Wat is de strategie voor de IoT-operator?


Het IoT-merk van Bouygues Telecom bevordert zijn multitechnologiestrategie door volledig mobiele IoT-netwerken aan te bieden.

Wat is vervelend?

Objenious is het IoT-merk van Bouygues Telecom, dat in 2016 werd gelanceerd om het Connected Objects-segment te veroveren. De operator heeft meer dan 4.300 antennes ingezet om 95% van het grondgebied te bestrijken. Een strategie die het mogelijk maakte om meer dan 400 klanten aan te trekken, waaronder Renault, Auchan Retail en SNCF, en eind 2018 een omzet van bijna 4 miljoen euro te realiseren (het bedrijfsvolume is sindsdien niet bekendgemaakt). Objeious claimde eind 2018 meer dan 100.000 objecten aangesloten op zijn netwerk.

Objenious en LTE-M

De strategie van Objenious is om zichzelf te laten gelden als een multi-technologische IoT-operator. Hiervoor is in Frankrijk het LTE-M-netwerk uitgerold, met de ambitie om tegen eind 2022 de hele regio te bestrijken.

Objenious en NB-IoT

Een maand na de lancering van LTE-M kondigde Objenious aan dat het een eigen NB-IoT-netwerk had. De operator is dus de eerste in Frankrijk die zijn klanten twee LPWAN-netwerken via de gsm aanbiedt. Bij de bekendmaking op 23 november 2021 waren er al 1.400 gemeenten gedekt. Objenious teams begonnen meer dan een jaar geleden te experimenteren. “Ons doel met NB-IoT is, net als met LTE-M, om eind 2022 landelijke dekking te bieden”, stelt Bernardo Cabrera, directeur van Objenious, die van plan is zich te vestigen voor 2024, de datum waarop LTE-M en NB IoT zal volgens voorspellingen van Objenious goed zijn voor 50% van de nieuwe verbindingen.

gruwelijke plek

Het controleren van aangesloten artikelen en ervoor zorgen dat ze up-to-date zijn, is essentieel voor fabrikanten. Objenious biedt hiervoor een eigen hardwarebeheer- en datavisualisatieplatform aan. Deze laatste wordt een plek genoemd en maakt het beheer van sensoren, ongeacht hun grootte, en de werking met elk type netwerk mogelijk.

gruwelijke schrijver

“Met Objenious Starter willen we de deuren van het Internet of Things voor iedereen openen”

Vanuit dit Spot-platform bouwde Objenious de Summer 2018 Starter Offer, die toegang geeft tot online tools waarmee bedrijven hun eigen IoT-oplossing kunnen creëren en beheren tegen een vast abonnement van € 20 per sensor en per jaar. “Met Objenious Starter willen we de deuren van het Internet of Things voor iedereen openen. Dit aanbod maakt deel uit van het proces om innovatie te vergemakkelijken door toegang te verlenen tot professionele IoT-tools voor iedereen die niet over de technologische vaardigheden beschikt om met dit type om te gaan van de oplossing”, legt Objenious Director uit.

Dapper in de slimme stad

Voor Objenious is de geconnecteerde bus een belangrijk punt in de ontwikkeling van slimme steden. Om zijn expertise op dit gebied te benadrukken, heeft het IoT-merk van Bouygues zijn samenwerking met de openbare wifi-operator QoS Telecom versterkt, waarmee de geschiedenis van de samenwerking teruggaat tot 2014. Samen hebben ze meer dan 1.200 bussen van routers voorzien. Operators in heel Frankrijk in de eerste helft van 2021. “We voorzien een groei van de geconnecteerde busvloot van 200 voertuigen per jaar”, zegt Jean-Luc Volcovici, algemeen directeur van QoS Telecom.

Volgens de partners is het belang van de lokale overheid bij het verwerven van geconnecteerde bussen tweeledig: enerzijds maakt het de implementatie van nieuwe diensten mogelijk op het gebied van zakelijke toepassingen aan boord – ticketing, operationele assistentiesystemen, passagiersinformatie, videobeveiliging, tellen, enz. Anderzijds neemt het gebruikersgemak toe en winnen steden aan populariteit bij hun burgers. “Fransen verbruiken steeds meer mobiele data terwijl ze reizen, vooral wanneer ze video’s bekijken. Het gebruik van wifi in de bus in plaats van data uit hun pakket is een duidelijk voordeel dat hen kan aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van hun voertuig”, zegt Jean- Luc Volcovici. .

Bouygues Telecom lanceerde zijn eerste LoRaWAN-netwerk in juni 2015, tijdens een proef in Grenoble. Sindsdien bestrijkt het LoRaWAN-netwerk meer dan 95% van het nationale grondgebied en meer dan 30.000 gemeenten. Om dit te bereiken heeft de IoT-operator in Frankrijk meer dan 4.300 antennes ingezet. In 2018 circuleerden al meer dan zes miljoen LoRA-berichten op haar platform.

Om het hoofd te bieden aan de concurrentie van Sigfox en de toename van internationale use-cases in de sectoren transport, logistiek en openbare diensten, maakt Objenious offshore roamingovereenkomsten. In juni 2019 werkte het samen met zijn Belgische tegenhanger Proximus om ervoor te zorgen dat verbonden objecten door Frankrijk, België en Luxemburg zwerven. Deze samenwerking komt zes maanden na een eerste overeenkomst met de Zwitserse operator Swisscom.

Objenious, een van de oprichters van de LoRa Alliance, die meer dan 500 bedrijven omvat, vertrouwt op toegewijde partners om zijn oplossingen te perfectioneren. De operator heeft met name de krachten gebundeld met JRI en Oceasoft om de koudeketen te bewaken. Op het gebied van energiemanagement werkt Objenious samen met zes bedrijven, waaronder Abeeway, Invoxia of ffly4u.

Na te zijn begonnen in kleine, met een laag vermogen verbonden objecten, richt Objenious zich nu op gegevensverslindende apparaten, zoals drones, videobewakingscamera’s of oplaadstations voor elektrische voertuigen. Voor dit doel lanceerde de Internet of Things-operator op 15 juni 2021 een nieuw mobiel abonnement met 5G genaamd IoT SIM XXL. Dankzij aggregatie stelt dit nieuwe pakket partners en eindklanten in staat om hun implementaties te vereenvoudigen, eventuele piekverbruiken beter te beheren en vooral extra kosten te vermijden. Objecten die een uitzonderlijke hoeveelheid gegevens hebben gerapporteerd, zullen dus profiteren van de resterende gigabytes aan objecten die minder verbruiken. “Dit uitwisselbare pakket toont ons vermogen en onze bereidheid om ons aan te passen aan nieuwe toepassingen”, antwoordde Bernardo Cabrera, directeur van Objenious, gericht op de slimme stad en slim bouwen. Met deze bundel, bestaande uit 60 GB deelbare, 100 sms-berichten en een spraakbundel, benadrukt Objenious de speciale IoT-simkaart en biedt het een kortingstarief van drie maanden zonder verplichtingen.

Offertes zijn afhankelijk van de grootte van de te leveren artikelen en de use cases. Dedicated Smart City en Industry kits worden aangeboden aan spelers in deze sectoren. Het omvat sensoren, een eigen connectiviteit, toegang tot het visualisatieportaal en 6 maanden ondersteuning.

Leave a Comment