David Earl en Chris Hayward

Al snel sprak redacteur Spencer Legacy met de schrijvers van Brian en Charles en castte David Earl, die Brian speelt, en Chris Hayward, die Charles speelt, over komische timing en Charles’ reis door zijn adolescentie. De film ging in première op 17 juni in de Verenigde Staten en op 8 juli in het Verenigd Koninkrijk.

De officiële synopsis van de film luidt: “Brian is een eenzame uitvinder van het platteland van Wales die zijn dagen doorbrengt met het bouwen van exotische, onorthodoxe gereedschappen die zelden werken.” Niet afgeschrikt door zijn gebrek aan succes, probeert hij snel zijn grootste project tot nu toe: met behulp van een wasmachine en verschillende reserveonderdelen heeft Charles een kunstmatige-intelligentierobot uitgevonden die Engels leert uit een woordenboek en geobsedeerd is door kool.

Spencer Legacy: Hoeveel van de scripts van Brian en Charles zijn als schrijvers en acteurs geschreven en hoeveel zijn er geïmproviseerd?

David Earl: Het was zeker geschreven, en ik zou zeggen dat er voor de meeste scènes een specifiek script, scène en dialoog was om te volgen. En dus probeerden we dat op zijn minst te doen, en hopelijk zouden we spelen als er tijd en ruimte was. Er zijn zeker scènes… zoals toen ik voor het eerst de uitvindingen liet zien, ik heb ze nog nooit eerder gezien, sommige ervan. We deden de eierriem en de zak met dennenappels om, maar de anderen, Jim, wilden dat ik voor de eerste keer met elkaar omging. Dus hij werd geïmproviseerd, en ook Charles werd voor het eerst ontslagen. Maar we bleven absoluut bij één script in het algemeen, ja.

De film begon als een korte film, interviews en YouTube-video’s. Was het moeilijk om dit idee om te zetten in een speelfilm?

Chris Hayward: In het begin een beetje. We waren eerst een beetje in de war. “Wat zal hun verhaal precies zijn? En zo hebben we een lange tijd doorgebracht [to] Biedt verschillende versies. In het begin hadden we een idee, zoals de korte film, waar Charles echt zou leven, om de film te starten. Toen dacht ik: ‘Oh, we hebben echt een rit gemist en het wordt leuk om het te zien bouwen en tot leven te zien komen. Dus tussen David en mij en Jim ook. [Archer, writer and director of Brian and Charles]En onze producer, Robert [Majendie]We hebben het gewoon over verschillende verhaalideeën en volgen je instinct over wat ik denk dat geschikt is voor jou en wat interessant zal zijn voor het publiek.

Jullie hebben allebei veel komedies geschreven. Wat communiceerde het idee achter Brian en Charles toen ik het voor het eerst voor ogen had?

David Earl: We houden ervan om de personages te spelen en Charles maakt me echt aan het lachen. En toen we het als een liveshow deden, [we] Ik wilde gewoon de wereld laten zien [and] Ik hoop ook mensen aan het lachen te maken. Dus toen we de kans hadden, was het erg spannend om dit grappige wezen te kunnen introduceren. Dus het was gewoon zo leuk om deze twee personages samen te spelen, ja, dat was de motivatie.

Was komische timing moeilijk tussen jullie twee? Chris, je hebt helemaal het kostuum van Charles. Dus hoe werkt komische timing daar?

David Earl: Ik hou van al die ongemakkelijke stops en kloppen op deuren zonder je doelen te raken, ja, het is eigenlijk heel leuk. En we hadden wat vooraf opgenomen gesprekken, maar andere keren dat we improviseerden en met Charles en Robert praatten, zit de producer in de andere kamer, antwoordt hij. Het zou dus heel interessant zijn om niet te weten wat er om mij heen uit Charles’ mond zal komen. Dus het was moeilijk om niet te lachen. En soms improviseert ze, toch, Chris, als we op pad zijn?

Chris Hayward: Ja, het was eigenlijk een soort combinatie. Wat betreft timing, hoewel ik niets kan zien, weet ik dat Charles zo dom lijkt dat alles wat ik doe gek zal klinken. En ik probeerde David soms aan het lachen te maken. En kijk eens waar we mee eindigden. Kruis je vingers tot we iets grappigs krijgen.

David Earl: Dat doe je letterlijk!

Chris, hoe presteerde deze outfit? Het ziet er niet gemakkelijk uit gezien de doos en het hoofd erop. Hoe was het tijdens het filmen?

Chris Hayward: Gewoon heel benauwend. De eerste week vond ik dat niet zo erg, en dat heb ik in het verleden natuurlijk veel gedaan. Als het een korte scène was, was het prima, maar er waren dagen dat ik wist dat ik daar uren zou zijn. Dus ik keek naar de show en ik zei: “Hoe ga ik een hele dag in deze club doorbrengen? Omdat ik eigenlijk genaaid ben, alsof de outfit in een doos is genaaid, dus het is niet gemakkelijk om hem snel uit te doen.” Dus ik moet bijna mediteren en denken: ‘Het gaat wel.’ Het zal snel voorbij zijn. »

David Earl: Ik denk niet dat ik aan je dacht daar, in de doos.

Chris Hayward: Nee, dat deed je niet echt, nee. Ik lachte hem uit!

David Earl: Hoe meer ik erover sprak, hoe meer ik voelde: “Oh mijn god. Het moet zijn…”

Chris Hayward: Ik herinner me dat er een moment was dat ik tegen David zei: “Hé, je moet dit dragen, je weet wat het is.” Ik ging er gewoon heen. “Nee nee nee nee nee.”

Toen ik met Jim en Robert sprak, zeiden ze dat een groot deel van de dynamiek tussen de twee personages afkomstig was van Davids tienerzoon. Kun je me meer vertellen?

David Earl: Ja, we hebben de laatste tijd de evolutie van Charles bedacht, van peuter tot tiener. Op het moment van schrijven zijn mijn zonen 14 en 15 jaar oud. En dus beleefde ik deze ervaringen echt met hem, en hij wilde niet meer met mij omgaan. wilde rijden [to] Hij is aan het winkelen, hangt rond met zijn vrienden, en ik wilde niet dat hij dat deed. En het is heel moeilijk om ze los te laten, omdat ze zich niet oud genoeg voelen om de wereld onder ogen te zien, maar je moet ze gewoon vertrouwen. Het is een beetje pijnlijk om dat allemaal mee te maken. Dus we hebben dat er gewoon in geplakt, hopelijk geeft dat deze film meer diepte en waarheid.

Ik zei dat het een latere toevoeging was, omdat we ons, kortom, minder vader en zoon voelen en meer vrienden. Dus kwam het met de speelfilm?

David Earl: Ja. We wilden Charles een soort lift geven, en omdat de manier waarop we speelden gewoon zo’n opgewonden kind was, dachten we: “Oh, hoe zou het zijn als hij zich zou gaan gedragen als een 15-jarige die naar Rage Against the machine?”

Heb je een favoriete scène om te fotograferen die opviel tijdens het fotograferen?

Chris Hayward: Er zijn er echt nogal wat. Er is iemand die we allebei leuk vinden omdat we allemaal samen in de scene zijn, bijna alle personages samen terwijl Charles voor Eddie danst. Het was leuk omdat we allemaal lachten terwijl we het deden, omdat het een gekke scène is, maar het was gewoon zo leuk. Het feit dat alle hoofdrolspelers erbij betrokken waren. Als je een scenario schrijft, vooral wij, zijn er momenten waarop we gewoon denken: “Hoe wordt dit gefilmd? Hoe komt Jim hieruit en hoe gaan we dat doen?” Dus zonder spoilers los te laten, enkele van de grootste stukken staan ​​aan het einde van de film. Het was goed genoeg om te delen en te kijken wat we schreven en gefilmd werd.

David Earl: Zoals Chris zei. Ik hield er echt van om tegen Eddie of Jimmy te spelen [Michie]Stad tiran. Er is een scène waarin ik me omdraai en hem vraag waarom hij Charles heeft ontvoerd, en het is best eng – en Jimmy ook in het echte leven. Maar hij speelde die rol zo goed, en ik ging tegenover hem zitten en zei: ‘Oh mijn god, wat gaat hij doen? En soms duwde hij me tegen de grond. Ik vond het leuk om voor hem te spelen en dat deed hij ook. Karel.’

Wat zijn, als schrijvers, enkele van je grootste komische invloeden geweest?

DAVID EARL: De reden dat ik begon op te staan, was de Britse komiek Harry Hill. Weet niet of je van Harry Hill hebt gehoord?

Ik heb geen.

David Earle: Nou, het is het zoeken waard. Daarom wilde ik op het podium staan ​​en dacht: “O, als ik iemand net zo aan het lachen kan maken als zij mij aan het lachen maken, zou het leuk zijn om hem dat te geven.” Dus ik zou zeggen Harry Hill. En blijkbaar is Ricky Gervais daar.

Chris Hayward: Voor mij, toen ik opgroeide, was er een singer-songwriter genaamd Chris Morris, Armando Iannucci, Steve Coogan… ze hebben me veel beïnvloed toen ik een tiener was. Veel verschillende komedies eigenlijk. We raakten allebei geobsedeerd door opgroeien.

Wat betreft het ontwerp van Charles, is dat echt alleen maar omdat je een hoop rotzooi zag of heb je het getekend? Waar komt zijn zicht vandaan?

Chris Hayward: Voor mij was het alleen het geluid. Ik stelde me hem gewoon voor als leraar. Dus ik had net een primitief robotkostuum getekend, en het waren enorme, omvangrijke, stomme robots. Ik ben ongeveer 1 meter 80, dus met Charles, als ik de doos erop zet, voegt hij nog een voet toe. Het is ongeveer zeven voet lang. Voor ons eerste feest wilden we iets dat er heel gek uitzag. Ik denk dat we er zijn.

Sta je open voor meer content met Brian en Charles, of het nu meer films of shows zijn, of kijk je meer naar nieuwe projecten?

David Earl: Nou, we hebben nieuwe ideeën die we graag zouden willen doen, maar als de eetlust er is, willen we er graag op terugkomen. Omdat het zo leuk is om met ze te spelen en als vrienden rond te hangen. Beide, als een nadrukkelijk ja.

Chris Hayward: Nee!

David Earl: Hij herstelde goed!

Chris Hayward: Nee, ik ga terug naar de doos. Ik vind het niet erg, zolang ik maar pauze kan nemen, en deze keer moet David ook gaan.

Leave a Comment