$ 34,7 miljoen voor snel internet in Montreal

Met een totale investering van $ 34,7 miljoen, gemaakt via het Canada-Quebec High Speed ​​​​Proces, zullen 5.380 huishoudens in de regio Monterrey tegen september 2022 toegang hebben tot Cogeco high-speed internetdiensten. Veel steden en gemeenten in RCM’s in Vaudreuil zullen hiervan profiteren van deze diensten Solange, Haut-Saint-Laurent, Roussillon en Beauharnois-Salberry.

Cogeco zal zelfs 30,6 miljoen dollar ontvangen om de uitrol van snelle internetdiensten te ondersteunen. De telecomaanbieder inventariseert de komende weken de doelgebieden om het aantal huishoudens vast te stellen.

Getarget op steden en gemeenten

In het MRC in Vaudrell-Solange zullen de gemeenten Rivière-Bodet, Saint Polycarp, Saint Telesphore en Saint-Zotice kunnen profiteren van de inzet van deze diensten.

“De pandemie, door ons op te roepen om op afstand te werken, heeft de prioriteit van het digitale dossier benadrukt, niet alleen in Solange-ritten, maar overal in Quebec. Met deze aankondiging is de toezegging van de regering duidelijk om alle huizen met elkaar te verbinden om een ​​tastbaar verschil te maken voor burgers”, voegde Marilyn Piccard, MNA voor Soulanges eraan toe, dat toegang tot snel internet gemeenschappen nieuw leven zal inblazen.

Voor Peter Schiefke, MNA in Vaudreuil-Soulanges, hebben de inwoners van Montérégie absoluut een betrouwbare verbinding nodig. De COVID-19-crisis heeft het belang van toegang tot digitale breedbanddiensten duidelijk gemaakt. Deze investeringen zullen veel gezinnen en veel studenten met elkaar verbinden en kleine bedrijven helpen de economische groei en het scheppen van banen te stimuleren.

Wat betreft de MRC’s in Hauts-Saint-Laurent en Roussillon, het zullen Saint-Chrysostom, Saint-Isidore zijn en ten slotte zullen Saint-Martin en Saint-Urban Premiere de twee getroffen gebieden van de MRC in Bouarnois-Salberi zijn.

Essentiële service in 2021

Snelle internetdiensten zijn essentieel in een moderne samenleving als die van Quebec. Toegang tot efficiënte, betrouwbare en betaalbare internetdiensten vormt de kern van de economische en sociale ontwikkeling van samenlevingen. Het werk dat wordt gefinancierd door Operation Canada-Quebec High Speed ​​​​is een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie van Quebec en zal de toegang tot telegeneeskunde, tele-educatie, entertainment, online verkoop en telewerk verbeteren.

“Internet verenigt en onderwijst onze gemeenschappen. Met dit soort investeringen bouwt onze regering aan het Quebec van morgen”, legt Marie-Chantal Chase, MNA in Chateauguay uit.

Mevrouw Chase’s tegenhanger, Brenda Shanahan, parlementslid voor Chateauguay-Lacolle, zei dat ze zal blijven investeren en samenwerken met Quebec totdat iedereen de snelle internettoegang heeft die ze nodig hebben.

Voor Claire IsaBelle, MNA voor Huntingdon, lijdt het geen twijfel meer dat snelle internettoegang een essentiële dienst is voor bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenschapsorganisaties en voor individuen: “Na een wachtlijst van vele jaren hebben al mijn burgers kunnen MRC des Jardins-de-Napierville Plus de gemeenten Sainte-Martine, Saint-Urbain, Saint-Chrysostome en Lacolle kunnen tegen september 2022 eindelijk profiteren van hoogwaardige internettoegang. Dank aan het hele ministerie van Buitenlandse Zaken Het team van de Raad van Bestuur en wij feliciteren onze regering met het nakomen van haar toezegging.”

hoge snelheidsverrichting

Op 9 maart kondigde de regering van Quebec aan dat ze haar budget had verhoogd tot meer dan $ 1 miljard om de snelle internetverbinding van duizenden huizen in Quebec te versnellen. De hogesnelheidsoperatie zal 148.000 huishoudens van dienst zijn, voornamelijk via ongekende overeenkomsten met zes van de grootste telecomoperators.

Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een investering van, in gelijke delen, $ 826,3 miljoen van de regeringen van Canada en Quebec. De regering van Canada heeft miljarden dollars toegezegd voor internetinfrastructuur in landelijke en afgelegen gebieden, waaronder $ 2,75 miljard in het kader van het Global Broadband Fund, inclusief $ 1 miljard uit haar budget voor 2021.

Betrokken

Leave a Comment