3 gouden regels voor het kiezen van uw IoT-partner

Het is niet langer nodig om de vooruitzichten van het internet der dingen te bewijzen: de explosie die nodig is, wacht nu alleen op een infrastructuuroplossing die de belasting onder de beste omstandigheden van snelheid en veiligheid kan ondersteunen. En terecht: de ontwikkeling van de markt wordt aangedreven door een exponentieel toenemend gebruik: volgens Cisco zullen er in 2023 ongeveer 4 verbonden apparaten per hoofd van de bevolking zijn, een potentieel van honderden miljoenen applicaties per jaar. Europees assortiment. En deze verhoudingen worden nog belangrijker als we rekening houden met de verwachtingen van bedrijven: in de industrie, energie, transport of gezondheidssector kunnen miljarden toepassingen het daglicht zien, met grote voordelen: door hun afgelegen locaties en de talloze van toepassingen. Cases zijn online toegankelijk, Gebruikersbedrijven kunnen 20-30% productiviteitswinst boeken bij het beheren van hun activiteiten!

Of het nu gaat om data-operators of potentiële gebruikers van IoT-oplossingen, organisaties van elke omvang hebben belang bij een transformatie die de komende drie jaar meer dan $ 1 miljard aan extra inkomsten zou kunnen genereren. Maar om de volledige waarde van een dergelijke implementatie te krijgen, is er geen twijfel mogelijk om willekeurig te werk te gaan: de keuze van de infrastructuuraanbieder zal een grote rol spelen in het succes of falen van de gevolgde strategie. Hoe neem je de juiste beslissing in een tijd van zo’n strategische verschuiving? Wat zijn de aandachtspunten? Welke KPI’s stel je voor je gesprekspartners? Elementen van antwoord in drie gouden regels.

Gouden regel #1: zorg ervoor dat je partner solide is

Volgens Microsoft gelooft een derde van de bedrijven wereldwijd dat ze niet over de middelen of mankracht beschikken om een ​​IoT-project te voltooien. Om door zoveel mogelijk mensen te worden geadopteerd en zijn volledige potentieel te realiseren, vereist het internet der dingen al de upgrade van 4G-netwerken en de oprichting van 5G-netwerken om de vereiste snelheid, lagere latentie, grotere apparaatdichtheid en grotere netwerkbestendigheid te bieden . Dit betekent een ingrijpende en kostbare herziening van de bestaande infrastructuur, inclusief de inzet van kleine cellen, die connectiviteit bieden aan gebruikers, en het vergroten van het glasvezelnetwerk. Daarom is de ervaring van uw partner in het ontwerpen en exploiteren van een hogesnelheidsnetwerk een belangrijk criterium bij het nemen van uw beslissing. Als zodanig kan het voordelig zijn om te vertrouwen op bedrijven die de nodige expertise hebben kunnen ontwikkelen tijdens projecten in meer ontwikkelde gebieden. China is nu bijvoorbeeld goed voor meer dan 70% van de wereldwijde 5G-markt (vergeleken met 9,5% voor de VS en minder dan 6% voor Europa), en spelers zoals China Telecom bieden via haar Europese dochteronderneming oplossingen die alle nodige garanties op het gebied van connectiviteit en prestaties. Lees de whitepaper die in samenwerking met The Economist over dit onderwerp is gemaakt.

Gouden regel #2: zorg voor de veiligheid van iedereen

62% van de organisaties die IoT-toepassingen proberen te ontwikkelen, noemt cyberbeveiliging en bedreigingen voor hun gegevensprivacy als een groot probleem en een belangrijke reden om initiële bètaprogramma’s niet te omzeilen, merkt CapGemini op. Om toekomstige groei te stimuleren, zal deze laatste het kritieke langetermijnprobleem van gegevensvertrouwelijkheid moeten oplossen. Voor zover draadloze netwerken van nature open zijn, is het noodzakelijk om:

  • Opstellen van codes van goede praktijken tussen leveranciers en gebruikers om transparantie tussen de partijen te waarborgen;
  • integreer beveiliging in elke fase van het IoT-ontwikkelingsproject, met name vertrouwend op consultants met erkende expertise;
  • Ondersteun en audit gebruikers regelmatig, intern of van externe bedrijven, om ervoor te zorgen dat het gedefinieerde kader wordt gerespecteerd en indien nodig worden wijzigingen aangebracht.

Gouden regel #3: houd u aan de toepasselijke regelgeving

Het internet der dingen valt niet onder een specifiek regelgevend kader, omdat het een breed scala aan producten, diensten, processen, technologieën en praktijken beïnvloedt. Veel privacy- en veiligheidskwesties vallen echter in principe onder de bredere regelgevingskaders van de digitale economie. In Europa biedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een geschikt referentiekader voor dit nieuwe model, en u moet uw DPO vanaf het begin van het project inschakelen om ervoor te zorgen dat deze volledig in overeenstemming is met de toepasselijke regelgeving. Regelmatige dialoog met regelgevende instanties moet ook de regel zijn.

Onder deze drie voorwaarden kan uw IoT-project van de grond komen en de groei van uw organisatie duurzaam stimuleren. Maar voordat je aan dit spannende avontuur begint, moet je de tijd nemen om waardevolle feedback te raadplegen, vooral in het buitenland, en leren hoe je flexibel kunt zijn: het internet der dingen is een complexe omgeving en in sommige gevallen moeten processen, apparatuur en personeel worden aangepast. Leiders moeten stroomopwaarts investeren, met name om ervoor te zorgen dat tijdens het hele proces de veiligste componenten worden gebruikt. Kortom, weet proactief te zijn!

Zie voor meer informatie China Telecom Europe en de whitepaper van The Economist

Leave a Comment