Buitenlandse investeringen verdubbeld in drie jaar in Quebec

De exacte bijdrage van de financier van het gouvernement voor het fort effet d’attraction, de president-directeur général d’Investissement Québec, Guy LeBlanc, een soutenu en conférence de pressré, Montreal dat De prestaties van het IQ bij het internationaal promoten van Quebec City zijn uitstekend geweest En dat zijn organisatie heeft richt recht.

In 2021-2022 zijn in totaal 121 projecten aangekondigd. 85% van deze investeringen komt van dochterondernemingen van buitenlandse bedrijven die al in de provincie zijn gevestigd.

Afgelopen zomer, bijvoorbeeld, kondigde het Deense LM Wind Power, een dochteronderneming van General Electric, een uitbreidingsproject van $ 160 miljoen aan voor zijn Gaspé-windturbineschoepenfabriek. Van de 54 miljoen aan overheidssteun was 29 miljoen afkomstig van een renteloze lening die deels van IQ kan worden kwijtgescholden.

Sinds het fiscale jaar op 31 maart eindigde, zijn honderden miljoenen investeringen in de batterij-industrie in Becancourt (General Motors en POSCO Chemicals, evenals BASF) en voor de oprichting van de Moderna-fabriek in Greater Montreal niet meegenomen. openbaarmaking van gegevens. Deze bedragen maken het echter mogelijk om de doelstelling van $ 5,6 miljard aan buitenlandse investeringen in 2022-2023 te bereiken.

De epidemie heeft toegeslagen. Ondanks de uitdagende maanden die volgden, hebben we onze werkwijzen aangepast, onze teams versterkt en expertise toegevoegd in onaangeboorde markten en nieuwe markten met veel potentieel. »

Citaat van Guy LeBlanc, CEO, Investissement Québec

Investeringen per sector in 2021-2022

  • Informatietechnologie: $ 1,95 miljard (42%)
  • Productie: $ 749 miljoen (16%)
  • Biowetenschappen: $ 651 miljoen (14%)
  • Vervoer over land en door de lucht: $ 626 miljoen (13%)
  • Agrifood: $ 250 miljoen (5%)

Verkoop buiten Quebec verhogen

Na goedkeuring van de hervorming onder leiding van de minister van Economie en Innovatie, Pierre Fitzgibbon, voegden 70 mensen uit Export Québec zich bij Investissement Québec International. De business unit telt nu ongeveer 140 mensen op een totaal van 1.090 medewerkers.

Er zijn het afgelopen boekjaar meer dan 3.200 ondersteuningen geregistreerd voor bedrijven die hun producten en diensten willen internationaliseren en op de markt willen brengen. Een verkoop van $ 1,95 miljard zou zijn geweest aan internationale kopers, bijna het dubbele in vergelijking met 2018-2019.

Crown beschouwt andere Canadese provincies als buitenlandse landen wat betreft export, die momenteel goed zijn voor 46% van het BBP van Quebec. milliards de dollars pour atteindre l’objectif de 50%, a expliqué le président de l’unité internationale, Hubert Bolduc. Avec la filière de la batterie, on devrait être capable d’atteindre ce chiffre.”,”text”:”Il faudrait augmenter nos exportations de 15 à 20milliards de dollars pour atteindre l’objectif de 50%, a expliqué le président de l’unité internationale, Hubert Bolduc. Avec la filière de la batterie, on devrait être capable d’atteindre ce chiffre.”}}”>Het hoofd van de internationale eenheid, Hubert Bolduc, legde uit dat we onze export met 15-20 miljard dollar zouden moeten verhogen om de 50%-doelstelling te halen. Met de batterij-industrie zouden we dat aantal moeten kunnen bereiken.

Wat is het rendement op de investering?

We konden, in geldelijke termen, niet weten wat het rendement op de investering was van financiële hulp of de steun die IQ bood.

% des ventes fermes réalisées par les entreprises sont la suite logique d’un accompagnement financier, a néanmoins souligné M. Bolduc. En 2021, seulement 27% des ventes fermes sont tributaires d’un programme financier, donc 73% sont le fruit de l’accompagnement de nos gens.”,”text”:”Historiquement, environ 60% des ventes fermes réalisées par les entreprises sont la suite logique d’un accompagnement financier, a néanmoins souligné M. Bolduc. En 2021, seulement 27% des ventes fermes sont tributaires d’un programme financier, donc 73% sont le fruit de l’accompagnement de nos gens.”}}”>Historisch gezien is ongeveer 60% van de bedrijfsverkopen door bedrijven het logische gevolg van financiële steun, benadrukte de heer Bolduc. In 2021 is slechts 27% van de omzet van het bedrijf gebaseerd op een financieel programma, dus 73% is het resultaat van de steun van onze medewerkers.

Minister Fitzgibbon voegde toe dat als er een bestand is Optiemenu Aangeboden aan bedrijven (leningen, leninggaranties, belastingkredieten, kapitaal), is financiële steun niet altijd nodig. Er zijn projecten waar we niets praktisch doen, Hij zei. Het bedrijf is misschien gewoon aangetrokken tot Quebec vanwege de lage elektriciteitsprijzen.

Gemiddeld rendement “meer dan 9%”

In 2020-21 heeft het IQ een uitzonderlijk rendement gegenereerd van 25,1%, na een daling van 4,9% in het voorgaande jaar.

CEO Jay LeBlanc zegt dat de financiële prestaties in 2021-22 in juni bekend zullen zijn, maar hij zegt al dat het gemiddelde rendement over de afgelopen drie jaar stand zal houden %”,”text”:”toujours à plus de 9%”}}”>altijd meer dan 9%.

Leave a Comment