LoRaWAN is de standaard geworden voor IoT en slimme steden

LoRaWAN is officieel gecertificeerd als standaard door de International Telecommunication Union (ITU).

De LoRa Alliance is de snelst groeiende technologiealliantie. Leden profiteren van een levendig ecosysteem van actieve bijdragers die oplossingen, producten en diensten bieden die nieuwe zakelijke kansen creëren. Meer dan 160 operators gebruiken LoRaWAN in 177 landen.

LoRaWAN is vanaf het begin ontwikkeld als een open standaard, die is erkend door de LPWAN-gemeenschap en bewezen is door de snelle wereldwijde acceptatie ervan als een LPWAN voor het internet der dingen. Standaardisatie is de sleutel tot het bereiken van de interoperabiliteit die nodig is voor enorme schaalbaarheid. De overgang als ITU-T-aanbeveling bevestigt het besluit van de markt om LoRaWAN als internationaal erkende standaard te gebruiken en maakt de weg vrij voor verdere groei met de invoering ervan.

De norm heeft de titel Aanbeveling ITU-T Y.4480 “Low Energy Protocol for Wireless Wide Area Networks” en valt onder de verantwoordelijkheid van ITU Telecommunication Standardization Sector (ITU-T) Study Group 20, de ITU Standardization Expert Group for Internet of Things, Smart Steden en verenigingen. ITU-T Study Groups brengen experts van over de hele wereld samen om internationale standaarden te ontwikkelen, bekend als ITU-T Recommendations, die dienen als bouwstenen in de wereldwijde ICT-infrastructuur.

Samenwerking tussen de standaardgemeenschappen wordt steeds belangrijker naarmate de digitale transformatie in onze economieën versnelt. We zien een sterke toewijding aan het creëren van synergieën tussen standaardisatie-inspanningen in het werk van ITU voor het internet der dingen en slimme steden en gemeenschappen, en de goedkeuring van deze nieuwe internationale standaard toont aan dat dit een verbintenis is die de ITU deelt met de LoRa Alliance.

Gebruiksgevallen

Deze norm is van invloed op vele sectoren: Internet of Things, Landbouw, Smart City, Industriële Automatisering, Slimme Meters, Asset Tracking, Smart Home, Sensornetwerken en M2M. Zijn eigenschappen van energiebesparing, transport over lange afstanden, veelzijdigheid en lage kosten maken hem ideaal voor gebruik in verschillende scenario’s.

Decathlon, een toonaangevende distributeur van sportproducten, plaatst digitale innovatie bijvoorbeeld bovenaan zijn prioriteitenlijst om de ervaring en interne efficiëntie van zijn klanten te helpen transformeren. De wereldwijde keten heeft een effectieve oplossing aangenomen om IoT-inzendingen in België te monitoren om ervoor te zorgen dat zijn winkels het aantal mensen dat door gezondheidsautoriteiten wordt aanbevolen tijdens de Covid-periode niet overschrijden. 25 van de 37 winkels in België kunnen nu detecteren wanneer de maximale capaciteit is bereikt en er zijn verkeerskaarten ontwikkeld door de hele winkel, waardoor het verkeer in verschillende gebieden ook kan worden gezien door middel van warmtekaarten en om te onderscheiden welke routes het meest worden gebruikt. En zelfs potentiële verkoopovergangen tussen afdelingen. Deze geautomatiseerde oplossing wordt geleverd door Proximus en is gebaseerd op zijn LoRaWAN-netwerk, mogelijk gemaakt door Actility.

Op het scherm kunnen bezoekers zien hoeveel mensen er in de winkel zijn. Sommige winkels kiezen een kleurcode en gebruiken groen, oranje of rood om een ​​overzicht te geven van de drukke periodes van de afgelopen week. Zo ziet de klant op elk moment van de dag of week direct hoe druk hij is. Als extra optie is het ook mogelijk om de gemiddelde duur van een bezoek aan de winkel te analyseren met behulp van wifi-sensoren.

Een van de belangrijkste onderwerpen van de norm is slimme steden en met name de markt voor slimme gebouwen, die naar verwachting zal groeien van $ 43,6 miljard in 2018 tot $ 160 miljard in 2026, ondersteund door een groeiende focus op koolstofemissies, marktvraag, potentiële kostenbesparingen en wetten veranderen. en regelgeving heeft de commerciële bouwsector het concept van duurzame slimme gebouwen nu omarmd. Wat een duurzaam slim gebouw is, is in de afgelopen twee decennia ook aanzienlijk geëvolueerd om nu niet alleen rekening te houden met de milieu-impact van het gebouw, maar ook met de veiligheid, beveiliging, algehele sociale prestaties en kostenreductie gedurende de hele levenscyclus.

Leave a Comment