Connecting Home, 5 essentiële producten voor een goede start. –

Dus ja, een connected home of het automatiseren van taken in huis is niets nieuws. Domotica bestaat al sinds de jaren 70 en was in het verleden bedoeld voor een beperkt publiek, omdat de installatie ervan vrij grote financiële middelen vergde. Domotica krijgt echter een heropleving van de belangstelling met de lancering van slimme apparaten zoals laptops, smartphones en nog veel meer verbonden objecten.

verbonden huis

Met de gemakkelijke toegang tot domotica is het nu zelfs mogelijk om huishoudelijke apparaten vanaf uw smartphone te bedienen. wanneer slimme woning Hiermee kunt u onder andere uw energieverbruik verlagen, uw huis beter beschermen en comfortabeler wonen. Hier is een lijst met interessante verbonden apparaten die van uw huis een verbonden huis zullen maken.

aangesloten stopcontact

De aangesloten stopcontact Een van de essentiële elementen die uw huis verbonden moeten maken. Het is eigenlijk een soort doos die in een traditioneel stopcontact wordt gestoken. Zeer innovatief, de slimme socket kan verbinding maken met de Wi-Fi of bluetooth van het internetapparaat. Zo kunt u op afstand alle aangesloten elektrische apparaten in- of uitschakelen.

Om het stopcontact op afstand te kunnen bedienen, moet je een speciale app op je smartphone installeren. Met een domotica stopcontact bedien je de verlichting op afstand. Wat erg praktisch is als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Hiermee kunt u uw aanwezigheid thuis simuleren.

Dit aangesloten object komt bijvoorbeeld van pas als u het gebruik van elektrische bijverwarming wilt regelen. In feite kan het aangesloten stopcontact worden geprogrammeerd volgens een weekschema. Hiermee kunt u het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Dit apparaat kan ook nuttig zijn bij het evalueren van het elektriciteitsverbruik van het bijbehorende apparaat.

# in zicht het product prijs
1

Konyks Priska + FR aansluitbus – WiFi + Bluetooth, 16A, 3680W, verbruiksmeter, …

$ 19,99
2

Konyks Priska Max Easy FR Sockets - Set van 2 - WiFi + Bluetooth, 16A, 3680W, Verbruiksmeter, Alexa en Google Home Compatible, Easy Automation, Wit, Oranje,

Konyks Priska Max Easy FR Stopcontacten – Set van 2 – WiFi + Bluetooth, 16A, 3680W, …

39,90 €
3

Konyks Priska Max Easy FR-stekkerdoos - WiFi + Bluetooth, 16A, 3680 Watt, verbruiksmeter, compatibel met Alexa en Google Home, eenvoudige automatisering

Konyks Priska Max Easy FR-stekkerdoos – WiFi + Bluetooth, 16A, 3680W, verbruiksmeter, …

€ 22,68

aangesloten thermostaat

a aangesloten thermostaat Het is een apparaat met als functie het handhaven van een comfortabele temperatuur in de kamers van uw huis. Zeer innovatief, dit apparaat kan zichzelf automatisch uitschakelen wanneer de optimale temperatuur in uw kamer is bereikt. Hiermee kunt u energie besparen. U kunt het ook op afstand bedienen op uw mobiele apparaat, met behulp van een speciaal daarvoor bestemde app.

Aangesloten thermostaten bestaan ​​over het algemeen uit een temperatuursensor en een apparaat voor het regelen van de warmtestroom die door de verwarming wordt afgegeven. Dit apparaat geeft u de mogelijkheid om op elk moment van de dag de ideale temperatuur voor elk van uw kamers te programmeren. Zo profiteert u van een beter thermisch comfort terwijl u uw portemonnee verliest.

Om de juiste temperatuur te krijgen, gebruikt dit type apparaat verschillende variabelen, zoals het weer, het geografische gebied, uw dagelijkse gewoonten, enz. Het heeft ook de mogelijkheid om uw elektriciteitsverbruik te meten en zo uw energieverbruik te berekenen. Sommige aangesloten thermostaten hebben de mogelijkheid om de gewoonten van uw huis te leren. Met andere woorden, ze merken en onthouden je gewoontes via een bewegingsdetector of temperatuursensor.

aangesloten camera

Overweeg om beveiligingscamera’s te installeren om uw huis zo veilig mogelijk te maken. De tijd dat videocamera’s werden gebruikt om een ​​gebied te beveiligen, is voorbij. Momenteel worden connected camera’s steeds modieuzer. Ze geven u de mogelijkheid om uw woning optimaal te beveiligen.

a aangesloten camera Hiermee kunt u op uw tablet een video bekijken van wat er in realtime in uw huis gebeurt. Dankzij een applicatie die op uw mobiele apparaat wordt geïnstalleerd, kunt u programmeren wanneer de camera moet worden ingeschakeld. Video’s kunnen worden opgeslagen op de harde schijf, SD-kaart of de cloud.

Er zijn momenteel verschillende soorten aangesloten camera’s. Om een ​​camera te kiezen die aan uw behoeften voldoet, moet u eerst beslissen waar u deze wilt installeren. Wil je hem bijvoorbeeld buiten installeren, dan heb je een draadloos en waterdicht model nodig. Er moet ook rekening worden gehouden met de beeldkwaliteit, het type stroomvoorziening van het apparaat, enz.

deurbel aangesloten

De connected deurbel staat voor een ware revolutie. Met dit apparaat kunt u zelfs uw aanwezigheid thuis simuleren. Wanneer iemand aanbelt, kan de deurbel je waarschuwen waar je ook bent. Het kan u zelfs een foto of video laten zien van iemand die voor uw deur staat.

Over het algemeen is dit type apparaat via een router verbonden met uw mobiele apparaat. Wat betreft de verbinding, u kunt een bestand verbinden deurbel aangesloten Via kabel of via wifi. Kies je voor wifi en staat de deurbel ver genoeg van de router, dan heb je best een goede verbinding.

Voordat u ervoor kiest om een ​​aangesloten deurbel te krijgen, moet u rekening houden met bepaalde criteria, zoals de plaatsing van de voeding van het apparaat, cameramogelijkheden, enz. Ook zal het nodig zijn dat de deurbel een hoogwaardige microfoon heeft zodat je je gesprekspartner goed kunt horen.

Aangesloten robotstofzuiger

Het hebben van een aangesloten robotstofzuiger is erg praktisch, zeker voor mensen die vaak geen tijd hebben om hun huis schoon te maken. Het is eigenlijk een stand-alone stofzuiger. Zodra hij vuil en stof op de vloer van uw huis ziet, zal hij zelfstandig lopen zonder uw tussenkomst.

Dit type apparaat is rond van vorm en bevat meestal een oplaadbare batterij met een autonomie van maximaal 90 minuten. Goed doordacht, er zit een vacuümdetector in die voorkomt dat het apparaat bijvoorbeeld op de trap valt. Sommige modellen zijn uitgerust met een optische drive om het pad van de stofzuiger te verbeteren

Leave a Comment