Ivoorkust: De Internationale Nationale Bank staat op de vijfde plaats van 29 banken met een marktaandeel van 8%, een storting van 1.037.749 CFA-frank gedaan in 2021, een stijging van 18%

© Koaci.com – zondag 12 juni 2022 – 16:42

In een zeer competitieve markt van 29 BankenNationale Investeringsbank (BNI) staat op de vijfde plaats van de banken in Ivoorkust met een marktaandeel van 8%, en op de derde plaats vanuit het oogpunt van deposito’s (10% marktaandeel) en zesde qua banen (6% marktaandeel).

Deze resultaten werden aangekondigd door de managers van deze financiële instelling dat de bank 50 vestigingen heeft verspreid over het land, meer dan 150 ultramoderne geldautomaten en digitale ruimtes die de mogelijkheid bieden om betalingen te doen met contante cheques en een steeds groeiende vloot van VSE.

Volgens de vorige balans zijn stortingen gedaan in BNI 1.037.749 CFA-frank, een stijging van 18% ten opzichte van de 2020-resultaten van 881.753 CFA-franken. De netto vorderingen op klanten stegen van 489.385 naar 594.383, een stijging van 21%.

Om de doelstellingen van de Raad van Bestuur te bereiken, zal de Bank voor 2022 de volgende acties uitvoeren. Dit zijn de opening van vijf nieuwe kantoren, voortzetting van het consolidatiebeleid en verbetering van de kwaliteit van de kredietportefeuille, verbetering van de de kwaliteit van onze operaties en klantenservice, continuïteit in de uitvoering van het ambitieuze opleidingsplan en promotie voor een goede beheersing Voor het ORION informatiesysteem en elektronische bankdiensten, het versterken van het informatiesysteembeveiligingsbeleid en het bewaken van het IT-expertaanbevelingsplan.

Naast deze acties zal rekening worden gehouden met prioritaire gebieden voor de ontwikkeling van de Bank door de uitvoering van het gendergelijkheidsbeleid, de accreditatie van het Groen Klimaatfonds, het effectieve beheer van energiebronnen en de oprichting van de Agricole Bank.

Het plan “Performance 2026” draait om zes assen: het opzetten van governance en regelgeving om de uitvoering van het plan te waarborgen, en het consolideren van de fundamenten van de bank, waaronder: het opnieuw bevestigen van haar visie, waarden en positie, het lokaliseren van gegevens in een managementcentrum BNIhet versterken van het menselijk kapitaal, het versterken van de “IT-kern”, het verbeteren van het bedrijfsmodel en het versnellen van de groei in de kernmarkten, het bouwen van de digitale bank, het internationaliseren BNI Strategisch synergieën benutten met haar filialen en MVO-beleid implementeren.

Klik om de afbeelding te vergroten

Houd er rekening mee dat het boekjaar 2021 vanaf BNI Het werd gekenmerkt door de activering van het geïntegreerde centrum en de voltooiing van de procedures voor de overdracht van deelname BNI In de hoofdstad Loyale-Vie, verkoop van het voormalige EECI-gebouw op de Place de la République en 10 verdiepingen van het SCIAM-gebouw, verificatiemissie van de WAMU Banking Commission, lancering van ontwikkelingswerkzaamheden in het Strategisch Plan 2022-2026, de lancering van cutting-edge kaartaanbiedingen van BNI : Pack Prestige, Pack Distinction en Pack Excellence, de onderscheiding van de Banque in het kader van de 3e editie van de Excellentieprijs van de Gouvernance en de Performance des Entreprises Publiques (trois prix): de 3e prijs van de efficiëntie van bestuur; 1e prijs voor economische en financiële prestaties; De hoofdprijs, de opening van 5 nieuwe filialen (Bingerville, 2 Plateaux Vallons, Divo, Port-Bouet en Marcory Résidentiel) en een geavanceerd kassakantoor in Toba, waardoor het kantorennetwerk tegen eind 2021 tot 50 vestigingen is uitgebreid, de lancering van bussen voor de bouw van het hoofdkantoor van de bank.

Eindelijk een financiële organisatie die al meer dan een jaar essentieel is in de ontwikkeling van Ivoorkust

60 jaar, het onafhankelijke zinkende fonds, op 19 februari 2004, werd de investeringsbank (BNI).

Op 30 januari 2020 werd . uitgebracht BNI Het wordt een bedrijf met de meerderheid van de publieke financiële participatie met de kapitaalinvoer van het National Social Security Fund (CNPS) tot 19,16%

De Wereldbank, op 30 januari 2020, bij besluit van de Raad van Ministers, de Wereldbank BNI Het wordt een openbare meerderheidsaandeelhouder met een kapitaal van 25.358.850.000 CFA-frank.

Wassimagnon

Leave a Comment