De voordelen van het internet der dingen verspreiden zich over de hele wereld

Naast de economische voordelen voor fabrikanten, fabrikanten, handelaren, enz., bieden dingen die zijn verbonden met het Internet of Things (IoT) sociale en economische voordelen voor de samenleving en de mensheid als geheel.

IoT-objecten bieden veel economische voordelen: fabrikanten worden op de hoogte gesteld van verslechtering van de apparaatprestaties en kunnen deze uitschakelen tijdens daluren; Magazijnen en fysieke bedrijven beheren hun inventaris beter en energieleveranciers factureren het werkelijke verbruik zonder een medewerker ter plaatse te hoeven sturen om de meter te lezen.

Naast institutionele implementaties wordt het internet der dingen steeds vaker gebruikt door gezondheidswerkers, natuurbeschermingsorganisaties en onderwijsinstellingen om betere patiëntenzorg te bieden, natuurbehoud te bieden en middelen te bieden aan studenten die niet op traditionele scholen zitten.

Internet of things ten dienste van de natuur

Zwarte neushoorns in het Mukumazi National Park in Tanzania zijn onlangs uitgerust met Internet of Things-sensoren waarmee rangers hun verblijfplaats nauwkeurig kunnen volgen om ze beter te beschermen tegen stropers. De bewakers worden meerdere keren per uur geïnformeerd over de positie van de zoogdieren zodat ze zeer snel kunnen ingrijpen.

Evenzo houdt het Virginia Aquarium en Marine Science Center, Virginia Beach, een geschiedenis bij van elk van de vissen in zijn 170.000 liter aquarium via een RFID-systeem om zichzelf de middelen te geven om hun omstandigheden, leven, gezondheid en levensduur te verbeteren.

Er zijn veel andere voorbeelden van IoT-toepassingen om de leefomgeving van dieren en het ecosysteem waarin ze leven beter te beschermen.

Verwacht wordt dat implementaties zich zullen vermenigvuldigen en krachtiger zullen worden met de groeiende volwassenheid van 5G- en AI-technologieën die complexere gegevens en bruikbare informatie (bijvoorbeeld over ondervoeding) zullen produceren om de inspanningen voor natuurbehoud beter te ondersteunen.

Van deze systemen wordt in ieder geval verwacht dat ze het monitoren van wilde dieren vergemakkelijken en steeds zuiniger worden. Hoewel de meeste gecensureerde omgevingen al over een robuuste technologie en internetinfrastructuur beschikken, hoeven en moeten veel ongecontroleerde omgevingen niet tevreden zijn met GPS en het verzamelen van mobiele gegevens.

Zoals in de gezondheidssector

In de gezondheidszorg worden steeds vaker IoT-apparaten gebruikt om de vitale functies en vitale functies van patiënten thuis te bewaken. Niet alleen waarderen patiënten herstel thuis, wat voor hen goedkoper is dan ziekenhuisopname, ze bieden ook bedden voor ernstigere gevallen.

De toepassingen zijn talrijk: postnatale monitoring van de gezondheid van zuigelingen, detectie van vallen bij ouderen (met alarmering van first responders), postoperatieve monitoring. De mogelijkheid om de gezondheidstoestand van de patiënt in realtime te volgen, maakt het mogelijk om sneller in te grijpen en het herhalen van consultafspraken uit te stellen.

Met de verspreiding van de epidemie heeft de praktijk van consulten op afstand zich verspreid. Alle partijen besparen tijd en geld en maken het mogelijk om meer regelmatig overleg te plannen dan face-to-face overleg. Of ze nu in de stad of op het platteland zijn, patiënten waarderen deze consultaties en zijn gerustgesteld dat elk probleem zo snel mogelijk kan worden opgespoord.

En in het onderwijs

Iedereen kon de educatieve voordelen van het internet der dingen inschatten tijdens de COVID-19-pandemie, aangezien leerlingen van alle leeftijden zich thuis moesten aanpassen aan school. En zelfs als scholen nu weer opengaan, is onbedoelde sluiting vanwege COVID of iets anders (zoals sneeuw) nog steeds mogelijk, maar zonder het programma te onderbreken, zodra u overschakelt naar een andere bedrijfsmodus.

Naast afstandsonderwijs maakt het internet der dingen het gebruik van virtual reality, augmented reality en andere leerervaringen mogelijk, zowel in de klas als op afstand.

Maar net als bij natuurbehoud en gezondheid, zijn er geïsoleerde plattelandsgebieden, met name in ontwikkelingslanden, die nog steeds geen toegang hebben tot betrouwbare internetinfrastructuur. De leermiddelen zijn dan toegankelijk via mobiele connectiviteit en IoT-verbonden objecten.

We staan ​​nog aan het begin van het verkennen van de vele sociale en economische voordelen die IoT-objecten beloven. Om het te zien, is het noodzakelijk om door te gaan met inzetten in verbonden omgevingen en in gebieden die GPS en mobiele netwerken moeten combineren.

Leave a Comment