Ethereum (ETH): Hoe ik leerde om te stoppen met piekeren en van de ‘moeilijkheidsbom’ te houden

sectie encryptieCoins worden geplaagd door liquidatie en ontslagen, maar Ethereum-ontwikkelaars blijven werken aan consolidatie, d.w.z. binnenkort het blockchain-netwerk overzetten naar een nieuw, energie-efficiënter mechanisme om blokken uit te geven en veilig te blijven.

Ironisch genoeg valt het pessimisme van de markt samen met een periode van optimisme in de geschiedenis van de ontwikkeling van Ethereum. Het netwerk zal binnenkort het energie-intensieve PoW (Proof of Work) consensusmechanisme, waarin computers strijden om blokken uit te geven en beloningen te verdienen, verlaten voor het PoS (Proof of Work) mechanisme. Het kiest willekeurig “verifiers” om blokken aan de blockchain toe te voegen als ze 32 ethers met het netwerk “pinnen”.

Ethereum had een paar weken geleden een bemoedigende repetitie voor de fusie toen zijn Ropsten-testnet met succes naar PoS migreerde. Testnets zijn netwerken die samenwerken met Ethereum en waarmee ontwikkelaars kunnen experimenteren en nieuwe applicaties kunnen testen zonder de reële geldwaarde in gevaar te brengen.

Ondanks enkele kleine problemen werd de fusie met Ropsten over het algemeen als een groot succes beschouwd en in de komende maanden zal een reeks vergelijkbare experimenten worden uitgevoerd op andere Ethereum-netwerken. Als deze experimenten zonder veel problemen doorgaan, zou Ethereum eindelijk klaar moeten zijn om te beginnen met zijn formele integratie in het PoS-netwerk.

Dit artikel is gepubliceerd in Valid Points, de wekelijkse nieuwsbrief van CoinDesk die Ethereum 2.0 en de impact ervan op cryptomarkten analyseert. Abonneer u hier op geldige punten.

PoS staat sinds de lancering in 2015 op de Ethereum-roadmap, maar het plan van het netwerk om van PoW naar PoS te gaan, is een ongekende technische inspanning. Ethereum heeft een marktkapitalisatie van $ 140 miljard, en één fout kan een financiële ramp betekenen.

Gezien het belang van wat er op het spel staat, hebben de Ethereum-ontwikkelaars ervoor gezorgd dat elke i is geïdentificeerd en alle elementen zijn doorkruist om ervoor te zorgen dat de overgang naar PoS zonder grote hindernissen verloopt. Deze voorzichtigheid, hoe gerechtvaardigd ook, heeft geleid tot een reeks tegenslagen voor het project. De overstap naar PoS was al in 2019 gepland, maar wanneer de fusie (oorspronkelijk “Ethereum 2.0” genoemd) dichtbij lijkt, lijkt de tijdlijn nog een paar maanden terug te gaan.

De ontwikkelaars van de Ethereum-kern zullen op hun hoede zijn voor het idee dat de integratie ooit “vertraagd” is geweest. Technisch gezien had het geen specifieke releasedatum. Maar dit is slechts semantiek. Keer op keer heeft het Fusion-schema de verwachtingen van de meeste mensen overtroffen.

De fusie lijkt deze keer redelijk dichtbij, maar de weg naar het verkooppunt lijkt deze maand langer te worden met de mededeling dat de “harde bom” met enkele maanden vertraging oploopt.

Zoals EthHub uitlegt: “De moeilijkheidsbom van Ethereum verwijst naar een mechanisme, beginnend met een vooraf bepaald aantal blokken, dat de moeilijkheidsgraad van de puzzel van het Proof-of-Work mining-algoritme verhoogt. Dit resulteert in langer dan normale bloktijden (en dus lagere ETH-beloningen voor miners. Dit mechanisme verhoogt de moeilijkheidsgraad exponentieel in de tijd en leidt uiteindelijk tot wat bekend staat als een “ijstijd”, d.w.z. de ketting wordt zo moeilijk te ontginnen dat hij kapot gaat en stopt met het produceren van blokken (bevriest). »

Historisch gezien gebruikten Ethereum-ontwikkelaars de moeilijkheidsbom als een kunstmatige stimulans om de fusie door te voeren. Het verplaatsen van de moeilijkheidsbom betekent het vrijgeven van een netwerkbrede update – iets dat sowieso zou moeten gebeuren met de samenvoeging, maar het is een probleem voor ontwikkelaars als het niet strikt noodzakelijk is.

Naarmate de bom nadert, vertraagt ​​het raster totdat het onbruikbaar wordt.

Tijdens de halfwekelijkse ‘All Core Devs’-oproep van Ethereum op 10 juni merkte een ontwikkelaar op dat de moeilijkheidsbom, die naar verwachting het netwerk nog geen twee maanden volledig zal bevriezen, de blokrelease al begon te vertragen tot het punt waarop het werd merkbaar. Over hetzelfde onderwerp: Voorspel de cryptocurrency-prijzen vandaag: Solana, Cardano en Bitcoin.

Als gevolg hiervan kwamen de ontwikkelaars overeen om de bom met 700.000 stukjes af te weren, of ongeveer 100 dagen. Dit geeft ze een paar extra maanden om te testen en zich klaar te maken voor Fusion zonder het risico te lopen het netwerk zonder echte reden te vertragen.

Maar als de bom naar believen kan worden afgestoten, wat heeft het dan voor zin?

Ben Edgington, productmanager bij Ethereum-ontwikkelaar ConsenSys, beschreef de moeilijkheidsgraad van de bom als “een van de eigenaardigheden van Ethereum”. Over hetzelfde onderwerp: BTC-waarschuwing: Bitcoin zakt onder $ 27.000 terwijl de liquidatie van cryptovaluta doorgaat..

“Voor gedwongen ontwikkelaars heb ik niet het gevoel dat het echt veel doet”, zei Eddington. “Het hebben van deze bomvorken is een goed voorbeeld. We staan ​​op het punt om een ​​derde in de geschiedenis van Ethereum te maken.”

Volgens Eddington is het feit dat de bom herhaaldelijk is geduwd (zonder enige POS-updates) een bewijs dat het niet werkt zoals bedoeld.

Volgens Edgington zijn Ethereum-ontwikkelaars al gemotiveerd genoeg om Fusion in te zetten. “We begrijpen dat er kosten verbonden zijn aan het niet leveren: er zijn milieukosten, er zijn kosten voor problemen en er zijn kosten als u niet in het meest veilige consensusprotocol zit. Weet u, we denken dat Proof of Stake beter is dan Proof of Work in veel opzichten. Er zijn reële kosten verbonden aan het niet deelnemen aan het consensusprotocol, “zei Eddington. Snelle integratie.

Niet iedereen is het met Edgington eens over de zinloosheid van de bom. Tim Beiko, qui dirige l’appel All Core Devs au nom de la Fondation Ethereum, een verklaring van CoinDesk voor de «bombeest extrêmement utilit de nombreuses raisons», au-delà du simple fait d’être une pouronction de forçage fusion.

“De belangrijkste reden waarom het nuttig is, is dat het mensen dwingt een effectieve beslissing te nemen over deelname aan het netwerk,” zei Beko. Elke keer dat de moeilijkheidsbom wordt teruggeduwd, moeten de klantenteams – die de software bouwen die het Ethereum-netwerk aandrijft – hun code bijwerken. De nieuwste blockbuster-moeilijkheidsgraad zal zijn tijdens de Gray Glacier Network-upgrade, gepland voor 29 juni, waarbij alle klantenteams hun software vóór 27 juni moeten updaten.

Elke keer dat het netwerk wordt geüpgraded, moeten klantenteams coördineren om hun software gezamenlijk te updaten. Als teams niet samenwerken, lopen ze het risico het netwerk te fragmenteren – of uit te splitsen – in twee blockchains. Volgens Pico is de “actieve beslissing” om de moeilijkheidsbom bij te werken en terug te duwen een goede oefening voor klantenteams, omdat ze uiteindelijk hun updatespieren zullen moeten buigen om grotere veranderingen aan te brengen, zoals de samenvoeging zelf.

“De tweede reden [de la bombe de difficulté] – en dat is een van de redenen waarom ik denk dat het misschien is onderschat – is het idee dat het een beetje moeilijker maakt om een ​​frauduleuze vork van Ethereum te maken,” zei Beiko. “Twee of drie jaar geleden waren er bijvoorbeeld, Bitcoin Diamond en Bitcoin Unlimited en Bitcoin Gold, en al deze vorken zijn vorken. De reden dat je ze niet zo vaak op Ethereum ziet, is omdat ze niet alleen één regel moeten veranderen – zoals veel Bitcoin-forks – maar ze vereisen ook dat mensen de geïmplementeerde software uitvoeren. bijgewerkt. »

Beiko gelooft dat de moeilijkheidsgraad van de bom kan helpen frauduleuze hacks te voorkomen, omdat het het maken van een nieuwe versie van Ethereum een ​​beetje ingewikkelder maakt. Tenzij het team achter de Ethereum-vork een ingenieur heeft die de Ethereum-code kan wijzigen om de moeilijkheidsbom te verwijderen, zal de vork uiteindelijk stoppen zodra de bom is gevallen. , waardoor het onbruikbaar wordt.

Bovendien, volgens Pico, “moet je behalve een technische verandering mensen overtuigen om het te downloaden. Je kunt Ethereum niet zomaar refactoren en het moeilijkheidsprobleem wegnemen en mensen uitnodigen om over te schakelen naar je nieuwe netwerk. Node-operators, dat wil zeggen, de mensen wiens computers de blockchains draaiende houden, zullen ook hun software moeten bijwerken om de Ethereum-vork te ondersteunen.

Dit betekent dat het lanceren van een Ethereum-fork ook het opbouwen van een gemeenschap vereist die voldoende in uw project gelooft om bereid te zijn wat extra werk te verzetten om de software te upgraden.

“Ik denk dat dit heel gezond is, omdat het het aantal laagspanningsvorken beperkt, maar als je een legitieme vork hebt, waarvan ik denk dat die heel gezond is voor blockchains … het legt een kleine technische limiet op wat ze moeten doen ’, zegt Picco.

Thomas Estember
Laatste artikelen van Thomas Estimbre (zie alles)

Leave a Comment