Tezos, de in Frankrijk gewortelde blockchain die wil concurreren met Ethereum

Tezos, mede opgericht door de Fransman Arthur Breitman en ontwikkeld met de hulp van een team van onderzoekers in Frankrijk, maakt de uitwisseling van waarde en het creëren van gedecentraliseerde applicaties mogelijk.

Minister van Financiën Bruno Le Maire citeert Tezos graag als een van de Franse munten in de blockchain-ruimte. Tezos is geen bedrijf maar een zogenaamd blockchain protocol. Net zoals het http:net-protocol internet ondersteunt, vereist het bestaan ​​van een blockchain-netwerk in wezen een reeks regels die de uitwisseling tussen apparaten binnen het netwerk definiëren en vervolgens de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maken. Bitcoin was het eerste blockchain-protocol en Ethereum is een ander. En Tezos, mede opgericht door de Fransman Arthur Breitman, rolt al twee jaar een alternatief voor Ethereum uit.

Lees ook – Trouwens, wat is een blockchain?

Er zijn veel grote projecten in ontwikkeling. Societe Generale en haar blockchain-dochteronderneming Forge hebben ervoor gekozen om een ​​digitale valuta van de centrale bank te testen die bedoeld is voor interbancaire afwikkelingen. Eind 2019 selecteerde het National Gendarmerie’s Centre for Combating Digital Crimes (C3N) ook Tezos om betalingsopdrachten, in cryptocurrency, uit door Europol toegewezen middelen te verstrekken. Wereldwijd worden er veel projecten ontwikkeld op Tezos, zoals het project van het Amerikaanse vastgoedbeheerbedrijf Real Estate Capital Management, dat $ 300 miljoen aan onroerend goed op het netwerk heeft getokeniseerd.

Hevige concurrentie tussen protocollen

Tezos wil veel bekende fouten in andere openbare blockchains verhelpen. Hij ontwikkelde een ander bestuurssysteem (met een stemsysteem over wijzigingen in het gemeenschapsprotocol om het te laten evolueren). Verbetert de beveiliging van de infrastructuur door de kwaliteit van de code te controleren die is geschreven in slimme contracten. De technologische opties, waaronder het Proof of Stake-consensusalgoritme, verbruiken relatief minder stroom.

Exaion, een dochteronderneming van EDF, koos er dit jaar ook voor om een ​​speler te zijn in het Tezos-netwerk door een validator (een zogenaamde bakker) te worden voor on-chain transacties. “De ontwikkeling van deze institutionele “bakkers” stelt bepaalde bedrijven, zoals banken met meer beperkingen, in staat te weten en te kiezen welk blokproduct hun transacties valideert.Arthur Breitman legt uit. “Dit maakt het ook mogelijk dat de Tezos-blockchain wordt ingebed in het Franse economische weefsel.Voegt Michel Mooney toe, president van Nomadics Labs, een van de grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentra in het Tezos-ecosysteem.

Soevereiniteitskwesties

Ongeveer 200 fulltime ontwikkelaars werken met Tezos over de hele wereld om het protocol te verbeteren en applicaties te ontwikkelen, een gemeenschap die moet groeien. “Er is felle concurrentie tussen de protocollen en een van de belangrijkste factoren is bekendheid. komt met de tijdArthur Breitman zegt: Haar partners hebben de ontwikkeling van tools en interfaces versneld om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om met Tezos te werken. Nomadic Labs leidt ook dienstverlenende bedrijven op om hun vaardigheden in Tezos te vergroten.

We hebben technologische middelen in Frankrijk en er zijn soevereiniteitskwesties waarvan de Franse regering zich bewust is geworden“Michelle Mooney Schattingen”. Er zijn nog veel technologische hindernissen die moeten worden genomen om meer blockchain-projecten te zien ontstaan, met name op het niveau van de Franse overheid.

Naast het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties in de financiële wereld, verwacht Arthur Breitman de ontwikkeling van interessante use-cases in goedkope peer-to-peer-beveiliging. “Bovenal verwacht ik de komende jaren verrast te worden. Wie had gedacht dat de komst van smartphones de VTC-industrie zou creëren?Hij voegt toe. Om een ​​nieuwe stap te zetten in zijn uitbreiding, moet het Tezos-protocol werken aan de “gebruikerservaring”:U moet zo eenvoudig mogelijk kunnen gebruiken zonder afbreuk te doen aan de technische prestaties. Ontwikkelaars moeten zich het grootste deel van hun tijd kunnen concentreren op het applicatiemodel en niet op de integratie ervan. Arthur Breitman besluit.

Leave a Comment