, hobby’s en cloud computing.

Naast een enorm stroomverbruik genereren servers ook veel warmte. Ze hebben ook enorme hoeveelheden energie nodig om kalm te blijven. Volgens de beschikbare informatie streven wereldwijde bedrijven er al naar om het doel van 100% Hernieuwbare energie vergeleken met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik.

Een onderzoek naar de stand van de wereldwijde ecologische duurzaamheid in het ontwerp van datacenters schetst een somber beeld. Van de 361 ondervraagde IT-besluitvormers hield slechts 28% rekening met milieu problemen Bij het kiezen van een datacentertechnologie.

Laat datacenters werken door gewoon te gebruikenHernieuwbare energie Het is een echte uitdaging. Dit is echter slechts een klein deel van de inspanning die nodig is voor duurzaamheid in de digitale wereld. Er moet een bijzondere inspanning worden geleverd voordat u tastbare veranderingen begint te zien.

Het Intergouvernementeel Panel over klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties voorspelt dat de gemiddelde temperatuur met 2°C tegen 2050. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de biodiversiteit en ecosystemen. a klimaat crisis Het staat al voor onze deur. Terwijl regeringen worstelen om haalbare doelen te stellen, moet de realiteit van de implementatie en haalbaarheid nog worden getest.

Het internet der dingen en de volgende digitale evolutie

Als onderdeel van het tweede digitale omslagpunt verbetert het internet der dingen het leven van gezinnen. Het Internet of Things draagt ​​immers bij aan het verbeteren van het comfort van de mens. Het biedt echter ook een bestand Onderzoek In de manier waarop we dingen benaderen.

De Hardwarewordt op zijn beurt steeds interactiever. Het hele stedelijke landschap verandert. Straten en gebouwen zijn nu bedekt met een digitale kluis die bestaat uit: Genetwerkte Internet of Things-apparaten. Sensoren sturen het verkeer om en verbeteren de energie-efficiëntie in de stad als onderdeel van de gezamenlijke interactie van mensen en dingen.

We zien een verandering in de manier waarop we datastructuren waarnemen. Digitaal intelligente architecturen zien er niet meer uit wat ze waren. De tweede generatie kunstmatige intelligentie grote gegevens Cloud computing verandert de manier waarop dingen worden gemaakt. Het heeft dus te maken met hoe ze eruitzien, hoe je ze behandelt en de manier van denken erachter.

We leven momenteel in een wereld Verbinding, onmiddellijke en episodische toename. De toenemende verdwijning van de grenzen tussen mens en niet-mens leidt ook tot een nieuw bewustzijn van milieukwesties. In feite bestaan ​​er al oplossingen die het internet der dingen en duurzaamheid combineren om het traject van klimaatverandering te vertragen.

Innovators spelen een actieve rol bij harmonisatie Internet of Things-apparaten Internationale normen voor klimaatbescherming. Tegelijkertijd zoeken ze naar de belangrijkste methoden om het Internet of Things milieuvriendelijker te maken.

Internet of Things-innovaties in duurzame ontwikkeling

Praktische strategieën worden gepubliceerd in de energiesector, precisielandbouw en expeditie.

energie

Als een belangrijke speler op het gebied van verantwoordelijkheid zoekt de energie-industrie naar manieren om dit op te lossen en dekoolstofeffect. Een groeiend aantal onderzoeken en rapporten is afkomstig van zowel openbare instellingen als de particuliere sector.

We merken de aanwezigheid van eerstelijnsoplossingen op het gebied van energiewinning en operationele optimalisatie in windparken en de Energiecentrales. Bovendien maken de implementatiescenario’s van energiebeheersystemen gebruik van de huidige integratietrends van IoT-platforms.

Het Internet of Things faciliteert typische taken zoals geautomatiseerd onderhoud en rapportage. Het vergemakkelijkt ook het verzamelen, analyseren en optimaliseren van slimme netwerken. Zijn aanwezigheid is ook gevestigd als het gaat om:slimme huishoudelijke apparaten Voor verwarming, koeling en verlichting.

IoT-sensoren verminderen het stroomverbruik. Het biedt ook de mogelijkheid om ter plaatse hernieuwbare energie op te wekken en koolstofverbruik en afval te meten. Uit een recent rapport blijkt dat ‘slimme’ acties in de energiesector naar verwachting jaarlijks meer dan twee miljard ton koolstofdioxide zullen besparen.

Precisie landbouw

Op IoT gebaseerde precisielandbouw zou een andere factor voor verandering kunnen zijn. Meer produceren en minder verspillen is de belangrijkste reden om slimme landbouwoplossingen en data gedreven.

Het Internet of Things bestaat al als het gaat om het monitoren van gewassen en bodemgesteldheid. Het biedt ook hulp bij het opsporen en behandelen van landbouwhuisdieren. Het Internet of Things helpt ook om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Ook landbouwirrigatie staat op het spel. watertekort is een groot probleem, aangezien de landbouw goed is voor 90% van het wereldwijde waterverbruik. Irrigatiesystemen met IoT-functionaliteit verbeteren het waterverbruik en verminderen afval.

Verzending van goederen

Vrachtvervoer over zee is een ander gebied dat speciale aandacht vereist. Zeevrachtschepen vervoeren 90% van ‘s werelds verhandelde vracht per volume en vervoeren olie, elektronica, kleding en voedsel.

Als belangrijkste motor van de wereldeconomie verbruikt het zeevrachtvervoer jaarlijks bijna 300 miljoen ton vuile brandstof. Dit levert 949 miljoen ton op verzadigen. Alleen al de scheepvaartindustrie genereert ongeveer 3% van de CO2-uitstoot in de wereld.

Vroegtijdige adoptie van IoT-monitoring en omleiding om vracht over oceanen te vervoeren, zou het brandstofverbruik met maximaal 15% kunnen verminderen.

Een andere specialiteit van het internet der dingen is: Preventief onderhoudReparaties van een week kunnen worden vermeden en tijdige reparaties worden vergemakkelijkt. Op de lange termijn kan dit de levenscyclus van bestaande vloten verlengen. Het kan ook de noodzaak verminderen om de vloot te vernieuwen.

Hoe kan de ecologische voetafdruk worden verminderd dankzij het internet der dingen?

Het internet der dingen heeft connectiviteit, verbetering van het reactievermogen, bijna volledige automatisering en de verschuiving van statische producten naar openbaar toegankelijke diensten mogelijk gemaakt.

Een officiële analyse door de Europese Commissie van november 2018 identificeert het internet der dingen als een bestand Gefaciliteerde overgang. Gebouwen, apparaten en energiesystemen van gebouwen kunnen inderdaad worden gesynchroniseerd om de energiestromen te verbeteren en de uitstoot te verminderen. Zodra het internet der dingen volledig operationeel is, zal het naar verwachting afnemen uitstoot De wereldwijde CO2-uitstoot ligt rond de 20%.

De verschuiving naar een groter bewustzijn van milieukwesties biedt bedrijven de kans om verder te kijken dan traditioneel klimaatbeheer. Op alle denkbare organisatieniveaus worden innovatieve oplossingen geïmplementeerd.

De combinatie van Internet of Things en duurzaamheid kent vele facetten. Het verbindt verschillende apparaten met oude apparatuur. Het maakt het ook mogelijk om het obstakel van industriële woestenijen te overwinnen en ze echt opnieuw te verbinden met het internet der dingen, allemaal uitdagingen die moeten worden aangepakt.

Een mogelijkheid is om lichtgewicht IoT-oplossingen aan te bieden, zoals IoT-platforms. Dit omvat hun infrastructuur en hun gereedschapsketen.

IoT-ontwikkelstudio voor meer connectiviteit en lagere CO2-uitstoot

Milieuactoren werkten in een ontwikkelstudio voor het Industrial Internet of Things (IIoT) die was uitgerust met gegevensbeheermogelijkheden. Internet of Things-apparaten en applicatieontwikkeling. Met de IIoT-ontwikkelstudio van Record Evolution kunnen bedrijven zwermen apparaten binnen een domein maken, configureren en beheren digitaal platform Volledig aanpasbaar en schaalbaar.

Apparaatbeheer op afstand, ontwikkeling van toepassingen op afstand en implementatie van apparaten worden allemaal in één raamwerk gepresenteerd SaaS intuïtief En gemakkelijk te gebruiken.

Met name de IoT-ontwikkelstudio van Record Evolution maakt het mogelijk om een ​​cloudgebaseerde datawetenschapsstudio te bouwen Internet of Things-gegevens. Voert geavanceerde analyses uit. Het traint ook machine learning-modellen die kunnen worden ingezet op IoT-apparaten. Het is ook mogelijk om deze applicaties bijna realtime op IoT-apparaten te draaien. Het biedt ook directe feedback op het apparaat.

Op deze manier kunnen bedrijven een complete IoT-oplossing creëren die het volgende omvat:

  • Gegevensverzameling
  • Analytics
  • ML-trainingsmodellen
  • Apparaatbeheer
  • Applicatie ontwikkeling
  • Applicaties per vliegtuig publiceren

Deze inspanning is gericht op het bouwen van een eenvoudige service die het internet der dingen en duurzaamheid verenigt. Het wordt vervolgens verenigd met de gecombineerde krachten van Internet of Things-connectiviteit en cloud computing.

Leave a Comment