Tot ziens in de tuinen van het Domaine National de Saint-Cloud 2022: open dagen en rondleidingen

Geschreven door Manon C., Cécile D. Geplaatst op 17 mei 2022 om 14:27 uur

Les Rendez-vous aux Jardins 2022 vindt plaats op 3 en 5 juni op Domaine National de Saint-Cloud met rondleidingen en open dagen op het programma.

Weet u ? Het Domaine National de Saint-Cloud, dat toebehoort aan Philip Dorleans De broer van Lodewijk XIV verloor zijn kasteel Tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870. Gelukkig heeft het zijn grote en mooie ligging behouden 460 hectare Wat een goede synthese biedt van wat kunst was klassieke tuinen Met zijn balkons, uitzichten, groene tapijten, boomgaarden, groene kamers, fonteinen en vijvers.

De lage promenade loopt langs de Seine, onder het kasteelterras, en Saint Cloud Bridge Totdat Severusbrug. je kunt leuk vinden grote waterval Het bovenste deel is bijna 90 meter lang, een slimme 17e-eeuwse formatie, toegeschreven aan Antoine Le Bouter en later vergroot door Jules Hardwin Mansart, en de nabijgelegen Grand Jet die meer dan 30 meter hoog oprijst. Ze vormen waardevolle getuigenissen van traditionele technieken voor fontein arbeiders.

De grote tuin Het werd gedeeltelijk afgesneden door de spoorlijn eronder Louis Philip Toen op de snelweg aan het eind van de jaren ’30, hield hij eigenlijk het ontwerp aan Bospaden en pleinen Geschilderd doorben jij ons in de zeventiende eeuw. In het westen bevatten de beboste gebieden van La Brosse en Plain of Four Cedars meer wild en landelijk. North Highway, in Villeneuve-park, gehecht aan het landgoed in 1852, zegeningin zijn natuurlijke groene omgeving, contrasteert met de zeer elegante tuin eromheen Monument voor het Lafayette-eskader.

De Trocadero-parkbehandeld als een landschapstuin, bezet de voormalige Montreot Hill sinds 1823. Een privétuin bedoeld voor het vermaak en de opvoeding van de kleinkinderen Karel XHet is ontworpen om echt te zijn.levend herbarium“.

Ontdek in het weekend van 3-5 juni dit unieke pand tijdens Rendez-Vous aux Jardins 2022. In het programma een grote selectie animaties:

  • Rondleiding “Bomen tegen klimaatverandering”. Kom en neem deel aan de rondleiding “Trees Against Climate Change” onder leiding van Odell’s Office Master Gardener. Ontmoet elkaar voor de kas Valois. Zaterdag 4 juni, 16.30 uur
  • Open de deuren van de auto- en fietsenstallingen. De Vereniging van Auto- en Fietsarbeiderstuinen nodigt u uit om haar paden te bewandelen om 275 zorgvuldig onderhouden moestuinpercelen te ontdekken. Let op, plukken is verboden! Zaterdag 4 en zondag 5 juni, 14-18 uur
  • Vereniging “Time of Stories” Biedt weekendtijd voor lezen en muziek tussen ouders en kinderen (0-5 jaar oud) in de charmante omgeving van St Cloud National Domain Gardens. U kunt met uw kleintjes comfortabel weggestopt onder een tent uit de beschikbare albums lezen en deelnemen aan “songs on the fly” met de muzikant van Alain Paolo. Zaterdag 4 en zondag 5 juni, 14-18 uur
  • Achter de schermen van watersport. Waterspelletjes maken van het park een vluchtig theater. Kom al wandelend langs het water en ontdek achter de schermen het innovatieve gebruik van terrein en technieken die fonteinmakers gebruiken om het stromende water te regelen. Zondag 5 juni, 14.30-16.30 uur

Zaterdag 4 en zondag 5 juni, 14.30 tot 18 uur:

  • Le Nôtre en Saint-Cloud assortiment. Gratis rondleiding door de tuinen, om de werken van André Le Nôtre in Saint-Cloud te ontdekken.
  • Saint Cloud, keizerlijke residentie. Gratis wandeling door de tuinen volgt in de voetsporen van de grote gebeurtenissen van de Napoleontische tijd, die begon met de staatsgreep van 18 Brumaire en eindigde met de val van het Tweede Keizerrijk tijdens de Frans-Pruisische oorlog.
  • Historisch Museum van Saint-Cloud Domain. Gelegen in het lagere stallengebouw waar de appartementen van Richard Meek, de architect van Marie Antoinette, waren, herschept het museum de geschiedenis van het domein van Saint-Cloud, de tuinen en het kasteel verdwenen door meubels, afbeeldingen, maquettes en een galerij met gravures en afbeeldingen.
  • Een reis door de geschiedenis van Saint-Cloud Gardens. Geschiedenis van de Saint-Cloud Gardens van het einde van de 16e eeuw tot de jaren 1930.
  • Een ontdekkingstocht voor jongeren. Een leuke route door het Historisch Museum en de Tuinen met een speelboek en puzzels om te voltooien voor kinderen van 7-11 jaar. (neem een ​​potlood)

Fijne dag op Domaine National de Saint-Cloud!

Leave a Comment