De wereld van Quebec Joshua Bingio komt in het Larousse-woordenboek

De wetenschappelijk directeur van het Mila Institute, een Montreal-instituut voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie, sluit zich aan bij bijna 300 Canadezen, waaronder ongeveer dertig Quebecers, wiens namen deel uitmaken van dit woordenboek. Cartoonist Guy Delile en dirigent Yannick Nézette-Seguin behoren tot de Quebecers die er onlangs hun debuut maakten.

In een video-interview met verschillende journalisten zei Yoshua Bengyu dat hij reageerde door de advertentie niet te geloven. Al deze prijzen had ik een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. Het is altijd goed om deze erkenningen te krijgen.

Dit brengt me ertoe om me opnieuw te concentreren op nederigheid, wat belangrijk is in deze situaties. Wetenschap is niet een of twee mensen die het halen, het zijn de teams en studenten die niet per se goed bekend zijn. »

Citaat van Yoshua Bingyu

De Kleine Larus de fotograaf Joshua beschrijft Bengio als een Canadese computerwetenschapper, geboren in 1964 in Parijs. we voegen dat toe deep learning a développé une technologie d’apprentissage automatique utilisée dans la reconnaissance vocale des téléphones et la traduction de langues”,”text”:”ce précurseur des réseaux de neurones artificiels et du deep learning a développé une technologie d’apprentissage automatique utilisée dans la reconnaissance vocale des téléphones et la traduction de langues”}}”>Dit is een voorbode van kunstmatige neurale netwerken en diep leren Ontwikkeling van machine learning-technologie die wordt gebruikt bij telefoonspraakherkenning en taalvertaling. Er wordt benadrukt datHij is ook geïnteresseerd in de problemen die de toepassingen van kunstmatige intelligentie met zich meebrengen.

We vermelden ook dat hij in 2019 de Turingprijs ontving van de Association for Computing Machines (ACM), beschouwd als de Nobelprijs voor informatica, samen met onderzoekers Jeffrey Hinton en Jan Lucon.

Een definitie die de wereld bevredigt. Ze hebben goed werk geleverd, maar ze hebben me niet geraadpleegd. Dus ze hebben het bij het rechte eind.

Definitie van Joshua Bengio in “Le Petit Larousse Illustré 2023”

Foto: Amelie Philibert en Larousse

Erkenning maakt generalisatie mogelijk

Naast deze eer van Laros kreeg Joshua Bengio begin dit jaar het Legioen van Eer en vorige week de Spaanse Prinses van Asturië Prijs, samen met drie van zijn wetenschappelijke collega’s. Hij zegt blij te zijn dat het werk dat hij met zijn team doet maatschappelijke impact heeft.

[On travaille sur] Vragen die steeds meer draaien. Het is voor veel mensen en studenten erg motiverend. Er zijn onderzoekers die erg gemotiveerd zijn – en ik maak deel uit van dat kamp – door simpelweg intelligentie te ontdekken en te begrijpen. »

Citaat van Yoshua Bingyu

Maar hij wil de bevolking en de regeringen ervan overtuigen om op zijn terrein in actie te komen en vooruit te komen. [Ces reconnaissances] Het kan helpen de impact en boodschap te vergroten die je als onderzoeker kunt sturendacht Joshua Bengyu.

Yoshua Bingyu

Foto: Radio Canada/Amaryllis Prolux

Hij stelt dat we kunstmatige intelligentie moeten democratiseren en allereerst de bevolking erover moeten informeren, omdat de behoeften in alle sectoren van de samenleving zullen toenemen. Het gebruik van AI is als het gebruik van een rekenmachine. Iedereen zou er enige bekendheid mee moeten hebben, wat onderdeel zou moeten zijn van de basiscursus.

Hij zegt dat mensen ook goed geïnformeerd moeten zijn om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over AI wereldwijd. Hiervoor moet de bevolking zich bewust zijn van morele, ethische en militaire kwesties, die niet noodzakelijkerwijs de gewone mens aangaan. Ze zijn meer op het niveau van wat we zien in sciencefictionfilms. Het is geen kwestie van de komende decennia.

onafhankelijke keuze

Geen enkel zelfstandig naamwoord kan worden ingediend om deel uit te maken van het woordenboek. De selectie wordt gemaakt door een panel van experts uit verschillende disciplines.

Bovendien zijn er vier criteria nodig opdat een wetenschappelijke persoonlijkheid deel uitmaakt van Larousse: iemands bekendheid, met name in Frankrijk, levensduur, legitimiteit en toegankelijkheid van hun prestaties.

In de Kleine illustrator Larus 2023, 150 nieuwe woorden, betekenissen en uitdrukkingen en meer dan 40 nieuwe eigennamen zijn toegevoegd. Quebec speciale woorden slips En de rollen.

Wat betreft de prijs Prinses van Asturië die vorige week in Spanje werd uitgereikt, wilde Joshua Bengio dat zeggen Hij verwarmde het hart Spaans was de moedertaal van drie van zijn grootouders.

Leave a Comment