La Possession City gaat naar de kosten-kill-modus

Dat is het geval in Maffet, waar bewoners, van wie de kinderen in de Lowlands hebben geleerd, recentelijk hebben vernomen dat assistentie bij helikoptertransport gewoonweg niet wordt verleend. Een andere potentiële besparingspost zijn overwerkstukken die wel door bijna alle gemeenteambtenaren worden betaald maar niet in dienst zijn.

Burgemeester Vanessa Meranville verdedigt haar maatregelen door ze te rechtvaardigen in een ongunstige context bestaande uit tegenvallende inkomsten en onverwachte uitgaven.

Eerst was het Covid dat 1,5 miljoen euro aan de gemeentekas knaagde en meer recentelijk Batserai die 500.000 euro blies.

Gemeentepersoneel wijst de weg

Alsof deze tegenslagen nog niet genoeg waren, werd de horizon verduisterd vanwege “De stijging van de materiaalkosten is tegen het einde van het jaar moeilijk te tellen.” “Ik neem het voorbeeld van de 20% houtprijsstijging die we tegenkomen bij de École Cœur de ville, wat resulteert in een extra kost, uit het hoofd, van € 700.000”De burgemeester legt uit.

Hetzelfde effect als een schaar in de schoolcatering waar de stad jaarlijks een gemiddeld budget van 1 miljoen euro toekent “En er is een prijsstijging van 10-20%, oftewel een stijging van 100.000-200.000 euro per jaar”, blijft de eerste keurmeester bij La Possession. Al deze parameters maken “Onze positie is zwak, ook al blijven we sinds 2014 zo eerlijk mogelijk in het beheer, blijven we alle mogelijke besparingen doen en zoeken we naar financiering en subsidies.”

Als de belastinghefboom afgelopen maart echt werd geactiveerd door het tarief van de onroerendgoedbelasting te verhogen, zouden andere acties mensen kunnen doen rillen, zowel intern als onder gebruikers.

Gemeentemedewerkers zullen dus een voorbeeldfunctie moeten vervullen door deel te nemen aan deze collectieve inspanning op het gebied van overwerk dat nu als arbeidsduur wordt gerekend.

“We zijn gewoon bezig om de zaken weer op de rails te krijgen. We zijn verplicht om elke agent fulltime 1.607 uur per jaar te laten werken, maar dat is niet het geval voor alle agenten. Sommigen maken niet al hun uren, dus we vragen alle afdelingen om de werktijd van elke agent bij te houden Om ervoor te zorgen dat iedereen die vandaag wordt betaald, overuren of werktijd heeft. Ik zal een concreet voorbeeld geven: tegenwoordig worden bijna alle agenten – behalve technische agenten of schoolagenten – betaald voor hun lunchpauze , wat ze niet zouden moeten zijn. Als men eet, is er niemand aan het werk. Dus dat gaan we organiseren. Het is een half uur overwerk per dag en per agent. En een half uur per week, vermenigvuldigd met het aantal weken en het aantal agenten, dat zijn heel wat extra uren die er niet zullen zijn en het is gewoon werktijd.zo reden Vanessa Miranville voor een beter doelpunt “Rationalisatie”zelfs als de term als een verrassing uit de gemeenschap kwam.

Andere maatregelen, in kleine stapjes, kunnen dit doel blussen. Op basis van de stelling dat er geen kleine besparingen zijn, wil het stadhuis er een leidmotief van maken om te voldoen aan de budgettaire controlevereisten die worden gecontroleerd door de provincie en de regionale directie van openbare financiën.

“We kijken naar verschillende afdelingen, bijvoorbeeld de milieuafdeling, of we kunnen evolueren naar mechanisatie en slechts één agent met een krachtige machine nodig hebben in plaats van acht agenten met bosmaaiers voor bepaalde soorten werk.”weet je nog.

Doe meer met minder

Een ander interessant idee voor de sportafdeling dit keer is om te verplichten dat de federaties de sluiting van de gymzaal ‘s avonds zelf kunnen regelen nadat deze in gebruik is genomen. “Zodat we geen bewaker hebben die vier uur wacht tot de verenigingen hun activiteiten starten.”

De schoolomgeving ontsnapt niet aan de zoektocht naar afval. “We zijn bezig met rationalisatie op schoolniveau, om te zien of we hetzelfde werk kunnen doen met een paar extra agenten terwijl we efficiënter zijn. Kortom, we zijn in deze wens om te rationaliseren, sparen en betalen” dat doen we echt hebben kwaliteitsagenten, want ondanks alles hebben we veel precaire posities bekleed, waarbij PEC-bedrijven contracten voor bepaalde tijd aangingen. We geloven dat we kwaliteitsagenten hebben, zodat ze efficiënter zijn dan in het verleden.”zegt Vanessa Meranville.

Andere gebruikers van openbare diensten zullen de dupe worden van deze bezuinigingen. Aan de kant van Muffett’s Circus is er een koele douche voor ouders die de intentie van het gemeentehuis hebben vernomen om zijn bijdrage aan helikoptervervoer voor opgeleide kinderen aan de onderkant te temperen.

Ook hier beroept de burgemeester zich op meteorologische omstandigheden als uitgangspunt voor dit idee. “De route Rivière des Galets is normaal gesproken open in deze tijd van het jaar, maar dit is dit jaar niet het geval omdat de Batsirai het spoor volledig heeft vernietigd, waardoor we geen budget meer hebben. Voor helikoptervervoer kost dat nog 3 tot 4000 euro in uitgaven aan het begin en einde van elke vakantie om 35 maffia middelbare en middelbare scholieren naar huis te brengen”legt Vanessa Meranville uit.

“De enige oplossing die we nog hebben.”burgemeester zegt, Daarom moeten middelbare en middelbare scholieren van Mafate met de bus naar Col des Boeufs worden gebracht en vervolgens door een hogeberggids en vier sportleraren naar hun eiland worden begeleid.

Deze configuratie sprak de bezorgde ouders niet aan en kozen ervoor om hun kinderen op eigen kosten met de bus te laten afzetten bij Dos D’âne en vervolgens per helikopter te laten vliegen.

‘We hebben de middelen niet meer’

Gekozen functionarissen zouden donderdagavond op de hoogte worden gesteld van de exacte telling van het kiezen van de ouders. “In feite zijn we van plan om vanaf nu in deze manier van werken te beginnen, omdat we de komende jaren niet meer de middelen hebben en zullen hebben om zo’n € 3.000 te betalen bij elk begin en elk einde van de vakantie”verklaart zonder omweg het bezit van de aedile.

Tot slot, voor ideeën die onaangenaam zijn maar zouden kunnen bijdragen aan deze zoektocht naar “kostenbesparingen” (een methode gericht op kostenbesparingen voor een betere winstgevendheid, merkte de redacteur op), heeft het stadhuis zojuist 10 elektrische scooters aangeschaft. “Er wordt veel brandstof bespaard en gezien de stijging van de brandstofprijzen is dat geen slechte zaak, voor korte ritten. We hebben ook elektrische fietsen, en pleiten voor eco-rijden maar ook voor het samenstellen van een wagenpark”de burgemeesterslijsten.

“Ik hoop dat dit alles ons in staat zal stellen om tegen het einde van het jaar weer op de been te zijn, ondanks de onverwachte kosten die voor ons zullen komen, vooral omdat er een dooi zal zijn op het aanwijspunt voor ambtenaren en andere herbeoordelingen die worden vastgelegd door de overheid, maar we hebben geen extra financiële middelen gegeven “Sorry, Vanessa Meranville.

Leave a Comment