Je begrijpt niets van de kunst van het coderen? Wij ook niet… maar dat weerhoudt ons er niet van om het te verkopen

Voor 100 Ethereum heb je niets. Maar wordt de eerste NFT ooit in Frankrijk geveild? Aanstaande dinsdag 19 oktober om 19.30 uur is de grote dag. 20 minuten En het huis van Piasa verkoopt een digitale kopie van de krant die is omgezet naar NFT.

Als je deze tv-serie, die ons al maanden bezighoudt, volgt, weet je dat het niet gemakkelijk was. Naast technische en juridische problemen was er een puur materiële hachelijke situatie. De verkoop van NFT in Frankrijk is nog steeds verboden, dus het was noodzakelijk om er iets fysieks aan toe te voegen, in de vorm van een kavel.

Voor tien borden heb je een bord

Wat wint de gelukkige winnaar van de veiling van dinsdag naast NFT? Fantastische compensatie plaat. Wat dan? Een offsetplaat is een object gemaakt voor het drukken van kranten. Daarom heeft onze drukker voor deze verkoop een speciaal bord ontworpen. Ze is mooi en vooral uniek.

De keuze voor dit “werk” was het onderwerp van een intensieve brainstorm van ongeveer tien minuten. We dachten erover om een ​​PDF af te drukken met onze printer. Nou, we zijn het eens… toen dachten we aan een poster. Maar het was lastig omdat onze printer in A3-formaat max werkt. Toen noemde iemand het idee van dit compensatiebord.

Waarom klonk dat slim voor ons? Want dit schilderij is beslist een hightech-object, maar toch hint het een beetje naar het verleden van de journalistiek. Een interessant contrast tussen de geschiedenis van de journalistiek en haar mogelijke toekomst. Bovendien kan met deze plaat in theorie een krant worden gedrukt die nog nooit is gedrukt. En ja onthoud, 20 minuten NFT Auctions voor een krantenbijlage bewerkt in pdf-formaat.

“NFT zoekt zichzelf als kunst”

Er blijven twee vragen over. Wat is het waard? Is het kunst? De eerste reactie wordt dinsdagavond gegeven door kopers. Frederic Chambers, veilingmeester en algemeen directeur van veilinghuis Piasa, weigert voorspellingen te doen: “Er is geen standaard. Er wordt veel geld gegenereerd rond deze nieuwe technologieën. Ik weet niet hoe ik de prijzen moet verklaren. Het is bijna ongelooflijk dat NFT 57 miljoen dollar zou kunnen verdienen, terwijl er waarschijnlijk maar 10 Van Goghs in de wereld zijn die die prijs kunnen evenaren… maar het is ook verbonden met de hedendaagse markt, en het is een markt die heel, heel snel gaat.”

Maar onze NFT, en zijn offset-paneel (had ik al gezegd dat het mooi is?), is het kunst? Nogmaals, het is moeilijk om een ​​antwoord te krijgen. Vooralsnog probeert NFT zichzelf te vinden als kunstenaar, zoals geanalyseerd door Frédéric Chambre. Het impressionisme is niet in vijftien seconden geboren, noch het kubisme, noch het surrealisme. Er is altijd detail en er is altijd onderzoek. »

NFT komt voor het object

Nou, dat is best goed, maar we willen toch meer weten. Zeker nadat onze drukker het object bij ons heeft afgeleverd. Vereist Quadrichromie, we kunnen het bord in vier kleuren hebben om uit te kiezen. We hebben voor blauw gekozen omdat het mooier is (op dit moment zul je begrijpen dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit project niet het type zijn dat zich zorgen maakt over esthetische problemen).

We vragen ons nog steeds af of de kunstwereld dit niet allemaal als een grote grap zal zien. De volgende zinnen werden uitgesproken: “Ziet dat er niet een beetje goedkoop uit?” “We lijsten het in om het eleganter te maken, toch?” “Ja, maar het Ikea-frame is er, ziet het er niet een beetje goedkoop uit?” … We zijn misschien heel blij met ons idee van een NFT-gerelateerd object, maar een galeriehouder voor hedendaagse kunst beantwoordt onze vragen: “Mensen geven niet om je onderwerp, daar. Het is de NFT die ertoe doet, je kunt verkoop er ook een salade bij. Ja, maar zin?” Ja, het is leuk, het is logisch. . Maar het echt sterke verhaal is de oprichting en verkoop van NFT, wat historisch is voor Frankrijk. »

“NFT is een exploratiegebied”

Sinds ik een paar galeriehouders eerder heb ontmoet 20 minuten Omdat we er de voorkeur aan gaven niet te getuigen (misschien geërgerd door de verkoop niet zelf te doen), wendden we ons tot François Pinault. De kunstverzamelaar opende de Bourse du Commerce in Parijs. Zal hij ons offset bord daar laten zien? En bovendien, zal hij NFT kopen? “Deze vraag is interessant, en François Pinault is natuurlijk geïnteresseerd in het ontwikkelen van NFT’s, het is een onderzoeksgebied voor alle verzamelaars van vandaag, zo wordt ons verteld. Maar we communiceren alleen over de groepsactiviteiten die we laten zien en communiceren nooit over overnames.” Waarom? Zodat de speculatieve markt voor ultramoderne kunst natuurlijk niet wordt verstoord.

Omdat de traditionele kunstwereld niet zo’n geklets is, zijn we een kijkje gaan nemen in de cryptokunstwereld. Nogmaals, ons offset-bord windt geen drukte op. Kort gezegd, cryptografie, als het object dat wordt verkocht niet digitaal is en niet op grote schaal is vervuild met een krachtige megabit-blockchain, maakt het hen niets uit… dus ga terug naar de Piasa-box om te proberen uit te vinden hoeveel van ons offsetbord en zijn NFT op de kunstmarkt kan worden geschat.

Tussen 1.000 en 30.000 euro passie, niet duur

Zelfs als de recente verkopen van NFT’s recordaantallen zijn, geeft Frédéric Chambre er de voorkeur aan voorzichtig te zijn: “Ik denk dat 99% van de NFT’s minder dan $ 500 waard is… Uw NFT maakt deel uit van een gemiddelde verkoop van moderne en hedendaagse kunst, tegen gemiddelde prijzen ,,Dit betekent spullen tussen de € 1.000 en € 30.000, iets dat jonge verzamelaars zal interesseren met een nieuwe look.” Een paar dagen voor de opening van de Fiac zou Parijs vol zitten met licht avontuurlijke “jonge verzamelaars”. Zullen NFT-bord en offset-bord hen aantrekken? De angst om om te draaien beheerst ons tot op zekere hoogte.

Frederic Chambers gokt op het historische moment dat deze verkoop vertegenwoordigt. “Voor mij is kunst zo fundamenteel, het is een emotie. Als ik een emotie moet hebben omdat iemand me twee en een half uur uitlegt waarom ik een emotie zou moeten hebben, put het me uit. Dus we stoppen daar over de schoonheid van ons bord en op de liters zweet die hij claimde Maak een NFT Tot dinsdagavond om te oordelen.

Leave a Comment