Schweitzer-Mauduit International IoT Project, schoolvoorbeeld volgens Braincube


De twee partners zijn getuige van hun aantekeningen van 2019 naar de overgang naar Industrie 4.0, tijdens de World Conference on Internet of Things Solutions in Barcelona, ​​​​aanstaande dinsdag 10 mei.

Om bedrijven te adviseren over de implementatie van hun IoT-project, heeft de industriële Internet of Things (IIoT) uitgever Braincube ervoor gekozen om de notities van hightech speciaalpapierfabrikant Schweizer-Modwit International te presenteren op IoT Solutions World. Het vindt plaats in Barcelona van 10 tot 12 mei. De reden: “Dit project is een casebook over wat je niet moet doen als je je eigen industriële transformatie wilt realiseren”, legt Paul Pinault uit, tweede vice-president product- en marktstrategie bij Braincube. “Inderdaad, we moeten de implementatie van het IoT-project, dat is om sensoren in te zetten om gegevens te verzamelen die we niet kennen, niet verwarren met het IoT-project, waarvan het doel is om de verschillende gegevens te evalueren die de machines al hebben gegenereerd,” hij definieert.

“Het lijkt misschien contra-intuïtief om een ​​nieuwe benadering van iets nieuws aan te bieden, maar het is verkeerd.”

Schweitzer-Mauduit International startte hun project in 2019, met als doel hun activiteiten te transformeren naar een Industry 4.0-aanpak. Het bedrijf gebruikte Braincube om machinegegevens te aggregeren en een digitale tweeling te creëren om productieprocessen te visualiseren en ongeplande uitvaltijd te verminderen. “We kozen voor de Braincube-oplossing omdat we een veldtool nodig hadden die de procescontrole kon ondersteunen, in tegenstelling tot een tool die bedoeld was voor ingenieurs achter het bureau”, getuigt Florent Martin, Director of Technology, Engineering Papers bij Schweitzer-Mauduit International. Het bedrijf koos ervoor om deze software te installeren op een vloot nieuwe machines in een van zijn Franse conversiefabrieken. “Het lijkt misschien contra-intuïtief en veilig om een ​​nieuwe aanpak op nieuwe machines te introduceren zonder belangrijke bestaande machines te verstoren, maar we realiseerden ons dat het een vergissing was, omdat er geen probleem was om het op te lossen. Met deze nieuwe tools en er is geen geschiedenis die vooruitgang en prestaties”, zegt Paul Pinault.

Na een jaar van een project zonder overtuigende resultaten, en waarvan de resultaten werden vertraagd door de gezondheidscrisis, gaf Schweitzer-Mauduit International niet op maar heroriënteerde zich tot 2021. De opgedane ervaring werd toegepast op de belangrijkste productieketen, ” De druk van de klant is het sterkst voor de productiekwaliteit”, om ervoor te zorgen dat er tijdens de productie geen kritische bladbreuk is opgetreden.

De oplossing uitgebreid naar alle sites

De resultaten waren “binnen een paar weken”, merkt Paul Pinault op, die met Schweizer Moduit International binnen een maand een return on investment heeft geboekt. “Vandaag de dag levert het project $ 500.000 per jaar op voor deze eerste machine en onze klanten zijn helemaal tevreden”, meldt Florent Martin. “Snelle flexibiliteit is de sleutel tot succes geweest”, verheugt VP IIoT zich over de product- en marktstrategie van Braincube. Een ander voordeel: de oplossing stelt het bedrijf in staat om het gebruik van grondstoffen stroomopwaarts te evalueren, wat een positief effect heeft op de aankoopkosten, aangezien de digitale tweeling het genereren van afval vermijdt en het mogelijk maakt om bestellingen op maat te maken. De Braincube-softwareoplossing is sinds 2022 geïmplementeerd in alle Franse fabrieken van Schweitzer-Mauduit International. Het bedrijf is nu van plan om het uit te breiden naar zijn overzeese locaties.

De papierindustrie is goed voor 37% van de activiteit van Braincube. © Shutterstock

Deze opmerkingen zijn erg belangrijk voor Paul Pinault, aangezien de papierindustrie een belangrijke markt is voor het internet der dingen. “Het is een bloeiende sector. In Braincube (De uitgever heeft meer dan 250 klanten, noot van de redactie), Het vertegenwoordigt 37% van onze activiteit”, benadrukt Paul Pinault. Braincube publiceert zijn oplossingen in het bijzonder aan de bedrijven Sappi, Smurfit Kappa en Oji Paper, die 10% van de chemische inputs en 5% van de chemische inkten die in papier worden gebruikt, hebben kunnen besparen. Internet of Things Belangrijk hier, zolang het gebruikte hout maar variabele eigenschappen heeft.” De productieketen moet zich voortdurend aanpassen aan de kwaliteit van de grondstoffen. Paul Pinault concludeert dat oplossingen die analyses kunnen uitvoeren om snel de optimale productieomstandigheden te begrijpen, essentieel zijn.”

Leave a Comment