Ivoorkust: Adviesgroep voor de financiering van het nationale ontwikkelingsplan 2021-2025, roept nationale en internationale partners op om het land te steunen

© Koaci.com – donderdag 09 juni 2022 – 08:36

Nyali Kappa En de Coralie Jeffers

En de vergadering van de adviesgroep in het kader van de financiering van de ministerraad NDP 2021-2025 Het vindt plaats op 15 juni 2022 in Abidjan.

Ter voorbereiding van deze belangrijke bijeenkomst, Nyali KappaDe minister van Planning en Ontwikkeling heeft vanmiddag tijdens een bijeenkomst met de pers alle nationale en internationale partners opgeroepen om Ivoorkust te steunen om een ​​duidelijk succes van de Overleggroep te verzekeren en een betere financiering van de Overleggroep te bereiken. NDP 2021-2025 Het wordt wereldwijd gewaardeerd op CFA 59.000 miljard.

De minister kondigde een doelstelling aan van het mobiliseren van 9.336 miljard CFA-frank van bilaterale en multilaterale partners en een interventie van de particuliere sector ten bedrage van 74%.

“Namens de heer Patrick ACHI, premier, regeringsleider, zou ik een beroep willen doen op al onze nationale en internationale partners om ons te steunen om het schijnbare succes van de adviesgroep te verzekeren en de financiering van de NDP 2021-2025”, zei de minister van Planning en Ontwikkeling in aanwezigheid van Coralie JeffersDirector of Operations bij de Wereldbank in Ivoorkust.

Nyali Kappa Het belangrijkste doel van de adviesgroep is om met alle partners de visie van Ivoorkust te delen die is vervat in NDP 2021-2025 Het mobiliseren van externe en nationale financiering, publiek en privaat, die nodig is om het genoemde plan uit te voeren.

Ze gaf aan dat ze verkoopt NDP 2021-2025 Om financiering te verkrijgen, want Ivoorkust heeft een flexibele en aantrekkelijke economie met een hoog investeringspotentieel.

Nyali Kappa Hij stelt dat financiële partners er alles aan hebben om er in zijn land in te investeren.

Ivoorkust heeft hoge verwachtingen van het mobiliseren van deze wereldwijde financiering voor NDP 2021-2025.

Omdat, volgens de minister, president Alassane Ouattara de ambitie heeft om Ivoorkust te verheffen tot de hogere middeninkomenslanden. Bovenal de nationale economie vergroten door de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren.

Nyali Kappa Ze verwelkomden de waardevolle steun van de ontwikkelingspartners bij de uitvoering van het nationale ontwikkelingsplan 2016-2020, wier acties hebben bijgedragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de burgers.

Het zei dat tussen 2012 en 2020 de uitgaven ten gunste van de armen verdubbelden van 1.080,3 miljard CFA-frank tot 2.779 miljard CFA-frank (wat neerkomt op ongeveer 8% van het BBP in 2020, en de economische groei was gestabiliseerd op gemiddeld 8%). -2020 plaatste het de Ivoriaanse economie tot de meest dynamische economieën in Afrika.

De zes pijlers NDP 2021-2025 Ze omvatten onder meer het versnellen van de structurele transformatie van de economie door middel van industrialisatie en clusterontwikkeling; ontwikkeling van menselijk kapitaal en bevordering van werkgelegenheid; ontwikkeling en investeringen in de particuliere sector; bevordering van inclusie, nationale solidariteit en sociale actie;

Evenwichtige regionale ontwikkeling, milieubehoud, bestrijding van de opwarming van de aarde, enz.

Director of Operations bij de Wereldbank in Ivoorkust, Coralie Jeffersdie de Technische en Financiële Partners (TFP) vertegenwoordigt, bevestigde dat deze adviesgroep voor het Palestijnse Nationale Programma ieders inzet bevestigt om de nationale prioriteiten te verwezenlijken door terloops opnieuw de nadruk te leggen op de steun van de technische werkteams die, volgens haar, worden bereikt op 15 juni naast de empowerment van Ivoorkust Van terugkeer naar sterke groei na COVID-19.

Klik om de afbeelding te vergroten

De Groupe consultatif qui se tiendra le 15 juin prochain est organisé avec l’appui de la Banque mondiale, l’Union Européenne (UE), la Banque africaine de Développement (BAD), la Banque islamique de Développement (BID) en des le Système Verenigde Naties. Het is bedoeld om met alle partners de visie van Ivoorkust te delen die is vervat in NDP 2021-2025.

Opgemerkt moet worden dat de adviesgroep zich zal onderscheiden door discussiegroepen, rondetafelgesprekken, enz. Ook zal het kabinet investeringsmogelijkheden voor groeibevorderende sectoren aandragen en de daaruit voortvloeiende investeringen verwerven.

Wassimagnon

door Kwachi

Leave a Comment