Podcast Hashtag Trends, 16 juni 2022 – Pi-nummer, Internet Explorer, meta-rechtszaken, meer vrijheid bij Microsoft | informatieve begeleiding

Hashtag Trending Podcast, 16 juni 2022 – Het Pi-nummer is langer dan ooit, Internet Explorer gaat met pensioen, Meta-rechtszaken en meer vrijheid voor Microsoft-medewerkers.

Welkom bij Hashtag Trends, je wekelijkse overzicht van de populairste technische onderwerpen op sociale media. Het is vandaag donderdag 16 juni 2022.

Pi is langer dan ooit

Google-onderzoekers hebben een nieuw record gevestigd door de waarde van het getal Pi tot 100 biljoen cijfers achter de komma te berekenen! En zo braken ze het record dat in 2021 werd gevestigd door onderzoekers van de Universiteit van Zürich, die toen 62,8 biljoen decimalen onthulden van het beroemde getal waarvan we allemaal de eerste cijfers kennen: 3.14159.

Om dit te bereiken, gebruikten ze bijna onbeperkte Google Cloud-bronnen. Gedurende ongeveer 158 dagen heeft het account een Compute Engine N2-instantie gemonopoliseerd met 128 vCPU’s en 864 GB RAM gekoppeld aan 32 Compute Engine N2-instanties van elk 16. Central Processing Unit (vCPU) binnen een 32 Gbit/s-netwerk en een totale opslagruimte van 663TB.

Welnu, nu kennen we het getal dat honderdduizendste van een miljard is na de komma van Pi, dat nul is.

Internet Explorer is gestopt

Na meer dan 25 jaar goede en loyale service, wilde Microsoft gisteren Internet Explorer loskoppelen voor “bepaalde versies van Windows 10”. Het wordt steeds meer verwaarloosd door internetgebruikers en wordt vervangen door zijn neef, Microsoft Edge, dat in 2015 werd gelanceerd. Het is echter Google Chrome, dat volgens Statcounter door meer dan 60% van de internetgebruikers wordt gebruikt, en het is de meest verzameld. Ondertussen heeft Microsoft Edge 8% volgers en was Internet Explorer de favoriet van 3,7% van de internetgebruikers in 2020.

Voor bedrijven met tools die alleen werken binnen het kader van de eerbiedwaardige browser, heeft Microsoft dit gepland. De Edge-browser heeft al een paar jaar een compatibele modus met deze tools. Het bedrijf belooft ook dat deze overgangsperiode naar Microsoft Edge tot 2029 zal duren, waardoor bedrijven meerdere jaren de tijd krijgen om zich aan te passen.

Rechtszaken tegen Meta

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, wordt geconfronteerd met acht rechtszaken. Het algoritme voor sociale media krijgt de schuld van het veroorzaken van echte schade aan jonge gebruikers. Volgens Bloomberg zijn er rechtszaken aangespannen bij federale rechtbanken in Texas, Tennessee, Colorado, Delaware, Florida, Georgia, Illinois en Missouri.

De klacht, die vorige week werd ingediend, beweert dat Meta-platforms op sociale media zijn ontworpen om gevaarlijk verslavend te zijn, waardoor kinderen en tieners inhoud bekijken die het risico op eetstoornissen, slaapstoornissen, depressie en zelfmoord verhoogt.

Meer vrijheid voor Microsoft-medewerkers

Microsoft-medewerkers kunnen nu banen zoeken bij andere grote technologiebedrijven zoals Google of Amazon, nadat het bedrijf had gezegd dat het niet langer concurrentiebedingen zou toepassen. Deze clausules worden soms gebruikt om te voorkomen dat werknemers naar bedrijven gaan die directe concurrentie zijn.

Vanaf woensdag deze week verwijdert Microsoft deze voorwaarden uit werknemerscontracten en vanaf nu zijn de bestaande voorwaarden niet langer van toepassing in de Verenigde Staten, meldt Business Insider.

Dit is een van de vier updates die zijn aangekondigd in een Microsoft-blogpost. Andere updates omvatten plannen om geheimhoudingsovereenkomsten te beëindigen, een burgerrechtenaudit van bestaand werkplekbeleid en een toezegging om loonschema’s op te nemen in alle interne..en externe functiebeschrijvingen.

Luister ook:

Hashtag Trends, 9 juni 2022 – Twitter-Musk-saga, Tesla’s gebrek aan werken op afstand verkort de oplossingstijden en meer.

Hashtag Trends, 2 juni 2022 – Het tijdperk van Exascale, meer dynamische vergaderingen, Twitter-bijdragers vs. Musk en meer.

Hashtag Trends, 26 mei 2022 – Cisco’s verkoopdaling, Apple’s selfservice-oplossing, 15 jaar Google Maps en meer.

De trending hashtag is onderdeel van het podcastnetwerkIT-wereld. Bezoek ITWorldCanada.com om naar relevante technische nieuwsuitzendingen in het Engels te luisteren, evenals DirectionInformatique.com voor podcasts in het Frans.

Vergeet bovendien niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief op DirectionInformatique.com, om nieuws uit de technologiesector in het Frans per e-mail te ontvangen.
Tags: google, internet explorer, meta, microsoft, b

Leave a Comment