Visa lanceert cryptokaarten in Latijns-Amerika

Visa heeft de lancering aangekondigd van een reeks crypto-creditcards, in samenwerking met verschillende Latijns-Amerikaanse fintech-startups.

Belangrijke samenwerking met lokale spelers

Visa heeft de samenwerking aangekondigd met verschillende fintech- en IT-startups in Brazilië en Argentinië, waaronder Satoshi Tango in Argentinië, en andere startups zoals Crypto.com, Alterbank en Zro Bank in Brazilië. Hierdoor kunnen gebruikers transacties uitvoeren en Visa-kaarten ontvangen Cashback In cryptocurrency elke keer dat ze uitgeven.

Dit initiatief omvat recent gelanceerde cryptokaartprogramma’s en partnerschappen met fintech-providers en cryptocurrency-uitwisselingen in de regio. Eind vorig jaar werkte het bedrijf samen met de Argentijnse crypto-uitwisseling Lemon Cash om een ​​Visa-kaart te lanceren die klanten 2% cashback in Bitcoin (BTC) biedt wanneer ze de kaart gebruiken om betalingen te doen.

In dit verband zei Borja Martell Seward, mede-oprichter van Lemon Cash:

In de Latijns-Amerikaanse context zijn cryptocurrencies een tastbare oplossing om het leven van mensen te verbeteren. Bij Lemon willen we de cryptocurrency-revolutie in de hele regio helpen stimuleren en bieden we 2% cashback in Bitcoin voor alle aankopen die met Visa-inloggegevens zijn gedaan.. »

Bij de lancering van dit product kondigde het platform aan dat er meer dan 100.000 mensen op de wachtlijst stonden, en je kunt je voorstellen dat dat aantal nu veel hoger is met de sterke acceptatie van cryptocurrencies in Zuid-Amerika. Bitcoin blijft zelfs aantrekken in Argentinië om de stijgende inflatie in het land te bestrijden.

Bitcoin Argentinië

Visum strategisch gebied

Het doel van Visa is om waarde toe te voegen aan alle legitieme vormen van geldverkeer, zowel binnen het Visa-netwerk als elders. Dit is de sleutel tot de netwerkstrategie van Visa. Het bedrijf is momenteel gericht op het maken van Visa de gemakkelijkste en veiligste manier om cryptocurrency te kopen en/of te gebruiken met een Visa-kaart.

In een reactie op de intentie van Visa zei Romina Seltzer, Visa’s Senior Vice President Product and Innovation in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied:

Het cryptocurrency-ecosysteem blijft groeien in de regio met meer investeringen, toegenomen acceptatie door consumenten en meer use-cases voor cryptocurrencies, en we zullen blijven voortbouwen op onze robuuste strategie om de toekomst van cryptocurrency en betalingen voor onze klanten, partners en consumenten op te bouwen. »

Crypto.com biedt beloningen in de vorm cashback Vergelijkbaar met zijn klanten in Brazilië, maar tegen een premie cashback Hoger, afhankelijk van het type kaart dat de gebruiker kiest. Philomena Ruffa, Managing Director van Crypto.com bij Latam zei:

Door onze lokale producten en de uitbreiding van ons kaartprogramma met cashback-voordelen tot 5%, bieden we consumenten en bedrijven in de regio verschillende manieren om te communiceren en transacties uit te voeren met cryptocurrencies. »

CBDC’s in Zuid-Amerika

Daarnaast werkt Visa samen met centrale banken om overtuigende gebruiksscenario’s te identificeren voor door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC’s) en hoe deze kunnen worden geoperationaliseerd via veilige, handige en betrouwbare technologieën die naadloos kunnen worden geïntegreerd. .

Dus Visa werkt aan alle betaalmethoden en Zuid-Amerika treedt in de voetsporen van Israël en Hong Kong, die ook hun centralebankvaluta’s testen.

Visa heeft besloten niet te beslissen en aan beide projecten te werken, waaruit blijkt dat samenwerking tussen deze vormen van digitaal betalen mogelijk is.

Cryptocurrencies worden steeds populairder in Latijns-Amerika, voornamelijk als gevolg van inflatie of hyperinflatie, evenals outreach-werk door El Salvador. Visa toont zijn leidende positie in het faciliteren van cryptocurrency-betalingen.

Ontvang een samenvatting van het nieuws in de cryptocurrency-wereld door u te abonneren op onze nieuwe dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief, zodat u niets van de essentiële zaken van Cointribune hoeft te missen!

Avatar van Alexis Skate

Alexis Patten

Gepassioneerd door geopolitiek, economie, cryptocurrency, Eurazië en reizen! (zo ver mogelijk naar het oosten), cryptocurrency-handelaar voor 4 jaar.

Leave a Comment