Leviia: de Franse cloud die echte werkruimte biedt

U bent zeker bekend met cloudruimten zoals Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox. Wist u dat er een 100% Franse harde schijf is waarmee u uw gegevens kunt opslaan en synchroniseren in een toegankelijke ruimte van uw computer of smartphone? Het is Leviia, de Franse wolk die niets te benijden heeft!

De cloud is een online ruimte die IT-diensten levert, zoals opslag of software voor kantoorsuites. Een van de meest bekende zijn Dropbox, GAFAM-giganten Google Drive, Microsoft OneDrive en iCloud. Naast het online opslaan van data, maakt de cloud het mogelijk om vanaf verschillende devices toegang te krijgen tot deze data, er aan te werken en te delen: een echte business tool! Onder het online opslagaanbod bevindt zich sinds een paar jaar Leviia, een Frans bedrijf dat zijn eigen veilige en effectieve opslagservice aanbiedt.

Franse opslag, efficiënt en milieuvriendelijk

Leviia is een 100% Frans online opslagbedrijf, opgericht door Arnaud en William Méauzoone, tijdens de Covid-gezondheidscrisis, toen 27 en 30 jaar oud. In het licht van de cloudmarkt die wordt gedomineerd door Amerikaanse giganten, biedt Leviia even interessante functies die zelfs een bijkomend argument aanvoeren: een milieuvriendelijke aanpak. In feite is online opslag een bron van vervuiling, vanwege de stroomvoorziening van de fysieke servers waarop de gegevens zijn opgeslagen. Om dit probleem aan te pakken, zet Leviia zich in om de CO2-uitstoot met 200% te compenseren door een deel van de opbrengst te doneren aan verenigingen zoals ReforestAction, die strijdt voor herbebossing en milieubescherming.

Met Leviia worden uw gegevens opgeslagen in Frankrijk, in drie datacenters in drie verschillende steden in Frankrijk: Gravelines, Roubaix en Straatsburg. Naast de opslag in drievoud, wordt er elke avond een back-up van uw gegevens gemaakt. Beveiliging omvat ook het beschermen van servers. Bij Leviia zijn er veel geavanceerde technologieën die de veiligheid van uw gegevens garanderen. Met militaire codering kunnen uw gegevens worden gecodeerd zodra ze naar de server zijn verzonden en kunnen uw gegevens worden gepartitioneerd, d.w.z. u bent echt de enige persoon die toegang heeft tot uw gegevens op de server. Er is een anti-DDOS-systeem om aanvallen tegen een grote hoeveelheid gegevens te voorkomen. Ten slotte verbetert de bescherming tegen ransomware de beveiliging door als antivirus te fungeren. Bij Leviia is de veiligheid van uw gegevens een prioriteit!

De servers van Leviia zijn niet alleen superveilig, maar vertonen ook een bijzonder interessante overdrachtssnelheid, tot wel 1 Gbps. Dit komt overeen met het overzetten van een HD-film in 5,5 seconden, of tot 30 4K-foto’s in slechts 2 seconden!

Ten slotte is de Franse cloud ook een garantie voor klantenservice die beschikbaar is in hun eigen taal. Als je een probleem of moeilijkheid tegenkomt, is de Leviia-klantenservice hier om je in het Engels te helpen.

Leviia: ongelooflijk snelle servers

Een tool die je overal mee naartoe neemt

Leviia is een echte werkruimte die je elke dag vergezelt. Leviia integreert zelfs een complete open source kantoorsuite OnlyOffice, compatibel met de Microsoft Office-suite. Met andere woorden, u vindt een kantoorsuite op uw online ruimte, waarmee u tekstdocumenten, spreadsheets en diavoorstellingen kunt maken of bewerken, zoals u zou doen in een kantoorpakket dat op uw computer is geïnstalleerd. Leviia is compatibel met Windows, Mac, GNU/Linux, Android en iOS: dus je hebt toegang tot je gegevens en werk vanaf je computer, maar ook vanaf je tablet of smartphone dankzij de speciale app.

Leviia: alles-in-één kantoortools

Leviia: alles-in-één kantoortools

Mobiele gebruikers van Leviia kunnen foto’s en documenten synchroniseren met hun apparaten: ideaal om hun belangrijke herinneringen of documenten op te slaan. Als je geen scanner bij de hand hebt, scan je documenten met je smartphone. De vastgelegde afbeelding kan worden gewijzigd door een witte achtergrond in te stellen en de tekst te vergelijken zodat deze opvalt, net als bij een echte scanner. Het gemaakte document wordt geëxporteerd als een PDF-bestand. De scannerfunctionaliteit is al geïntegreerd in de Leviia-app voor iOS.

Leviia, een co-working space

Als de online ruimte van Leviia gebruikers in staat stelt hun documenten te raadplegen en te bewerken, kunnen ze ook worden gedeeld door middel van delen met één klik, terwijl de controle over de distributie behouden blijft. Om een ​​document of map te delen, klikt u op de deelknop (drie stippen met elkaar verbonden, rechts van de document- of mapnaam). U kunt vervolgens uw uitzendopties kiezen.
Met één klik delen kunt u een document of een hele map delen met de mensen die u kiest, en toegangsrechten beheren. Afhankelijk van wat u kiest, kunnen ontvangers documenten bekijken en downloaden (“alleen-lezen”), of ze gewoon bekijken, zonder ze te kunnen downloaden (“download verbergen”). Er is ook een optie om de inhoud van een map te wijzigen door documenten toe te voegen of te verwijderen (“Toevoegen en bewerken toestaan”), of om een ​​document in uw map te importeren zonder de rest van de inhoud te zien (“File Drop”).

Om de distributie van uw inhoud te organiseren, kunt u ervoor kiezen om de link naar uw document of map een naam te geven (“label sharing”), uw link te beveiligen met een wachtwoord (“wachtwoordbeveiliging”) of een notitie achter te laten aan de geadresseerde (“ nota aan de geadresseerde”). “). Je kunt ook kiezen wanneer je wilt dat de link stopt: Met Vervaldatum instellen kun je de link na een bepaalde tijd verwijderen, en Unshare verwijdert de link onmiddellijk.

Dankzij het delen van documenten en mappen kun je bijvoorbeeld een map maken om je vakantiefoto’s te delen met de vrienden waarmee je hebt gereisd. Om dit te doen, is het niet nodig om je Leviia-inloggegevens met je vrienden te delen: je kunt ze toegang sturen via e-mail, en ze zullen de gedeelde map kunnen zien, zonder toegang tot je andere mappen. Afhankelijk van de machtigingen die u verleent, kunnen uw vrienden de inhoud van de map bekijken en zelfs inhoud toevoegen of verwijderen. Zodat ze hun foto’s in de map kunnen importeren, bijvoorbeeld door duplicaten te verwijderen. De wijzigingen worden zichtbaar voor iedereen die een link heeft om toegang te krijgen tot de map. Door documenten te delen, kunnen ook meerdere mensen samen aan hetzelfde document werken: als u een link naar een document deelt met bewerkingsrechten, kunnen uw vrienden ook op het document schrijven dankzij de geïntegreerde kantoorsuite en verschijnen de wijzigingen op Je toestel.

Deel uw documenten eenvoudig met Leviia

Deel uw documenten eenvoudig met Leviia

Aanbiedingen voor alle behoeften

Het aanbod van Livia is gevarieerd om aan te passen aan de behoeften van alle gebruikers. De persoonlijke aanbiedingen zijn gericht op particulieren en bieden opslagruimte van 100 GB tot 10 TB, vanaf € 1,80 exclusief belastingen per maand, of € 21,60 exclusief belastingen per jaar, afhankelijk van de gekozen betalingstermijn. Voor gebruikers die meer dan 10 TB opslagruimte nodig hebben, kan Expert Offers tot 1.000 TB aan gegevens opslaan.

Livia: Nuttige tarieven

Livia: Nuttige tarieven

Voor NAS-bezitters, die daarom veel opslagruimte nodig hebben, weet dat Leviia compatibel is met alle NAS-systemen op de markt, of het nu Synology, Western Digital of QNAP NAS is.
Perso- en Expert-aanbiedingen zijn maandelijkse of jaarlijkse abonnementen, die niet-bindend zijn, zodat u op elk moment kunt opzeggen.

Voor specifieke behoeften die niet zijn opgenomen in de aanbiedingen van Leviia, kunt u contact opnemen met de klantenservice om een ​​op maat ontworpen Pro-aanbieding aan te vragen, in een white label, met de mogelijkheid om gebruikersaccounts te beheren.

Zet je gegevens over naar Leviia

Voor gebruikers van wie de gegevens zich al in een andere cloud bevinden, is het mogelijk om deze eenvoudig terug te sturen naar Leviia, zonder deze naar uw computer te hoeven downloaden. Leviia is al compatibel met andere schijven en een eenvoudige manipulatie is voldoende om uw gegevens naar de nieuwe Leviia-ruimte te migreren.

Met zijn gevarieerde aanbod en volledige online ruimte is Leviia een echte alledaagse werktool die je overal mee naartoe kunt nemen!

Het artikel is geschreven in samenwerking met Leviia

Leave a Comment