Stripe heeft $ 31 miljoen opgehaald om zijn contentmanagementsysteem naar de cloud te verplaatsen


Van Franse origine heeft de open source-ster van het headless CMS 7 miljoen downloads en maar liefst 45.000 sterren op het sociale netwerk GitHub.

Het webcontentmanagementsysteem van French Strapi blaast de toonbanken op. Het open source CMS heeft meer dan 7 miljoen downloads en maar liefst 45.000 sterren op GitHub. De startup claimt 25.000 gebruikersorganisaties, waaronder AT&T, eBay, Generali, Ouest France, Société Générale en Toyota. Na het voltooien van de $ 10 miljoen Series A in januari 2022, heeft het Franse bedrijf de $ 31 miljoen Series B al voltooid. Het werd aangekondigd op 23 juni, waardoor het totale bedrag dat het bedrijf sinds de oprichting in 2016 heeft opgehaald, op $ 45 miljoen komt. De operatie wordt geleid door CRV Fund in Californië. Roundtable werd ook bijgewoond door Flex Capital en verschillende ondernemers: Matthias Bellmann, CEO van Netlify, Nicholas Dessen, mede-oprichter van Algolia, en Nat Friedman, emeritus president van GitHub. Index Ventures was er al tijdens de A-serie, en het is terug in het lot.

Headless CMS (of headless in het Frans), Strapi maakt verbinding met tientallen front-end infrastructuren, van JavaScript-frameworks zoals Angular, React, Vue.js, Nuxt.js of Next.js tot sitegenerators zoals Gatsby of Hugo. Aan de databasekant is Stradi standaard geconfigureerd voor SQLite. Maar het is configureerbaar voor andere dataservers zoals MySQL, MariaDB, PostgreSQL, enz.

500 Enterprise Edition-klanten

Halverwege 2020 lanceerde Stripe een commerciële distributie van zijn CMS. Het staat bekend als Strapi Enterprise Edition (EE) en verrijkt de community-editie met een op rollen gebaseerd toegangscontrolesysteem (RBAC) en een ondersteuningsportaal. Instapprijs: €9 per gebruiker per maand. In de meest geavanceerde versie bevat het een single sign-on (SSO)-service op basis van Okta, Microsoft Active Directory of SAML. Momenteel heeft Strappy EE 500 klanten, een aantal dat 50% meer is dan in 2021.

“We beginnen met de eerste cloudregio in de Verenigde Staten, wetende dat we op de lange termijn verschillende regio’s over de hele wereld bestuderen”

Stripe claimt ongeveer 750 externe bijdragers en blijft tegelijkertijd zijn open source-versie ontwikkelen. De applicatie heeft de afgelopen maanden veel nieuwe functies gekregen: meertalige ondersteuning, de introductie van een bibliotheek voor het beheren van media-inhoud (foto’s en video’s) en de release van versie 4 van het contentmanagementsysteem, dat efficiënter en meer moet worden stal. Een andere ontwikkeling: het openen van een markt. Het biedt een aanbod van ongeveer zestig plug-ins die gericht zijn op verschillende problemen: SEO, menu-aanpassing, kalenderbeheer, wijziging van opmerkingen, implementatie van alternatieve inhoudseditors, grafiekbeheer, beheer van afbeeldingsindelingen, betalingen … allemaal gratis.

Verbeter uw bewerkingservaring

De nieuwste fondsenwerving van Strappy zal voornamelijk worden gebruikt om een ​​cloudgebaseerd CMS te ontwikkelen. “Strappy Cloud stelt ons in staat om het onderhoud van de IT-infrastructuur te ontlasten. Dit is een verzoek van veel van onze klanten”, rechtvaardigde Pierre Bourgi, CEO van de Parijse uitgeverij, alvorens te verklaren: “We rekenen op een release in 2023. “De oplossing hangt af van het aantal gebruikers en het aantal verzoeken op de API en ook van de bandbreedte en de hoeveelheid gegevens met betrekking tot afbeeldingen en video’s. “We beginnen met de eerste cloudregio in de Verenigde Staten, wetende dat we voor de lange termijn naar verschillende regio’s over de hele wereld kijken”, voegt de CEO toe.

Het is duidelijk dat de community- en enterprise-versies van het CMS zich zullen blijven ontwikkelen. “Na veel te hebben gewerkt aan de op ontwikkelaars gerichte ervaring, willen we nu de bewerkingservaring verbeteren die is gekoppeld aan contentbeheer, samenwerking en publicatieworkflows”, zegt JDN Pierre Burgy.

Van 70 werknemers vandaag, is Stripe van plan dit tegen het einde van het jaar te verhogen tot 110. Er wordt gezocht naar twee profielen: verkopers enerzijds en ontwikkelingsingenieurs anderzijds. Zelfs als de holding in de Verenigde Staten is gevestigd en het personeelsbestand is verspreid over 15 landen en vier continenten, blijft Stripe Frans in zijn DNA en blijft het merendeel van zijn personeel in Frankrijk. De drie oprichters zijn Frans: Pierre Bourgi, CEO, Aurelien Georgette, Chief Product Officer, en Jim Lowry, Chief User Success Officer.

Leave a Comment