NFT: groep van $ 7,5 miljoen beschuldigd van het gebruik van kunst zonder toestemming

Hoewel non-fungible tokens (NFT’s) erg populair waren in 2021, zijn er ook veel problemen in het ecosysteem aan de orde gesteld. Uit een recent rapport blijkt dat tientallen kunstenaars van plan zijn juridische stappen te ondernemen tegen de zogenaamde NFT-groep kunst oorlogen Omdat hun originele kunstwerken zonder hun toestemming als NFT werden verkocht.

NFT Group is bedoeld om werken zonder toestemming te gebruiken

Het non-fungible token asset (NFT) heeft dit jaar miljarden dollars aan verkopen gegenereerd en de term ‘NFT’ werd onlangs uitgeroepen tot ‘Woord van het jaar’ in de Collins English Dictionary. In de afgelopen zeven dagen hebben NFT-markten zoals Opensea een omzet van $ 587 miljoen gegenereerd. Atomicwax zag meer dan $ 20 miljoen en Rarible meer dan $ 3 miljoen aan wekelijkse niet-fungible token-verkopen.

Er zijn de laatste tijd echter enkele problemen geweest in de NFT-industrie, zoals permanentie, censuur en handel met voorkennis, en nu zijn artiesten gefrustreerd dat NFT zonder hun toestemming wordt vrijgegeven. financiële tijden (FT) meldde dat kunstwerken van Aish Kapoor en David Bailey zijn vrijgegeven als niet-vervangbare tokens zonder hun toestemming.

Volgens het rapport, helmen Stormtrooper van star Wars Geproduceerd door Kapoor, Bailey en anderen afgebeeld en verkocht als NFT’s zonder toestemming. De NFT-pool is verkocht voor ongeveer 1.600 ETH, wat op het moment van schrijven overeenkomt met meer dan $ 7,5 miljoen.

Tientallen kunstenaars zouden een rechtszaak hebben aangespannen wegens hun intellectuele eigendom

een verslag financiële tijden Merk op dat de groep heet kunst oorlogen Het heeft ongeveer 1.138 foto’s. Het bedrijf dat aan Kapoor werd toegeschreven, werd doorverkocht voor ETH 1.000, terwijl het bedrijf van Bailey doorverkocht voor ETH 120. Christina Creedel van FT zei dat NFT’s sindsdien van Opensea zijn verwijderd:

Juridische vertegenwoordigers zeggen dat ongeveer een dozijn kunstenaars juridische stappen overweegt tegen het project‘, bevestigt het Criddle-rapport. Criddle legt uit dat Helen Downey, een kunstenaar die de naam ‘ongeschoolde arbeider’ gebruikt, juridische stappen zou kunnen ondernemen nadat ze had opgemerkt dat twee helmen als NFT’s werden verkocht.

Problemen die vergelijkbaar zijn met die waarmee Kapoor en Bailey in de NFT-industrie worden geconfronteerd, zijn onlangs opgedoken en haalden de krantenkoppen. Wettelijke vertegenwoordigers van stripboekuitgevers DC Comics en Marvel hebben onafhankelijke artiesten gewaarschuwd geen auteursrechtelijk beschermd materiaal en personages te gebruiken om ze als NFT’s te verkopen.

Beroemde filmregisseur Quentin Tarantino in juridisch geschil met Miramax over NFT’s van Pulp Fiction.

Platenlabel Roc-A-Fella Records is ook betrokken geweest bij een juridische strijd met Damon Dash over NFT’s met betrekking tot Jay-Z’s debuutalbum,gerede twijfel.

NFT’s zijn objecten met unieke eigenschappen die het behoud van auteursrechten verbeteren. Maar wat als de rechten al op papier zijn voorbehouden? Kunnen niet-geautoriseerde NFT’s worden beschouwd als het resultaat van misverstanden of onwetendheid? Of is het gewoon bewuste fraude?

Krijg een samenvatting van het nieuws in de wereld van cryptocurrency door u te abonneren op onze nieuwe service Het nieuws Dagelijks en wekelijks, zodat u niets van Cointribune essentials hoeft te missen!

Ontvang een samenvatting van het nieuws in de cryptocurrency-wereld door u te abonneren op onze nieuwe dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief, zodat u niets van de essentiële zaken van Cointribune hoeft te missen!

gebruikersfoto

Jean-Louis Lefèvre

Ik ben ervan overtuigd dat cryptocurrencies buitengewone nieuwe horizonten openen die ik onder geen enkele omstandigheid wil missen! Ik probeer constant mijn vaardigheden op dit gebied te verrijken en alles wat ik leer te delen met mijn volgers en de uren die ik besteed aan het verkennen van dit universum.

Leave a Comment