Orange Ivoorkust maakte eind 2022 optische vezels populair

(ORANGE CI) – Op 10 juni 2022, tijdens een persconferentie in Orange Village, het hoofdkantoor van Orange Côte d’Ivoire, gepresenteerd door Didier Kla, Orange’s Director of Business and Broadband Orange Côte d’Ivoire en Ehmann Rulli, adjunct-directeur van Planning and Engineering, kondigde de groep aan dat het vanaf 31 december 2022 al zijn infrastructuur zou transformeren naar vaste glasvezel en 4G.

Het aantal internetgebruikers is de afgelopen jaren op het Afrikaanse continent gestaag toegenomen. Tussen 2011 en 2018 is het gebruik verdubbeld van 13,5% naar 28%. In het kader van de groeiende behoefte aan een hoogwaardige verbinding en om te kunnen voldoen aan nieuwe toepassingen, investeert Orange Côte d’Ivoire, de geëngageerde multiservice-operator, sinds 2016 in en implementeert actief glasvezel in het hele land.

Vandaag heeft Orange Côte d’Ivoire, na de hele regio te hebben aangesloten, aangekondigd dat het de overgang wil versnellen van zijn infrastructuur die nog steeds gebruik maakt van koper (analoge vaste telefonie, fax, speciale lijnen, huurlijnen en ADSL) naar glasvezel en vast 4G van 31 december 2022. Met ingang van 31 december 2022 worden alle ADSL-diensten stopgezet. Daarom eist de operator dat zakelijke klanten en het grote publiek die gebruik maken van vaste spraak- en internetdiensten, contact opnemen met hotspots van klanten om hun abonnementen gratis te migreren. De sluiting van ADSL-diensten in 2023 zal worden gevolgd door een volledige sluiting van alle koperdiensten en een definitieve terugtrekking van deze laatste in 2024

Deze aankondiging past in het kader van de ambitie van het blok om bij te dragen aan onderzoek, ontwikkeling, innovatie en investeringen in toekomstige technologieën, met respect voor het milieu en tegemoet te komen aan de behoeften van de bevolking. Als onderdeel van deze overgang zal basisapparatuur gratis aan klanten worden verstrekt en zullen gebruikers die in niet-glasvezelregio’s wonen, tegen de beste tarieven toegang hebben tot vast 4G-aanbod.

Daarnaast ontving Orange Côte d’Ivoire tijdens het evenement de nPerf Awards, waarmee operators over de hele wereld worden onderscheiden die de beste kwaliteit bieden voor vaste en mobiele netwerken. Zo werd Orange Ivoorkust in 2021 erkend als de meest efficiënte operator van mobiel en vast internet.

Over Didier Kla, directeur van Orange Business en Broadband Orange Ivoorkust » Dit is voor ons een strategische zet: als betrokken operator werken we dagelijks om onze klanten de beste service te bieden. Sinds het begin is er meer dan 360 miljard CFA-frank geïnvesteerd om het netwerk te moderniseren, waaronder meer dan 50 miljard voor de ontwikkeling van optische vezels in Abidjan, San Pedro, Yamoussoukro en Bouake. Naast deze investeringen in infrastructuur, stimuleren we banen in de glasvezelhandel: we zijn trots om tegen het einde van het jaar door te gaan met de opening van een glasvezelschool die over twee jaar zal leiden, 1.000 studenten, 30% van wie zijn vrouwen. »

Over Ivoorkust Orange

De Orange Côte d’Ivoire Group is een regionale groep bestaande uit Orange vestigingen in Ivoorkust, Burkina Faso en Liberia. Als leiders in elk van deze markten hebben we +27 miljoen klanten. Orange CI is al meer dan 10 jaar toonaangevend op het gebied van innovatie in de Ivoriaanse telecomsector: de eerste operator die hogesnelheidsnetwerken (3G, 4G, glasvezel), mobiel geld, mobiele tv-diensten, toegang tot elektriciteit in afgelegen gebieden lanceerde dankzij het Orange Energy-aanbod. In Ivoorkust, met +15 miljoen klanten, is Orange CI een leider in KPI’s op het gebied van vaste, mobiele, internet- en mobiele financiële diensten, zowel in de consumenten- als de zakelijke markt. Als digitale operator, toegewijd en overtuigd van de dominante rol van digitaal in de ontwikkeling van ons land, zijn we zeer toegewijd aan de ontwikkeling en promotie van digitaal in Ivoorkust met 11% van het nationale BBP, en we zijn ook een toonaangevende sociale speler in het land met de Orange Côte d’Ivoire Foundation en het Orange Digital Center.

Als eerste werkgever in de telecommunicatiesector stellen we mensen en genderpromotie centraal in onze aanpak. Dat is de reden waarom onze prestaties worden bereikt dankzij de kwaliteit en inzet van bijna 1.500 vrouwen en mannen, en Orange CI heeft voor uitmuntendheid 8 keer op rij de “Beste Werkgever”-certificering ontvangen sinds 2014. Arbeidsomstandigheden aangeboden aan zijn werknemers en “ISO 9001” van AFAQ-AFNOR voor zijn managementsysteem de kwaliteit. Bezoek onze websites: www.orange.ci / www.business.orange.ci

1 Verklaar een veiligheidsnoodsituatie in de savanne van de Stille Oceaan

Leave a Comment