Microsoft was bereid om compromissen te sluiten om Xbox Cloud Gaming in de App Store te krijgen

Het is duidelijk dat Microsoft bereid was veel concessies te doen zodat Xbox Cloud Gaming – het onderdeel “streaming game” van Game Pass – in de App Store kon worden gedistribueerd. Volgens correspondentie (Ontdekt door de rand) van de massa documenten die in de loop van de rechtszaak tussen Epic en Apple werden betaald, werkte Microsoft aan de mogelijkheid om elk spel afzonderlijk te distribueren, zoals Apple dat wenste.

Met andere woorden, de Forza Horizon 5 en een andere Halo Infinite-app hadden kunnen worden gedownload van de Apple Store en gestreamd vanaf de serverfarms van Microsoft. Sterker nog, de uitgever heeft ermee ingestemd om AAA-games aan te bieden aan iOS-gebruikers die meestal exclusief zijn voor het Xbox-platform. Maar uiteindelijk is de deal niet rond en biedt Microsoft in plaats daarvan een web-app van Safari aan – waarover niet veel te klagen is, maar die minder goed geïntegreerd is dan de originele app.

Xbox Cloud Gaming Overzicht op iOS en macOS

Xbox Cloud Gaming Overzicht op iOS en macOS

In februari 2020 loste Microsoft een iOS-probleem op. Het idee om zoveel mogelijk apps te distribueren met Xbox Cloud Gaming-compatibele games is intimiderend: er zijn mogelijk honderden apps om te beheren en bij te werken. Een logistieke en technische nachtmerrie! Er is ook een comfortabele interesse voor gebruikers. Tori Wright, Head of Xbox Business Development, schreef dat een dergelijk voorstel zou leiden tot ” Frustratie en verwarring voor consumenten “, kalender” verslechterende ervaring “.

Een maand later, verandering van voet: eindelijk zegt Microsoft dat het klaar is om de apps te verdubbelen, zolang dit snelkoppelingen zijn, lege wrappers die werken met de streaming-engine die alleen in de Game Pass-app te vinden is. Het interessante is dat de Game Pass-app 150 MB zal wegen en dat elke extra app slechts 30 MB is. Als het nodig is om het streamingpakket te integreren in gaming-applicaties, wegen ze elk 150 MB.

Xbox Cloud Gaming op iOS gaat via een web-app.

Nog een voordeel: je hoeft maar één app (Game Pass) te updaten zodat al je games hiervan kunnen profiteren. Sur le papier, ça peut marcher et sur le principe, c’est ce que réclame Apple: une app par jeu. Mais en septembre dernier, lorsque la Pomme pose ses condition pour accepter les services de jeux en streaming, patatras, Microsoft déclare qu ‘relates to’ Slechte ervaring voor spelers En dat gebruikers niet gedwongen mogen worden om meer dan 100 games te downloaden.

Apple staat toe dat videogameservices worden gestreamd, onder zijn voorwaarden

Apple staat toe dat videogameservices worden gestreamd, onder zijn voorwaarden

Wat er is gebeurd ? Het is een beetje verwarrend. Apple eiste dat elke Xbox Cloud Gaming het volledige streamingpakket omvatte. Deze eis blijkt te zijn: onrealistisch voor ondersteuning en engineering, en het zal de ervaring van de spelers zijn” Ongelooflijk negatief Voor klanten legt Karim Choudary, Vice President van Xbox Cloud Games, uit dat: de rand.

In april leek Microsoft echter klaar om toe te geven aan de gril van Apple door de ontwikkeling van een oplossing te lanceren om de streaming-engine in elke app te integreren. Er is nog steeds een probleem met in-app aankopen: Xbox Cloud Gaming zijn ook winkels die extra content verkopen. De uitgever wilde deze apps binnen zijn eigen systeem gaan beheren, door met Apple te regelen dat laatstgenoemde hun account daar zou vinden.

Mark Grimm, Director of Games voor de App Store, legde uit dat het niet de bedoeling was om te voorkomen dat Apple zijn deel van de in-app-aankopen zou ontvangen, maar eerder om overmatige API-integratie te voorkomen. Maar er is niets aan te doen, Apple is gebleven leidende regels. Het bedrijf bevestigt aan de site dat het voorstel van Microsoft niet voldoet aan de eisen voor het gebruik van het betalingssysteem in de App Store.

Het verhaal is echter anders aan de kant van Microsoft, wat duidelijk maakt dat de weigering van de App Store om Game Pass te streamen niets te maken heeft met het grote geld. ” We bieden Xbox Cloud Gaming als een enkele app in de Android Play Store, zonder in-app aankopen Karim Chowdhury zegt: En we zullen hetzelfde doen in de App Store als we kunnen “.

Alles is echter niet verloren, want als Microsoft via Safari terugkomt op de online oplossing, blijft de uitgever zoeken naar ” praktische beslissing Waardoor het toegang krijgt tot de App Store.

Leave a Comment