Podcast Hashtag Trends, 23 juni 2022 – RIP Internet Explorer, vakbond bij Apple, bots bij Amazon en vermindering van virtual reality. | informatieve begeleiding

Podcast Hashtag Trends, 23 juni 2022 – Een gedenkteken voor Internet Explorer, een vakbond bij Apple, een zelfstandige bot bij Amazon en meer virtual reality volgens Meta.

Welkom bij Hashtag Trends, je wekelijkse overzicht van de populairste technische onderwerpen op sociale media. Het is vandaag donderdag 23 juni 2022.

Monument voor Internet Explorer

Vorige week maakten we bekend dat de Internet Explorer-browser van Microsoft na 27 jaar niet meer beschikbaar is. Welnu, het lijkt erop dat de gebeurtenis sommige gebruikers meer trof dan andere. Zo besloot Kiyoung Jung, een 38-jarige Zuid-Koreaanse ingenieur, om een ​​grafmonument voor de navigator op te richten.

Op het dak van een café in Gyeongju is een donkergekleurde grafsteen geplaatst. Het bevat het bekende motto van de navigator en zijn “geboorte”- en “sterf”-data, respectievelijk 17 augustus 1995 en 15 juni 2022. Tool voor het downloaden van andere browsers »

Syndicaat bij Apple

Werknemers van de Apple Store in Towson, Maryland, stemden met een overweldigende meerderheid voor het vormen van een vakbond. Dit is een primeur voor Apple, dat er tot nu toe in is geslaagd pogingen om vakbonden te vormen te ontmoedigen.

Van de 110 getroffen winkelmedewerkers stemden 65 voor de vakbond, terwijl 33 tegen stemden, volgens een live-uitzending van het federale agentschap dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de peilingen.

De groep medewerkers die de vakbondscampagne leidde, eist inspraak bij het vaststellen van lonen, werktijden en veiligheidsmaatregelen. De betrokken medewerkers moeten daarom een ​​nieuwe afdeling van het IAM oprichten zodra het bureau de resultaten heeft gevalideerd.

Autonome robot bij Amazon

Amazon heeft zojuist Proteus aangekondigd, de eerste volledig autonome mobiele robot. De machine is bedoeld voor het vervoer van grote voertuigen in zijn magazijnen. Amazon zegt dat het veilig rond menselijke arbeiders kan bewegen, in tegenstelling tot sommige oudere robots die in afzonderlijke delen van zijn magazijnen werken.

Amazon merkt ook op dat Proteus-robots “geavanceerde beveiligings-, perceptie- en navigatietechnologieën” hebben. Een video die door het bedrijf is vrijgegeven, laat zien dat de robots een groen licht voor zich laten zien terwijl ze bewegen. Wanneer een mens de straal binnengaat, stopt de robot met bewegen en hervat zijn baan nadat hij wegloopt.

Meer realistische virtual reality volgens Meta

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft onlangs een batch prototypes van VR-headsets onthuld. Het bedrijf probeert een headset te ontwikkelen die het visuele systeem effectief kan “overtuigen” dat wat je daar ziet, echt is. Het stelt dat wat daar wordt gezien niet van de werkelijkheid te onderscheiden is.

Vier grote visuele uitdagingen die VR-headsets moeten aanpakken voordat een visuele Turing-test kan worden bepaald: gewijzigde focus, vervorming, retinale resolutie en uitgebreid dynamisch bereik. Helmprototypes bieden proof-of-concept voor mogelijke oplossingen voor deze uitdagingen.

Luister ook:

Trending hashtag, 16 juni 2022 – Pi-nummer, Internet Explorer, meta-rechtszaken, meer vrijheid bij Microsoft

Hashtag Trends, 9 juni 2022 – Twitter-Musk-saga, Tesla’s gebrek aan werken op afstand, verminderde nauwkeurigheidstijden en meer.

Hashtag Trends, 2 juni 2022 – Het tijdperk van Exascale, meer dynamische vergaderingen, Twitter-bijdragers vs. Musk en meer.

De trending hashtag is onderdeel van het podcastnetwerkIT-wereld. Bezoek ITWorldCanada.com om naar relevante technische nieuwsuitzendingen in het Engels te luisteren, evenals DirectionInformatique.com voor podcasts in het Frans.

Vergeet bovendien niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief op DirectionInformatique.com, om nieuws uit de technologiesector in het Frans per e-mail te ontvangen.
Tags: amazon, appel, internet explorer, meta

Leave a Comment