Ivoorkust: Nyali Kabba vroeg vanuit Egypte de Islamic Development Bank en financiële partners om het nationale ontwikkelingsplan 2021-2025 te financieren

© Koaci.com – vr 3 juni 2022 – 09:21

Nyali Kappa

Jaarvergaderingen van de Islamic Bank Group in ontwikkeling (Islamitische Ontwikkelingsbank) in Sharm El Sheikh, Egypte. Nyali KappaMinister van Ivoorkust Plan En de ontwikkeling Gisteren riep hij de functionarissen van deze financiële instelling en alle aanwezige financiële partners op om zijn land te steunen bij de financiering ervan NDP 2021-2025.

Ik zou van dit kader gebruik willen maken om de steun van de Bank voor ons plan te vragen en haar te vragen de Afrikaanse lidstaten uit te nodigen om adequate financiering te verkrijgen. Ik maak gebruik van dit platform om alle institutionele partners en particuliere investeerders uit te nodigen om deel te nemen aan de Adviesgroep Financiering NDP 2021-2025 van Ivoorkust gepland voor 15 juni 2022 in Abidjan” Plan En de ontwikkeling.

om zijn gehoor gerust te stellen, Nyali Kappa Hij verklaarde dat “na twee decennia van sociale, politieke en veiligheidscrises tussen 1990 en 2010, Ivoorkust, onder leiding van Alassane Ouattara, president van de republiek, sinds 2011 de vrede en politieke stabiliteit heeft hersteld.”

“Zo noteerde Ivoorkust een sterke reële bbp-groei van gemiddeld ongeveer 8% per jaar in de periode 2012-2019”, voegde minister Kappa eraan toe.

De Ivoriaanse minister benadrukte dat Ivoorkust, gezien de COVID-19-epidemie, niet is ingestort en dat de economie zeer veerkrachtig is, met een BBP-groei van 2% in 2020 en naar schatting 7% in 2021.

“Ivoorkust is niet ingestort in de nasleep van de langdurige sociaal-politieke crisis die het heeft doorgemaakt. De veerkracht die het heeft getoond is te danken aan de solide fundamenten van de economie, brede structurele hervormingen en de effectieve uitvoering van zijn sociale -economisch en humanitair herstelplan.”

Nyali Kappa Hij merkte op dat zijn land zijn ondernemingsklimaat heeft verbeterd en dat met zijn partners de regionale economische gemeenschappen (de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie en de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten) actief zijn geweest.

ook minister Plan En de ontwikkeling Ze zei dat deze veerkracht ook te danken is aan de aanzienlijke financiële steun die haar partners hebben gegeven om zwakke punten in de veiligheid aan te pakken, sociale sectoren op te tillen en de economische infrastructuur te herstellen en te versterken in de nasleep van de crisis na de verkiezingen. 2010.

Ze merkte alle hoop op die haar land stelt in de rol die ZLECAF kan spelen bij de opkomst van het continent, en sprak de dankbaarheid van de Ivoriaanse autoriteiten uit voor de bijdrage van de Islamic Development Bank (Islamitische Ontwikkelingsbank) die een van de belangrijkste bilaterale partners was in het ondersteunen van zijn land om uit de crisis te komen.

Volgens haar ging de financiering van deze instelling van minder dan 100 miljoen dollar in 2010 naar meer dan 2 miljard dollar, alle vestigingen bij elkaar.

“Er ontstaat een nieuwe fase in een partnerschap gericht op respons, herstel en herstel (3R). Hiertoe wordt in dit kader voor 2022 $ 400 miljoen verwacht. De ambitie van de Ivoriaanse regering is om verder te gaan in haar sociale en economische transformatie, door de voorkeur geven aan meer Van on-site verwerking van onze versterkende grondstoffen (cacao, cashewnoten en mijnbouwproducten), door hun bodems te herstellen en het pad te effenen voor voedselzekerheid en soevereiniteit, het creëren van veerkrachtige gezondheid en sociale zekerheid, legt Kappa Nyali uit, bescherming systemen creëren miljoenen banen voor hun vrouwen en jongeren.

Deze internationale bijeenkomsten worden georganiseerd door middel van plenaire vergaderingen van raden van bestuur en algemene vergaderingen, rondetafelgesprekken, kennisuitwisselingsevenementen en fora.

Daarnaast zal de Ivoriaanse delegatie in de marge van deze jaarlijkse bijeenkomst activiteiten organiseren voor het bijeenroepen van de Overleggroep, om middelen te mobiliseren in het kader van de uitvoering van het Verdrag. Plan inwoner van ontwikkeling 2021-2025.

Wassimagnon

door Kwachi

Leave a Comment