Onderzoek is aan de gang op het Franse hoofdkantoor van McKinsey of America

Het bedrijf beweert tijdens dit onderzoek “alle vereiste informatie” aan onderzoekers te hebben verstrekt.

Weer een stap in de McKenzie-zaak. In reactie gestuurd naar figaro Dinsdagmiddag bevestigde het Amerikaanse adviesbureau het contract van deze dag.Bezoek van operaties uitgevoerd door het kantoor van de nationale financiële aanklager op het hoofdkantoor van McKinsey France in ParijsOp de Champs-Élysées.

De operatie werd een paar uur eerder door AFP onthuld: de nationale financiële aanklager vroeg onze collega’s om bevestiging dat ze onderzoek hadden gedaan op het Franse hoofdkantoor van het bedrijf. En AFP-journalisten hadden dinsdagmiddag de aanwezigheid aangegeven van politieagenten met douane-insignes bij de receptie van het hoofdkwartier van McKinsey.

Het bedrijf beweert van zijn kant dat het heeft verstrekt “Alle informatie vereistvoor onderzoekers tijdens dit onderzoek. Het bedrijf draagt ​​bij aan de samenwerking”Volledig met de overheid“, in de loop van het onderzoek, herbevestiging van respect”Franse fiscale en sociale regels die erop van toepassing zijn“.

Twijfels over fiscale optimalisatie

De werking van de autoriteiten vindt plaats in het kader van het vooronderzoek dat sinds 31 maart door de Rijksdienst voor Financiën is geopend in het geval van witwassen en belastingfraude. Na de publicatie van een explosief rapport van de Senaat over het gebruik van adviesbureaus door de staat, werd deze belast met de Judicial Financial Investigation Service (SEJF). “Dit onderzoek is al gericht aan McKinsey met betrekking tot de kwestie van zijn fiscale status in Frankrijk‘, selecteer vervolgens PNF om figaro.

In haar rapport beschuldigde de Senaatscommissie van onderzoek de Franse entiteiten van McKinsey van belastingoptimalisatie, zodat het tussen 2011 en 2020 geen vennootschapsbelasting zou hebben betaald.”McKinsey is onderworpen aan vennootschapsbelasting (IS) in Frankrijk, maar heeft al minstens 10 jaar geen betalingen ontvangenHet rapport werd afgesloten.

Het Palestijns Nationaal Fonds gaf ook aan dat de opgelegde straffen, als de feiten worden bewezen, een gevangenisstraf van tien jaar en een boete van 750.000 euro zijn”,Die kan worden verhoogd tot de helft van de waarde van de goederen of het geld waarop witwasoperaties zijn uitgevoerdVan zijn kant ontkende het Amerikaanse kabinet de feiten die tegen hem waren gericht en benadrukte dat hij zal opstaan.Ter beschikking van de betrokken afdelingen en autoriteiten“.”Tussen 2011 en 2020 betaalde McKinsey meer dan € 422 miljoen aan belastingen en sociale lasten, of ongeveer 20% van zijn cumulatieve omzet over dezelfde periode. Alle McKinsey-entiteiten in Frankrijk zijn onderworpen aan vennootschapsbelasting. Zo betaalde de uitvoerende vennootschap in dezelfde periode gedurende 6 jaar vennootschapsbelasting”, legde hij uit, zonder duidelijk onderscheid te maken tussen het bedrag dat aan belastingen wordt betaald en het bedrag dat aan sociale bijdragen wordt betaald.

Een procedure gestart door de Senaat

Inmiddels heeft ook het Senaatsbureau onlangs laten weten beslag te hebben gelegd”de vloer […] Op verdenking van meineedOver McKinsey’s fiscale status in Frankrijk. Gekozen functionarissen beschuldigen de adjunct-directeur van het kabinet, Karim Tajeddin, van liegen onder ede tijdens een hoorzitting. Zo bevestigde hij medio januari:We betalen vennootschapsbelasting in Frankrijk en alle salarissen zijn in een bedrijf naar Frans recht dat zijn belasting in Frankrijk betaaltDe aantijgingen zijn in tegenspraak met het rapport, maar het optreden van de Senaat zal afhangen van het optreden van de PNF, aangezien eerst moet worden vastgesteld of McKinsey de verschuldigde belasting heeft betaald.

In de afgelopen weken heeft dit dossier, evenals het bredere onderwerp van het gebruik van adviesbureaus, centraal gestaan ​​in het politieke debat. Tegenstanders hebben tijdens de presidentiële campagne met deze thema’s gezwaaid, en Emmanuel Macron voelde het “een heel goede zaak” dat er een onderzoek is Als we zeggen dat het bedrijf zou worden opgelicht?. Ten gronde moet een partijoverschrijdend wetsvoorstel worden ingediend bij de Senaat.”einde van junien “gecontroleerd”komende herfstVolgens bronnen in de Senaat. Het moet het mogelijk maken om het gebruik van deze structuren beter te organiseren.


zie ook De zaak McKenzie:We moeten er niet alleen boos over worden, we moeten ons gedragen als EuropeanenEmmanuel Macron zegt:

Leave a Comment