Open de deuren naar financiering voor vrouwen

Ze had graag kunstenaar willen zijn, maar besloot in plaats daarvan het imago van de gemeenschap te (her)maken door middel van financiering. Door de eerste vrouwelijke CEO van Fonds de Solidarité FTQ te midden van een pandemie te worden – en onderweg een gezamenlijk managementcomité op te zetten – is Jane Pique een meester geworden in de kunst van positieve verandering.

+ teken internationale Vrouwendagwe hebben eruit gehaald #10 Jaar Uitdaging mottenballen; De serie is bedoeld om de snelle opkomst van inspirerende vrouwelijke personages in Quebec in de afgelopen tien jaar te vieren. Lees hier meer. +

Aangezien dit een speciale uitdaging is in de 10 Year Women Pioneer-klasse, zijn we zo weer terug. Waar was je 10 jaar geleden en welke gebeurtenissen hebben de afgelopen 10 jaar voor jou gemarkeerd?

“In 2012 was ik uit mijn comfortzone!

Na drie jaar als vice-president verantwoordelijk voor Life Sciences en Informatietechnologie, heeft mijn voorganger, Gaetan Morin, mij toegewezen aan de productiesector. Dus verhuisde het van de “nieuwe economie” naar de “traditionele” industrieën.

Ongeacht de grootte van de organisatie is het belangrijk om een ​​verscheidenheid aan achtergronden aan te moedigen voor degenen die leidinggevende posities verwerven. Het stelt hen in staat betere beslissingen te nemen en het verloop van de zaak beter te beïnvloeden. Door mijn nieuwe verantwoordelijkheden kreeg ik toen een beter inzicht in de realiteit van bedrijven en hun werknemers in alle regio’s van Quebec die met toenemende mondiale concurrentie te maken hebben. Daardoor kreeg ik de kans om door te groeien in de organisatie.

Persoonlijk heb ik mijn best gedaan om een ​​evenwicht te bewaren tussen werk, gezin en privéleven.

Welk effect had het op u toen bekend werd dat u het Fonds de Solidarité FTQ zou leiden en daarmee de eerste vrouw in deze functie zou worden?

“Grote trots! Als president en CEO van het fonds heb ik de kans om meer te doen voor Quebecers die geen pensioenregeling hebben. Meer voor werknemers in de transitie-economie, om eerlijk te zijn. Meer om de klimaatverandering die onze planeet verandert tegen te gaan.”

Vrouwen drukken in toenemende mate hun stempel op het gebied van financiën en ik weet zeker dat u velen inspireert om in uw voetsporen te treden. Hoe pak je je leiderschapsrol op?

“In feite moesten we de weg effenen. Toen ik de eerste vice-president van de private equity-divisie van het fonds werd, waren er geen andere vrouwen in leidinggevende posities in het team.

Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik de afgelopen jaren verschillende vrouwen op besluitvormende posities heb benoemd, en dat ons Managementcomité zich op het pariteitsgebied bevindt, een voorloper van de Trust. Het heeft ook aanzienlijk bijgedragen aan de toename van het aantal vrouwen in de raden van bestuur van onze partnerbedrijven.

Hoewel er nog veel te doen is op het gebied van gelijkheid, inclusie en diversiteit, boeken we vooruitgang.

Mijn rol als leider komt dus tot uiting op het werk. Handel met overtuiging en controle met authenticiteit.

Ik hoop velen te inspireren, want de financiële sector is een stimulerende omgeving voor de vooruitgang van de samenleving.”

Op welke post ben je het meest trots?

“Het is simpel: het dagelijkse werk van de fondsteams.

Het fonds speelt een belangrijke rol in de sociale en economische ontwikkeling en pensionering van honderdduizenden Quebecers. Elke dag verleggen onze teams met kleine en grote gebaren de grenzen van wat mogelijk is. Ik ben er trots op aan het roer te staan ​​van een organisatie die de mogelijkheid heeft om dag in dag uit een verschil te maken in het leven van arbeiders, ondernemers en spaarders in Quebec.”

Jouw modelvrouw?

“Ik zal energie zoeken door aan beroemde vrouwen te denken als degenen die in de schaduw vechten. Ze hebben allemaal gemeenschappelijke eigenschappen: ze zijn loyaal aan hun waarden en hebben de moed om hun overtuigingen te volgen.

Zij zijn degenen die mij inspireren en imponeren.”

Is er iets dat mensen niet van je weten?

“Mijn artistieke kant! Ik wou dat ik een kunstenaar was! “

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

“Tijdens de pandemie heb ik helaas een incident van huiselijk geweld in mijn omgeving gehad. Vandaag is het de sociale kwestie die mij na aan het hart ligt.

Ik ben van plan mijn platform als president en CEO van de Trust te gebruiken om de strijd tegen huiselijk geweld te bevorderen. Over 10 jaar wil ik kunnen zeggen dat ik organisaties die dag in dag uit werken aan het uitroeien van deze plaag concreet heb ondersteund.

In 2032 hoop ik te kunnen zeggen dat ik vooruitgang heb geboekt, zowel op het gebied van de economische structuur en het pensioensparen als op het gebied van onderwerpen die mij nauw aan het hart liggen. Bovenal hoop ik dat altijd te kunnen blijven doen.”

Fonds de Solidarité FTQ beheert $15 miljard aan activa en ondersteunt de activiteiten van Quebec.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang dagelijks een samenvatting van Montreal-nieuws.

Leave a Comment