Halo: Terug naar een epiloog boordevol actie

beroep door Alexis LeBron 24 mei 2022

Na een groot deel van de lente kijkrecords te hebben gebroken en een verhit debat onder miljoenen fans te hebben veroorzaakt, eindigde het eerste seizoen van een van de meest verwachte series van het jaar met een verbluffende en ontroerende finale. Terwijl je wacht op seizoen 2, dat niet lang zou moeten duren, kun je een kijkje nemen naar de bepalende gebeurtenissen van deze negende en laatste aflevering van Halo.

Cortana, ben jij dat?

Het temmen door de Master Chief van Cortana, de allesomvattende kunstmatige intelligentie die Halsey in zijn hersenen implanteerde, was een van de belangrijkste en meest invloedrijke verhalende ontwikkelingen in de eerste negen afleveringen. De relatie tussen de twee begon slecht, omdat de Master Chief terecht op zijn hoede was voor een opdringerige AI die constant met hem praat om zijn vaardigheden te verbeteren. Wat Cortana betreft, ze was gefrustreerd dat ze het lichaam en de geest van de Spartaanse John-117 niet volledig kon beheersen – om hem een ​​meer volgzame en krachtige Super Soldier te maken – zoals Halsey oorspronkelijk had gepland. Maar tijdens de afleveringen leert Jon Cortana te vertrouwen, de laatste duidelijk beïnvloed door de heldhaftigheid van Master Chief, tot het punt van ongehoorzaamheid aan haar schepper om hem te redden in de voorlaatste aflevering. En nu, in de laatste minuten van de seizoensfinale, smeekt Jon, in kritieke toestand, opgeslokt door verbondshordes, Cortana om eindelijk de volledige controle over hem te krijgen, zodat het Silver-team het artefact kan teruggeven zonder iemand achter te laten.

Ai weigert eerst, omdat ze vreest dat ze John daarna niet meer in zijn oude staat kan terugbrengen, en de genegenheid van haar robot maakt het tafereel erg verontrustend. Maar geconfronteerd met de urgentie van de situatie, accepteert Cortana uiteindelijk één te worden met de Master Chief, wat ongetwijfeld de leukste actiescène van seizoen 1 oplevert. Probleem: we kunnen ons terecht afvragen of Jon voorgoed dood was en hem verving door Cortana, want toen Kai in het laatste schot met hem sprak, staarde hij haar onbeantwoord aan. Deze heet een cliffhanger die pijn doet, en we zullen moeten wachten op seizoen twee om het zeker te weten. Maar laat de fans gerust zijn: een serie is moeilijk voor te stellen Hallo Cortana zal John niet terug kunnen halen en het hoofdpersonage van de show kunnen worden. Zelfs als het zo wordt gezegd, willen we bijna zien wat hij te bieden heeft.

Dag Macy, hallo Halsey

Hoewel we hopen dat Jon zal herrijzen, zou niet iedereen zoveel geluk moeten hebben. Dit is het geval van de arme Macy die in de laatste aflevering door Kai wordt vermoord om Jon uit zijn slop te halen. Het trieste lot van een veelbelovend personage, die, ironisch genoeg, het Silver-team seconden daarvoor redde door het artefact te activeren. Een menselijk slachtoffer als kind, ontvoerd en met geweld onder het Verbond om te worden gebruikt en opgeofferd in hun grote plan van genocide, vervolgens afgewezen en misbruikt door de VN-Veiligheidsraad na een kort moment van gelukzaligheid in bed met John (het meest controversiële moment van het seizoen), zal blijven Macy’s is zeker een tragisch personage. In tegenstelling tot wat het was, was er iets aangrijpends aan haar ontluikende romance met John in haar openhartigheid en haar kapsel. elfje En haar Ierse accent, actrice Charlie Murphy heeft een lange weg afgelegd om van Mackie een mysterieuze held te maken die ze zal missen.

Omgekeerd, als er één is die we zeker weer zullen zien in seizoen 2, dan is het Kathryn Halsey. De geniale wetenschapper nam de grote slechte rol van de show op zich in de voorlaatste aflevering, en hoewel ze gelooft dat ze het doet voor het welzijn van de mensheid (huiveringwekkende Natasha McKillon), wordt ze nog steeds gedwongen de VN-Veiligheidsraad te ontvluchten. En zoals we het hele seizoen hebben gezien, zal Halsey voor niets stoppen om haar zin te krijgen. Ze levert hier eindelijk ook het definitieve bewijs van door een mislukte versie van zichzelf te creëren, die sterft aan een epileptische aanval nadat ze in haar plaats is gevangengenomen…

Deze truc levert hem tijd op om te ontsnappen aan de waakzaamheid van zijn voormalige teamgenoten, zelfs als deze talloze stunt onmiddellijk wordt onthuld door zijn dochter Miranda, die op intellectueel niveau weinig te benijden is en wiens karakter een van de grootste voldoening van het seizoen is. We kunnen niet wachten om te zien wat hun passief-agressieve confrontatie de volgende keer zal brengen, aangezien Miranda nu verantwoordelijk is voor het Spartan Project voor haar moeder, die nooit van haar kant opgaf om de mensheid koste wat kost te ‘ontwikkelen’.

Zilveren team Ali!

Vooral Spartanen, laten we erover praten. Master Chef is niet de enige die dit seizoen het gruwelijke geheim van zijn kinderontvoering ontdekt. In de laatste aflevering wordt Kapitein Jacob Keys gedwongen om Fanack-134 en Reese-028 de waarheid te onthullen over deze hersenspoeling waarin hij samenwerkte met Halsey, zijn voormalige metgezel. John en Kai waren zich daar natuurlijk al van bewust, en niet te vergeten dat ze al een aantal afleveringen eerder hun remmingen hadden weggenomen.

En terwijl het daaropvolgende ontwaken van Master Chief tot de wereld om hem heen fel werd bediscussieerd door fans, stal Kai-125 de show vanaf het moment dat ze de opstand begon door haar lokken rood te verven. Een echte onthulling van de serie, actrice Kate Kennedy versloeg ook de andere leden van Team Silver, ook al is het het hele kwartet dat schittert in de door het team geleide strijd om Planet Covenant in de laatste aflevering, waar de fanservice op zijn maximum is.

Ten slotte laat dit rapport zien dat zelfs als Pablo Schreiber ongetwijfeld overtuigd is van de huid van de Master Chief – die niet is gewonnen sinds het moment dat hij zijn helm afzette – de vrouwelijke personages inderdaad de beste verrassingen van het seizoen zijn, als we Kwan Ha’s uitgebreide en onbegrijpelijke rol voor Somewhere, bovendien is het in de laatste twee afleveringen volledig afwezig.

We herinneren ons liever dat zijn metgezel, de Spartaanse piraat Soren-066, een seizoen aan zijn zijde overleefde (die hij ook niet won), en hopen hem in seizoen 2 weer te zien met zijn grote gouden cyberpunkpistool om samen te werken. niet meer met Jon in sommige actiescènes?

Seizoen 1 van Hallo Volledig beschikbaar op CANAL+.

Leave a Comment