Nog een zeer gemengd nummer over Amerikaanse prijzen, niet genoeg om Cac 40 nieuw leven in te blazen, marktnieuws

De beurs van Parijs bleef donderdag stabiel in het rood, nu een forse daling van ongeveer 2%. Halverwege de middag verloor de Cac 40 1,9% tot 6.152,92 punten, waarmee hij een groot deel van zijn winst van de vorige dag inleverde nadat hij tijdens de sessie 2,7% naar het laagste niveau was gedaald. In de vraag, de nieuwe val van Wall Street op de eerste beurzen (-1,06% voor de Dow Jones, -1,6% voor de Nasdaq Composite), toonden Amerikaanse operators zich ongerust over de recente cijfers over de prijsontwikkeling aan de overkant van de Atlantische Oceaan .

In New York zijn, net als elders, de ogen al gericht op de tweede statistiek van de week met betrekking tot de prijsontwikkeling in de Verenigde Staten, in verhouding tot degenen die deze keer productie hebben. Met dezelfde observatie als de dag ervoor, voor hun consumententegenhanger. Ze zijn een beetje gekalmeerd van hun piek in maart, zonder helemaal gerust te zijn over de snelle vertraging. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 11%, minder dan de stijging van 11,2% in de voorgaande maand, maar meer dan de doelstelling van 10,7%. Het steeg met 6,9% in “kern”-gegevens, dat wil zeggen, exclusief vluchtige items zoals energie en voedsel, tegenover de verwachte 6,6%. In vergelijking met maart was de stijging 0,5% in gepubliceerde gegevens en 0,6% in “kern”-gegevens, zoals verwacht.

Gisteren, consumentenprijzen verdreven investeerders. Met 8,3% lag de eenjarige inflatie in maart hopelijk onder 8,5%, een piek in 40 jaar, maar hoger dan de 8,1% die volgens de consensus werd verwacht. Het volstaat om te bewijzen dat beide optimisten gelijk hebben – maar misschien nog meer de pessimisten in het licht van de Wall Street-ontwikkeling van gisteravond – met betrekking tot de prijsontwikkeling in het land…

De kosten van levensonderhoud crisis

Een kerninflatie van 6,2% in april betekent voor de belangrijkste economische adviseur van Allianz, Mohamed El-Erian, dat er nu veel factoren een rol spelen bij het bepalen van de prijs.” Het is slechts een kwestie van tijd voordat we het hebben over de crisis van de kosten van levensonderhoud. Het gaat niet langer alleen om de oorlog in Oekraïne, het gaat om een ​​proces van enorme inflatie dat de Federal Reserve niet heeft weten te managen. “De vertraging die mogelijk moet worden gecompenseerd door forse rentestijgingen vanaf een stijging van slechts 50 basispunten in federale fondsen Op toekomstige FOMC-bijeenkomsten.

Aan de andere kant, voor Véronique Riches-Flores, econoom bij Riches-Flores Research, ” Dit rapport roept ongetwijfeld de mogelijkheid op dat de piekinflatie in de VS achter de rug is. (…) notities De vliegticketprijzen stegen in één maand met 18,5%, verreweg de grootste stijging in de index, zonder welke de maandelijkse stijging van de kernindex 0,4% zou zijn geweest, in plaats van de 0,6% die de markten somber zagen in de hoop op een mogelijke afnemende spanningen over rentetarieven (. ..) De stijging van de prijzen van recreatieve goederen of diensten, bijvoorbeeld, met ongeveer de helft minder dan twee of drie maanden geleden. De kledingprijzen daalden met 0,8%. Huurverhogingen, die vooral gevreesd worden na die waargenomen op de vastgoedmarkt, versnellen niet opzichtig “.

STMicro als een “overlevende” van de sessie

Wat betreft waarden, het luxesegment, dat meer dan 20% van het gewicht van de Cac 40 concentreert, werpt zijn gewicht op de trend, sleutelhangerEn Hermes En LVMH Het daalde met 3,4% tot 4,1%. Een ander bedrijf dat duur is op de beurs en gevoelig is voor rentestijgingen, Dassault-systemen 3% verliezen. tijdschriften Renault En Arcelor Metal Het geeft 5,5% en 4,3% op.

Veolia-omgevingMaar het verloor in het eerste kwartaal 5,4% sneller dan zijn plan na de fusie met Suez. Sommige analisten vinden de vooruitzichten wat conservatief.

Puig (-0,8%) Betere weerstand. De bouw- en communicatiegroep onthulde eind maart rekeningen van 8,2 miljard, een stijging van bijna 6% ten opzichte van een verlies aan bedrijfswinst van 77 miljoen, stabiel over een jaar, maar minder robuust dan analisten vrezen. Jaarlijkse prognoses worden bijgehouden.

Als onderdeel van Investor Day, STMicro-elektronica Het gaf aan dat het mikt op een omzet van meer dan $ 20 miljard voor de periode 2025-2027, met een brutomarge van ongeveer 50%. De brief werd 5 op 5 ontvangen op de beurs, het adres van de Frans-Italiaanse halfgeleiderfabrikant met de sterkste zeldzame stijgingen van Cac 40 (+3,1%).


Leave a Comment