Hoe gebruik je technologie in je kantoren?

ik’ Het internet der dingen, of het Internet of Things, is een essentieel concept geworden om uw kantoren om te toveren tot volledig veilige en moderne ruimtes. Door de verbinding tussen dingen te gebruiken, handhaaft u goede hygiënepraktijken en bespaart u geld.

Na de recente gezondheidscrisis is het nu noodzakelijk om nieuwe maatregelen in kantoren in te voeren die de veiligheid van iedereen garanderen. In feite zal het verbinden van dingen op deze plaatsen het mogelijk maken Verminder menselijke interacties Op grote schaal. Het inzetten van Internet of Things in kantoren betekent ook het automatiseren van de processen die bijdragen aan goede bedrijfsprestaties.

Internet of Things gebruiken in uw kantoren

De adoptie van het Internet of Things, of IoT, in uw kantoren hangt vooral af van het aansluiten van apparaten om te kunnen Op afstand aanvragen. Dit concept is gericht op het beheersen van het gebruik van elk object en het verzamelen van informatie die zal worden gebruikt om de prestaties te verbeteren. Met andere woorden, het zal veel functies automatiseren en daarom uw kantoren efficiënter maken.

Comfortabele en slimme kantoren

Allereerst is het Internet of Things betrokken bij Verminder energieverbruik. Het laten draaien van machines in de daluren wordt bijvoorbeeld beschouwd als onnodige verspilling. Bij agendaplanning Strikt genomen gaan de apparaten pas aan als mensen het kantoor binnenkomen en gaan ze weer uit als ze weggaan. Dit kan ook worden geactiveerd voor verlichting, die kan worden ingesteld op een timer. Zo kan het energieverbruik worden beperkt tot wat absoluut noodzakelijk is.

Bovendien gaat het niet alleen om het programmeren of automatiseren van het opstarten van apparaten. Laten we praten over airco. Naast slimme thermostaten ondersteunt IoT-technologie temperatuurregeling. temperatuur, mij’vocht en beoordeel verzadiging. Dit betekent simpelweg dat IoT-kantoren bijdragen aan het creëren van een comfortabele omgeving voor werknemers.

Het verbinden van dingen kan verder gaan, want het gaat ook om meubels. Met deze functie kunt uverhoogd comfort Voor elke medewerker Verbeter uw productiviteit. Zo is het mogelijk om uw kantoormeubilair te programmeren Volgens de evolutie van het gedrag Lichamelijk gedurende de dag of zelfs de week.

Internet of things voor gezondheid en veiligheid

Het is nodig geworden Controle van de communicatie tussen medewerkersDit om de gezondheid van het bedrijf te waarborgen. Het bijhouden van werknemersgegevens is bijvoorbeeld belangrijk bij ziekte. a slimme planning Het maakt het mogelijk om precies te weten hoeveel en zelfs de identiteit van mensen zich op een bepaald moment in kantoren bevinden. Het helpt ook bij het beheren van de input en output van Verminder onnodige interacties tussen mensen, maar ook met apparaten.

Op het gebied van beveiliging biedt IoT-technologie meer dan een camerabewakingssysteem in uw kantoren. Het kan andere gegevens verzamelen om een ​​profiel voor te bereiden Spraak- en gezichtsherkenning. U kunt dus een waarschuwing programmeren om een ​​ongeautoriseerde aanwezigheid te melden. Als de storing verband houdt met de verzamelde gegevens, kunt u eenvoudig de oorzaak van het probleem achterhalen. Aan de andere kant, met betrekking tot fysieke verplaatsingen, is het mogelijkInstalleer de plotters op belangrijke zaken. Dankzij het Internet of Things wordt u op de hoogte gesteld van ongewenst verkeer.

Tot slot, bedankt voor volgsystemen voor kunstmatige intelligentieMet gezichtsherkenning is het makkelijker om een ​​persoon met het kantoor te verbinden. Het maakt het mogelijk om bij een mogelijk toegangsprobleem snel de identiteit van een persoon te verifiëren.

IoT-technologie in uw kantoren voor een betere productiviteit

Met behulp van RFID-technologie (Radio Frequency Identification) kan het internet der dingen voordelen opleverenslimme inventaris. Het kan u inderdaad helpen door veel handmatig werk te besparen. Door handmatig rapportages over assets in te vullen, is het namelijk mogelijk om fouten te maken. Aan de andere kant, met bijlagen RFID, het werk is nauwkeuriger en de kans op fouten is lager. Deze stickers bevatten alle nodige informatie:uw locatie en deuur Nauwkeurige inventaris en alles wat daarmee te maken heeft Voortgang. Op deze manier wordt het bestandLos het probleem sneller op En ook zoeken naar oplossingen is logisch.

Naast de inventaris zelf, kan intelligente inventarisatie: Automatisch anticiperen op bestellingen. Hij berekent gegevens en schrijft een rapport om de behoeften van het bedrijf te bepalen. Tijdens het gebruik wordt voorraadbeheer steeds eenvoudiger.

RFID-tags maken het ook mogelijk product volgen Voor meer zekerheid binnen het bedrijf. Met andere woorden, naast het verbeteren van uw kantoren, helpt het Internet of Things om de efficiëntie van uw activiteiten te verbeteren.

Chatbot, een andere technologie voor kunstmatige intelligentie

Chatbot is ook een extra mogelijkheid om je kantoren slimmer te maken dankzij het Internet of Things. Het gaat over chatbot die meerdere opdrachten kan uitvoeren. Hiermee kunt u onder andere bepaalde taken automatiseren.

De chatbot maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot het systeem vanaf een berichtenplatform zonder andere software te gebruiken. Het kan ook worden gebruikt als ondersteuning voor het verzamelen van gegevens en het verbeteren van de functionaliteit van verbonden objecten.

Onder welke voorwaarden het Internet of Things adopteren?

Voordat u IoT-technologie in uw kantoren implementeert, is het belangrijk om projecten zorgvuldig te bestuderen. Afhankelijk van de configuratie die u wilt instellen, moet u beginnen met het selecteren van een bestand sensoren vereist. Dit zijn apparaten die fysieke gegevens verzamelen en omzetten in bestanden Digitale systeemgegevens. Daarna zal het nodig zijn om hun locatie en dieet te overwegen.

Om gegevens over te dragen, gebruiken de sensoren een bestand communicatie protocol. Met een laag stroomverbruik, MQTT Het is het meest gebruikelijke protocol voor het verzenden van informatie naar een server op internet. Het internet der dingen gebruikt echter het protocol TCP-IP als transferlaag. Aan de andere kant, voor industriële gegevens, OPC Het is het referentieprotocol. Modbus Het maakt ook overdracht van een apparaat naar bewakingssoftware mogelijk.

Over het internet der dingen

Er zijn twee methoden voor het opzetten van communicatie tussen apparaten in uw kantoren. U kunt eerst een bestand kiezen bekabelde verbinding tussen de sensoren en de regeleenheid. U kunt het echter overslaan en in plaats daarvan een netwerk kiezen. draadlozeEn zigbeeEn Z-Wave waar maïs. De Netwerk selectie Wat het beste werkt voor uw bedrijf, hangt af van het aantal apparaten dat moet worden aangesloten, de afstand ertussen en natuurlijk uw budget.

Het internet der dingen in uw kantoren beveiligen

Omdat het internet is, heeft IoT-technologie risico’skwaadaardige inbraken. Met andere woorden, het is mogelijk dat hackers proberen het netwerk te infiltreren, waardoor de bedrijfsinformatie in gevaar komt. Een netwerkstoring kan ook storingen veroorzaken in de goede werking van de aangesloten apparaten. beveilig uw netwerk Daarom is het een essentiële stap bij het implementeren van het Internet of Things in uw kantoren. Een professioneel IoT-ontwikkelingsbedrijf helpt u met de te volgen stappen.

Maar al, zorg ervoor dat je hebt SSL-certificaten, vooral als u het MQTT-protocol gebruikt. Voor externe verbindingen vermindert het gebruik van een VPN het risico op blootstelling. stel het in Deelnamevoorwaarden Om maximale veiligheid te bereiken (complexere of eenmalige wachtwoorden, tweefactorauthenticatie, enz.). Om eventuele fouten te identificeren, voert u a Veiligheidsanalyse. voor de rest, netwerkpartitie Beperkt systeembrede invasiepogingen.

Aan de andere kant zijn apparaten die zijn aangesloten op een lokaal netwerk (zonder internet) niet onderhevig aan deze beveiligingsproblemen. Evenzo zijn gegevens die in de cloud zijn opgeslagen juist gebaat bij een goede bescherming.

Leave a Comment