Cloud Platform Oorbit werkt samen met Music Metaverse Company Pixelynx

Wil je weten wat de toekomst biedt voor de game-industrie? Sluit je aan bij gaming-CEO’s om opkomende delen van de industrie in oktober te bespreken op GamesBeat Summit Next. Leer meer.


Pixelynx heeft geïnvesteerd in en werkt samen met Oorbit’s interactieve cloudplatform om een ​​streaming, cloudgebaseerde metaverse te creëren voor muziek- en entertainmententhousiastelingen.

De twee bedrijven werken samen om hoogwaardige, streaming, browsergebaseerde metaverse-ervaringen te creëren. Oorbit biedt cloud-streamingtechnologie en het is zijn normale taak om gamers de beste games, evenementen, interactieve media, marktplaatsen en meer inhoudspartners in hun klasse te laten ervaren via browsers. Oorbit host nu meer dan 500 games.

Adverteren

Het partnerschap heeft tot doel nieuwe interactieve ervaringen te creëren die toegankelijk zijn op alle aangesloten apparaten. En in deze nieuwe wereld zullen bedrijven als Oorbit metaverse services leveren, geen webservices.

Ash Koosha, CEO en mede-oprichter van Oorbit, zei in een interview met GamesBeat dat Oorbit een nieuw type cloudgebaseerd interactief platform is met hoogwaardige, interoperabele games en virtuele werelden.

Oorbit Pixelynx helpt bij het maken van een muzieknummer.

“Wat we doen is gericht op het veranderen en transformeren van het huidige soort patronen op het web in iets dat mensen over het algemeen de metaverse noemen”, zei Ash Koosha in een interview. “Ik denk dat er ruimte is voor een nieuwe website. En de technologie die we hebben gebouwd, is daar nu geschikt voor.

Tot nu toe heeft het bedrijf cloud-streamingtechnologie gebruikt om gaming-achtig entertainment op internet te leveren.

“Het lijkt erop dat het tijd is om iets anders op het web te lanceren, omdat internet zoveel beter is en computers zoveel beter”, zegt Ash Koosha. “We zien de metaverse als het volgende web, als een plek waar mensen naartoe kunnen gaan zoals het web, [but the metaverse] Het ontbreekt momenteel aan native infrastructuur, native applicaties, protocollen en standaarden.

Fans kunnen interageren met interactieve muziekervaringen van topartiesten die zijn gemaakt op het Pixelynx-muziekmetaverse-platform.

“Bij Oorbit streven we ernaar om de beste bedrijven met de beste bouwvaardigheden en gemeenschappen te identificeren om verbinding te maken met ons platform”, aldus Ash Koosha. “We stellen hoge eisen aan de mensen met wie we werken, en Pixelynx werkt aan enkele van de meest opwindende en revolutionaire suites van ervaringen voor muzikanten en consumenten. We zijn verheugd om te zien wat ze hierna gaan doen op Oorbit.

3. baan
Oorbit wil de oude manieren van internet uitschakelen.

Pixelynx werkt samen met een wereldwijd netwerk van artiesten, labels, eigenaren van intellectueel eigendom en merken. Het bedrijf is opgericht door prominente muziekvisionairs en technologen Joel Zimmerman alias Deadmau5 en Richie Hawtin, samen met een aantal muziek- en gameveteranen van Activision, EA Sports en Microsoft.

“Tijdens het testen van het Oorbit-platform waren we meteen onder de indruk van hun benadering van cloudgaming. Het Oorbit-team deelt onze visie om nieuwe formaten te lanceren waartoe fans overal toegang hebben zonder de noodzaak van high-end hardware”, aldus Inder Phull, CEO van Pixelynx , in een verklaring.Artiesten een nieuw canvas geven waar ze 3A-kwaliteitservaringen kunnen ontwerpen met behulp van het Pixelynx-platform en deze over het web kunnen verspreiden met behulp van Oorbit’s cloudtechnologie.

Pixelynx heeft ook geïnvesteerd in Oorbit’s recente fondsenwerving, waaronder andere grote geldschieters, waaronder Mark Cuban, HOF Capital, Shima Capital, LD Capital, Visary Capital, Betaworks Ventures, Giphy’s Alex Chung en de voormalige CEO van Square Enix, Mike Fisher, onder anderen.

“Met Pixelynx’ expertise in ontwikkelingslanden en ons partnerschap, zullen we nieuwe inhoudsformaten testen, leveren en schalen, terwijl we de gebruikerservaring centraal houden”, zegt Pooya Koosha, chief technology officer en mede-oprichter van Oorbit. “Ons doel is om een ​​cloud-native ervaringsformaat te realiseren dat kan voldoen aan de behoeften van alle makers en nieuwe digitale gemeenschappen van elke omvang.

Ash Koosha zei dat Oorbit voornamelijk hostingservers heeft gebouwd voor de metaverse, gebruikmakend van GPU’s in datacenters om realtime graphics te leveren aan games en virtuele werelden op een platform dat goedkoper is dan andere cloudplatforms. Het bedrijf bouwde ook klanttechnologie.

“We hebben een browser voor de metaverse kunnen maken, en als we het over browser hebben, is het bijna een lijst van alle werelden en bestemmingen in de metaverse, maar het is ook een browser”, zegt Ash Koosha. “De reden dat we het de browser noemen, is omdat de huidige browsers die webbrowsers zijn niet genoeg zijn en niet zouden moeten zijn voor de metaverse. De metaverse heeft zijn eigen unieke native browser nodig die de protocollen, berekeningen en API’s beheert die zijn ontworpen voor de metaverse.

In een demo liet Ash Koosha me de browser zien die draait op Google Chrome. Het bood onderdak aan verschillende games die zijn gemaakt door ontwikkelaars waarmee Oorbit werkt. Hij bouwde een zelfstandige browser voor de metaverse.

4. baan
Oorbit maakt een browser voor de metaverse.

“Computing moet zijn focus verleggen van oude paradigma’s naar nieuwe paradigma’s”, zei Ash Koosha. “Dit is waar we zijn. Wij zijn de brug waar de oude computer voor het eerst opnieuw moet worden gebruikt. Serverfarms over de hele wereld moeten worden omgeleid voor metaverse doeleinden. En er zullen nog veel meer bedrijven aan onze kant verschijnen. Maar ik denk dat het is het tijd om deze uitdaging van een tekort aan computers en chips aan te gaan.

Pixelynx is een nieuw gamingbedrijf gevestigd in Londen en Los Angeles. Het bouwt een muzieknummer dat de manier waarop artiesten communiceren en interactie met hun fans zal veranderen door middel van game-ervaringen. De eerste mobiele game, Elynxir, wordt later dit jaar uitgebracht.

Oorbit zei dat het de infrastructuur en het ecosysteem van de metaverse bouwt, waardoor de toekomst van digitaal entertainment voor iedereen toegankelijk wordt. Eigen technologie opent de deur naar onbeperkte, hoogwaardige interactieve werelden waar mensen naadloos kunnen schakelen tussen streaming-ervaringen met hun unieke digitale identiteit, zonder extra downloads of hardwarekosten.

Web3?

Baan
Oorbit heeft geld ingezameld bij Pixelynx en anderen.

Met behulp van het Oorbit-cloudplatform kunnen bedrijven interoperabele digitale activa creëren die in verschillende werelden van gaming of entertainment worden gebruikt. De jurk ontworpen door het modehuis kan werken in een spel met personages die de items kunnen dragen.

“Je zou bijvoorbeeld een item kunnen nemen dat is gemaakt door een mode- of kledingbedrijf en het in verschillende games of in een ruimte op basis van een soort modestudio in Los Angeles kunnen plaatsen,” zei Ash Koosha.

Oorbit zelf maakt geen inhoud. In plaats daarvan maakt het hosting- en browsertools die consumenten kunnen gebruiken.

Ash Koosha gelooft dat de metaverse economie anders zal zijn dan de webeconomie, waar gedecentraliseerde technologieën de grote technologiebedrijven zullen omzeilen die in rekening hebben gebracht voor web2-applicaties. Ash Koosha zei dat distributie bijvoorbeeld op smart-tv’s zou kunnen plaatsvinden, en die tv’s zouden moeten worden uitgerust met een metaverse browser.

“We denken dat dit een groot deel zal uitmaken van hoe we distribueren. Het zal in de toekomst een native metaverse zijn voor alle tv’s. Bovendien werken we nauw samen met netwerkbedrijven in de VS om computers dichter bij de rand te brengen bij de hardware niveau, waar Wi-Fi eigenlijk heel dicht bij de metaverse is,” zei Ash Koosha.

De browser heeft ook de mogelijkheid om indien nodig niet-vervangbare pictogrammen te genereren.

“We bieden de consument een hosting- en browse-ervaring”, zegt Ash Koosha. “De langlopende concurrentie hier is Apple en Google. Wat ze hebben kunnen vergrendelen, is het App Store-model, dat we gaan veranderen. Onze inkomsten genereren is heel anders. Het komt alle partijen ten goede. Het is duidelijk niet gebouwd op een hardwaremonopolie, “zei Ash Kosha. Het is een andere benadering voor alle ontwikkelaars en alle consumenten.”

GamesBeat Creed Bij het behandelen van de videogame-industrie “Where Passion Meets Work”. wat betekent het? We willen je vertellen hoe belangrijk het nieuws voor jou is, niet alleen als beslisser in de gamestudio, maar ook als fan van de game. Of je nu onze artikelen leest, naar onze podcasts luistert of onze video’s bekijkt, GamesBeat helpt je meer te weten te komen over en betrokken te raken bij de branche. Leer meer over lidmaatschap.

Leave a Comment