Crypto-industrie vreest hardhandig optreden van de EU tegen NFT’s – POLITICO

Klik op afspelen om dit artikel te beluisteren

Crypto-bedrijven vrezen dat een nieuwe manier om digitale activa zoals kunstwerken, muziek, memes – en zelfs tweets – te verkopen binnenkort zal worden overbelast door de oude bureaucratie in Brussel.

Europese wetgevers debatteren over de vraag of ze de markt voor zogenaamde NFT’s – niet-fungible tokens – moeten opnemen in een voorstel voor Europese wet die crypto-activa en de bedrijven die ze beheren, genaamd MiCA, reguleert. Aanvankelijk vermeed wetgeving dergelijke online tegoeden. Niet meer.

Adverteren

Wetgevers zijn vastbesloten om te voorkomen dat oplichters en witwassers misbruik maken van de niet-gereguleerde industrie, die de aandacht heeft getrokken van belastingautoriteiten in Australië, Canada, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten nu het een populaire manier is om dingen te kopen en verkopen . Als een digitaal kunstwerk. Een grote NFT-marktplaats genaamd OpenSea wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met meerdere rechtszaken in de VS vanwege beschuldigingen van gestolen en gestolen digitale kunst, terwijl New Yorkse openbare aanklagers onlangs een voormalige werknemer beschuldigden van misdrijf.

De uitdaging is dat de markt voor cryptocurrency zich razendsnel heeft ontwikkeld sinds bijna twee jaar geleden de Europese Commissie MiCA voorstelde om investeerders garanties te geven die vergelijkbaar zijn met die in de financiële sector. Daarom zijn wetgevers vastbesloten om te handelen uit angst dat NFT’s in Europa niet worden gecontroleerd, waardoor cryptobedrijven de sector zullen gebruiken om MiCA volledig te omzeilen. Geen actie ondernemen is geen optie en wetgevers hopen volgende week zo snel mogelijk overeenstemming te bereiken over de kwestie.

De cryptolobby vreest echter dat wetgevers in Brussel te ver gaan in het bijhouden van de cryptotechnologie. Hij zegt dat het een vergissing is om NFT’s in MiCA te proppen, omdat deze activa niet financieel van aard zijn. Ze richten zich op artiesten, muzikanten en videospelers.

Het gevaar is dat ze bang zijn dat de EU technische typen begraaft onder ongepast papierwerk en klantencheques voor de markt, en ze waarschuwen dat een harde aanpak de Europese NFT-markt, die nog in de kinderschoenen staat, zou kunnen verstikken.

“NFT-gebruikscasussen zijn nog maar net begonnen. Grote kunst nu. Kunst die van fysiek naar digitaal gaat, is in wezen niet anders dan kunst die van grotmuren naar canvas gaat”, zegt Seth Hertlein, vice-president en hoofd van het wereldwijde beleid bij Ledger, een bedrijf dat een USB-sleutel aanbiedt “We reguleren geen kunst zoals aandelen, noch moeten we de verkoop van digitale kunst reguleren, zoals het verkopen van crypto-activa.” Een digitale portemonnee waarmee mensen crypto- en NFT-activa van beurzen kunnen houden.

apen en vogels

NFT’s haalden de krantenkoppen nadat beroemdheden honderdduizenden dollars hadden uitgegeven aan unieke digitale kunstwerken, zoals Yacht Club Boredom Monkey en Moon Bird. Deze belangen gingen het afgelopen jaar viraal, maar zijn sindsdien uit de gratie geraakt door de algemene neergang op de markt voor cryptocurrency. De NFT-sector wordt nu gewaardeerd op ongeveer $ 12 miljard.

NFT’s hebben bredere toepassingen dan kalligrafie. Muzikanten kunnen hun liedjes verkopen als NFT’s, bijvoorbeeld als alternatieve bron van inkomsten. Beleggers kopen ook digitale aandelen in fysieke kunst of onroerend goed. Op kleinere schaal kunnen bioscopen bioscoopkaartjes uitgeven als NFT’s, terwijl videofans de technologie kunnen gebruiken om rekwisieten te kopen voor hun virtuele personages.

De deal zal verder onder de loep worden genomen op 30 juni, wanneer ambtenaren van de Commissie, leden van het Europees Parlement en vertegenwoordigers van de Raad uit de EU-hoofdsteden bijeenkomen in een poging de wetgevingsonderhandelingen over MiCA af te ronden. Het is altijd mogelijk dat besprekingen meer tijd vergen, gezien de aanhoudende verdeeldheid, ook over NFT’s.

De Commissie heeft een strenger standpunt ingenomen, uit angst dat investeerders schade zullen ondervinden van NFT-verkopen die veel goedkoper zijn dan de deals die de krantenkoppen halen.

“Als de NFT-markten ongereguleerd blijven, blijven ze blootgesteld aan risico’s van marktmanipulatie, zoals nephandel en handel met voorkennis”, legden ambtenaren van de Commissie uit aan de wetgevers van het Huis en het Parlement in een vertrouwelijke memo, verkregen door Politico, voorafgaand aan de vergadering van volgende week.

zoek een middenweg

De commissie wil ervoor zorgen dat de wetgeving ook geldt voor bedrijven die handel in of toezicht op NFT’s toestaan, terwijl artiesten en bedrijven vrij blijven om hun eigen NFT’s te creëren en te beheren zonder de regeldruk. Verscheidene leden van het Europees Parlement steunen deze benadering ook.

Maar de gemeente is niet overtuigd. Volgens het MiCA zou MiCA zich moeten richten op grote online veilinghuizen zoals OpenSea of ​​videogameplatforms die onder bepaalde drempels liggen, zoals de gemiddelde maandelijkse omzet, volgens een afzonderlijk document dat door de gemeente is opgesteld om te proberen een compromis te bereiken..

Deze aanpak lijkt sommigen binnen de crypto-industrie te hebben betrapt, hoewel ze nog steeds de voorkeur geven aan een afzonderlijke reeks regels buiten MiCA.

“NFT’s behandelen als puur financiële instrumenten mist de innovatie die ze naar Europa kunnen brengen volledig”, zegt Robert Kubis, secretaris-generaal van Blockchain Europe. “Het doel van de regelgevers had moeten zijn om een ​​gedetailleerd systeem van non-food-apparaten te ontwikkelen dat hun diversiteit onderzoekt en de specifieke risico’s aanpakt die kunnen voortvloeien uit elke verschillende gebruikssituatie.”

Leave a Comment