Weet jij wat domotica is?

Het concept van een connected home of beter gezegd het scenario van domotica is voor velen van ons nog een beetje nieuw. Het idee is om het leven gemakkelijker te maken door de repetitieve taken te programmeren die ons dagelijks leven vervuilen. Om ons te helpen is er een eenvoudig te gebruiken platform, namelijk: IFTTT-platform. De EDF Pulse & You community is actief betrokken om alles efficiënter te maken. Zodat domotica-scenario’s ook compatibel zijn met uw dagelijks leven, voel je vrij om Deel je ervaringen.

Een script is een schets van een toneelstuk of film, scène voor scène. Bepaalt de volgorde van acties. Dit is de definitie van Larousse. En niet zo lang geleden begon de term op de deur van de eerste te kloppen Huizen verbinden. Want dit is echt een van de kansen die domotica biedt: het automatiseren van repetitieve dagelijkse handelingen om ons te bevrijden van bepaalde beperkingen en zo ons leven gemakkelijker te maken. Waar in de bioscoop het filmscript bestaat uit het knippen van een ingebeeld verhaal in een reeks handelingen, thuis verdeelt het domoticascript ons dagelijks leven in vele taken.

Test de scenario’s verbonden met uw huis!

De werkende hartslagen Op het EDF Pulse & You-platform voor gedeelde ideeën wordt al een onderwerp besproken scenario’s voor domotica een tijdje geleden. Tegenwoordig zijn ze in bèta. Bewezen en geteste domotica-scenario’s in het echte leven. Kant-en-klare scenario’s voorgesteld door EDF. Maar ook scenario’s ontworpen door Pulsers.

Om een ​​domotica-scenario te creëren, heb je geen overvolle fantasie nodig. Het is gewoon ons leven dat we moeten spelen. Van het openen van de luiken tot het uitdoen van de lichten, door het openen van de poort en de garage, vervolgens het sluiten van alle deuren en het starten van het alarm. Je hoeft ook geen diploma in programmeren te hebben. Tegenwoordig zijn er technische oplossingen binnen ieders bereik.

IFTTT-service voor het maken van scenario’s voor domotica

Alles is gebaseerd op twee concepten. Het concept van werk dat verwijst naar een taak die moet worden volbracht. en het concept van een trigger die het mogelijk maakt om de betreffende actie te triggeren. Er zijn bijvoorbeeld tijdtriggers, zoals die waarbij de vaatwasser elke avond om 23.00 uur moet beginnen, tijdens de daluren. Maar er zijn ook triggers die verband houden met het veranderen van de toestand van het systeem. Degene die opdracht geeft om de verwarming tijdelijk uit te zetten wanneer het raam wordt geopend of die het licht aandoet wanneer iemand de kamer binnenkomt.

Om ons te helpen domotica-scenario’s te maken, bijvoorbeeld de IFTTT-service. IFTTT? Het verdient enige verduidelijking. Want ook al is de online dienst meer dan tien jaar geleden gelanceerd, het is niet bij iedereen bekend. IFTTT voor Als dit dan. Begrijp, als dit – dit is de trigger – dan is dit de actie. De IFTTT-service automatiseert eerst onze online acties. Een van de mogelijke scenario’s: Klik op de Vind ik leuk-knop onder een video en het nummer in kwestie wordt automatisch toegevoegd aan je afspeellijst. van “bonnen” van dit type zijn beschikbaar. Klaar voor gebruik.

Wat ons hier interesseert, is dat IFTTT ook kan worden gebruikt met elk verbonden object in ons slimme huis. Wat onze playback te programmeren? koffiezetapparaat Wanneer ons connected horloge bijvoorbeeld detecteert dat we wakker zijn. Dus we hoeven onszelf alleen maar een kopje te schenken als we in de keuken komen. Of activeer een aangesloten stopcontact als je in de daluren gaat of verander de kleur van het licht als je in de spits gaat. Alles om onze prijsklassen te verbeteren.

Bespaar tijd, maak mijn huis energiezuiniger, verbeter de veiligheid in mijn huis, personaliseer mijn binnenatmosfeer, zorg voor mijn gezondheid of vermijd zelfs omissies. Met de IFTTT-service hoeven we alleen maar onze wensen te definiëren en het domotica-scenario doet de rest.

Het thema is tot stand gekomen in samenwerking met de EDF-teams

Wat te onthouden?

  • op mij EDF Pulse en jijeen co-creatiecampagne die het testen van domotica-scenario’s aanbiedt, die eind oktober van start ging.
  • Je wordt uitgenodigd om domotica-scenario’s in je echte leven – die van anderen en waarom niet – uit te testen en je ervaringen rond de vraag te delen tot 25 januari 2022.
  • Zijn deze scenario’s gemakkelijk te hanteren? Zijn ze nuttig? Wat zijn de nadelen?
  • als een sleutel, een uitzonderlijk geschenk Om de meest actieve pulsen te trekken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?

Leave a Comment