Toename van datalekken en de complexiteit van cloudomgevingen volgens het laatste Thales Cloud Security-rapport

  • Multicloud-adoptie versnelt met 72% van de organisaties die meerdere IaaS-providers gebruiken, een stijging van 57% in 2021

  • 66% van de organisaties slaat tussen de 21% en 60% van hun gevoelige gegevens op in de cloud

  • 45% heeft te maken gehad met een datalek of heeft een audit met cloudgegevens en apps niet doorstaan, tegenover 35% in 2021

Parijs geen verdediging 22 juni 2022– (Business Wire) –De Thales Cloud-beveiligingsrapport 2022451 Research, een S&P Global Market Intelligence-bedrijf, meldt dat 45% van de bedrijven in de afgelopen 12 maanden te maken heeft gehad met datalekken of een audit niet heeft doorstaan, een stijging van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar.1wat nog grotere zorgen doet rijzen over de bescherming van gevoelige gegevens tegen cybercriminaliteit.

Dit persbericht bevat multimedia-elementen. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220607005061/fr/

© Thales

Wereldwijd blijft de cloudadoptie, en meer specifiek multicloud, toenemen. In 2021 gebruikten organisaties over de hele wereld gemiddeld 110 SaaS-applicaties2, vergeleken met slechts acht in 2015, met een verbazingwekkend snelle stijging. Er werd een duidelijke toename waargenomen in het gebruik van IaaS multi-vendors, waarbij bijna driekwart (72%) van de bedrijven IaaS multi-vendors gebruikte, tegenover 57% in het voorgaande jaar. Het gebruik van meerdere providers is in één jaar bijna verdubbeld, waarbij één op de vijf respondenten (20%) aangeeft gebruik te maken van drie of meer providers.

Ondanks deze toenemende prevalentie en het toenemende gebruik van de cloud, hebben organisaties gemeenschappelijke zorgen over de toenemende complexiteit van hun diensten, waarbij de meerderheid (51%) van de IT-professionals het erover eens is dat het beheren van privacy en het beschermen van cloudgegevens complexer wordt. Bovendien is de overstap naar de cloud ook complexer geworden, waarbij het percentage respondenten dat aangeeft een ‘lift and shift’-aanpak te plannen, de eenvoudigste van alle migratiestrategieën, is gedaald van 55% in 2021 naar 24% momenteel.

Beveiligingsuitdagingen van multicloud-complexiteit

Met deze toenemende complexiteit komt een grotere behoefte aan robuuste cyberbeveiliging. Op de vraag welk percentage van hun gevoelige gegevens in de cloud is opgeslagen, antwoordde de overgrote meerderheid (66%) tussen de 21 en 60%. Slechts een kwart van de respondenten (25%) zei echter al hun gegevens te kunnen categoriseren.

Bovendien gaf bijna een derde van de respondenten (32%) toe dat ze problemen hadden met het bezorgen van een kennisgeving van inbreuk aan een overheidsinstantie, klant, partner of werknemer. Dit zorgwekkende aspect moet worden aangepakt door bedrijven met gevoelige gegevens, met name in sterk gereguleerde sectoren.

Cyberaanvallen vormen ook een voortdurende bedreiging voor applicaties en clouddata. Respondenten meldden een verhoogde prevalentie van aanvallen, waarbij een kwart (26%) melding maakte van een toename van malware, 25% van ransomware en een vijfde (19%) van phishing/phishing-aanvallen.

Bescherm gevoelige gegevens

Als het gaat om het beveiligen van gegevens in multicloud-omgevingen, beschouwen IT-professionals encryptie als een uiterst belangrijke beveiligingscontrole. De meerderheid van de respondenten gaf aan dat codering (59%) en sleutelbeheer (52%) de beveiligingstechnieken zijn die ze momenteel gebruiken om hun gevoelige gegevens in de cloud te beschermen.

Op de vraag welk percentage van hun gegevens zich in de versleutelde cloud bevindt, gaf slechts een tiende (11%) van de respondenten aan tussen 81 en 100%. Bovendien kan de wildgroei van grote beheerplatforms een uitdaging vormen voor organisaties. Slechts 10% van de respondenten gebruikt een of twee systemen, 90% gebruikt er drie of meer en een op de vijf (17%) geeft toe acht of meer platforms te gebruiken.

Versleuteling moet een prioriteit zijn voor bedrijven bij het beveiligen van cloudgegevens. In feite zei 40% van de respondenten dat ze het proces voor het melden van inbreuken konden vermijden omdat hun gestolen of gelekte gegevens versleuteld of tokenized waren, wat de praktische waarde van cryptoplatforms aantoont.

Bovendien is het bemoedigend om tekenen te zien dat bedrijven een zero-trust-aanpak hanteren en dienovereenkomstig investeren. Bijna een derde van de respondenten (29%) zegt al een Zero Trust-veiligheidsstrategie te implementeren, een kwart (27%) zegt dit soort strategieën te overwegen of te plannen, en 23% zegt er een te overwegen. Dit is een positief resultaat, maar er is nog een lange weg te gaan.

Sebastian Cano, Senior Vice President, Cloud Protection en Licensing, Thales: “De complexiteit van het beheren van multicloud-omgevingen kan niet genoeg worden benadrukt. Bovendien roept het toenemende belang van gegevenssoevereiniteit steeds meer vragen op voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van informatiesystemen en gegevensbescherming. Gegevens bij het bouwen van hun cloudstrategie, governance en risicobeheer. Niet alleen Waar gevoelige data wordt opgeslagen, maar ook wie toegang heeft tot gevoelige data binnen de organisatie.

Er zijn veel oplossingen, zoals encryptie en sleutelbeheer. Last but not least is het essentieel om de strategie van Zero Trust te blijven volgen om deze complexe omgevingen te beveiligen, zodat organisaties hun gegevens kunnen beschermen en toekomstige uitdagingen kunnen aangaan.”

Thales en 451 Research zullen deze bevindingen in meer detail bespreken tijdens een webinar op 23 juni 2022. Ga naar de registratiepagina om deel te nemen.

Over Thales Global Cloud Security 2022

Nu organisaties de afgelopen twee jaar uit noodmaatregelen zijn gekomen, hebben ze moeite om de complexere omgevingen waarin ze nu opereren te beveiligen. De wereldwijde editie van de Thales Cloud Security 2022-studie onderzoekt verschillende aspecten van deze effecten op basis van een uitgebreid onderzoek onder beveiligingsprofessionals en leidinggevenden over onderwerpen als het versnellen van digitale transformatie, cloudmigratie en de complexiteit van het beheer van beveiliging in multicloud-omgevingen. Het onderzoek van Thales Cloud Security 2022 is gebaseerd op gegevens van een onderzoek onder bijna 2.800 beveiligingsprofessionals en leidinggevenden. Deze studie werd uitgevoerd met behulp van een observationele benadering en er werd geen oorzakelijk verband vastgesteld.

Over Thales

Thales (Euronext Paris: HO) is een toonaangevend wereldwijd hightechbedrijf dat investeert in digitale en diepgaande technologische innovaties – connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging en kwantum – om een ​​toekomst van vertrouwen op te bouwen, die essentieel is voor de ontwikkeling van onze samenlevingen. De groep levert oplossingen, diensten en producten die haar klanten – bedrijven, organisaties en naties – op het gebied van defensie, ruimtevaart, transport, digitale identiteit en veiligheid helpen om hun cruciale missies te bereiken door mensen centraal te stellen bij beslissingen.

Thales heeft 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2020 realiseerde de groep een omzet van 16,2 miljard euro.

Bezoek alstublieft

Thales Groep
bescherming

1 https://cpl.thalesgroup.com/cloud-security-research
2 https://www.statista.com/statistics/1235338/average-number-saas-apps-yearly/

De tekst van het persbericht dat voortvloeit uit de vertaling mag in geen geval als officieel worden beschouwd. De enige originele kopie van het persbericht is de originele taalpersversie. De vertaling moet altijd worden vergeleken met de brontekst, die een precedent schept.

Bekijk de bronversie op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220607005061/ar/

Contacten

Media contact
Thales, Mediarelaties
bescherming
Marion Bonnet
[email protected]

+33 (0) 660384892

Leave a Comment