Days Gone Creator bereidt Studio Liithos voor om Ashfall Web 3 . te maken

Wil je weten wat de toekomst biedt voor de game-industrie? Sluit je aan bij gaming-CEO’s om opkomende delen van de industrie in oktober te bespreken op GamesBeat Summit Next. Leer meer.


PlayStation-veteraan Michael Mombauer en de creative director van Days Gone, John Garvin, hebben de handen ineen geslagen om een ​​Triple A-gamestudio genaamd Liithos te creëren. Ze creëerden Ashfall, een verhaalgedreven openwereldtitel voor pc, consoles en Web3.

Een studio in San Diego, Californië maakt een “True Web3 Triple A Address” dat debuteert op computers, consoles en het Hedera-netwerk, een blockchain-achtige technologie.

Adverteren

Het bedrijf zei dat het een selectie van bestverkochte en bekroonde talenten heeft samengesteld van de bekendste en meest erkende teams in de branche. Garvin is Vice President of Creative bij Liithos en was eerder Creative Director voor Days Gone en Siphon Filter bij Sony’s Bend Studio. Garvin is de schrijver en regisseur van Ashfall, dat zich afspeelt in de omgeving van Seattle na wat lijkt op een toekomstige vulkaanuitbarsting.

Mumbauer is de CEO en was eerder de CEO van The No Moon, dat veel geld heeft opgehaald maar nog geen game heeft uitgebracht. Mombauer was eerder het hoofd van het Visual Arts Team bij PlayStation.

Ik vroeg Mombauer of Web3’s strategie een van de redenen was waarom hij That No Moon verliet. Maar hij zei in een e-mail: “Ik heb veel geleerd van mijn eerdere ervaringen en mijn tijd bij That No Moon, maar ik wilde creatief worden en een nieuw avontuur ontdekken. Ik ben verheugd om samen te werken met John Garvin, Hedera en de Liithos-team om spelers een nieuwe Transmedia Trilogy-ervaring te bieden.”

Van links naar rechts: Alex Rossman, Mike Mombauer en John Garvin.

Liithos wil een wereld van verbonden entertainment creëren en een revolutie teweegbrengen in de manier waarop spelers 3D-games ervaren. Mumbauer werkt al 13 jaar bij Sony en leidt innovatie voor drie generaties gameplatforms, van PlayStation 3 tot PlayStation 5.

Mumbauer hielp bij het binnenhalen van geliefde gamepersonages zoals Nathan Drake uit Uncharted, Joel en Ellie uit The Last of Us en Deacon St. John van Days Gone tot leven. Hij was een belangrijke partner bij de ontwikkeling van Naughty Dog en hielp bij de introductie van het tweede deel van The Last of Us.

“Bij Liithos willen we de volgende evolutie van Triple-A-games naar fans brengen op een verbonden manier die we nog nooit eerder hebben gezien”, zei Mombauer in een verklaring. “De game-industrie is verbazingwekkend omdat deze zich heeft ontwikkeld door een reeks innovaties en nooit achterom kijkt. We kijken ernaar uit om deze trend voort te zetten, door samen te werken met partners zoals de HBAR Foundation om het Hedera Network te ondersteunen, die het potentieel en de behoefte aan innovatie zonder nadelige gevolgen voor het milieu.”

as vallen

as vallen
Post-apocalyptische Ashfall-wereld.

De wereld van Ashfall is het geesteskind van Garvin, de creatieve veteraan die al meer dan 25 jaar enkele van Sony’s meest populaire en succesvolle gamefranchises schrijft en regisseert. Garvin heeft de populaire openwereldgame Days Gone gemaakt, een van mijn favoriete titels. Hij was ook verantwoordelijk voor de meest succesvolle titel in de geschiedenis van PlayStation Vita, Uncharted: Golden Abyss.

In de loop van zijn carrière heeft Garvin meer dan een dozijn eersteklas titels afgeleverd. Liithos brengt deze twee krachten samen met als doel een revolutie teweeg te brengen in het spel voor de volgende generatie gamers.

Ashfall zal spelers zien vechten om te overleven in een wereld die lijdt onder de opwarming van de aarde, een vurige vulkanische ring van vuur, mysterieuze en destructieve energievelden en oorlogvoerende enclaves, te beginnen met een verbonden singleplayer-avontuur. Het zal evolueren naar een player-versus-player (PVP) en player-versus-environment (PVE) multiplayer transmediale filmwereld.

Ashfall 3
Een personage is Ashfall uit Liithos.

“Michael en ik werken al bijna twee decennia creatief samen en dit is onze kans om iets heel nieuws en spannends te creëren. Het voelt alsof we een band bij elkaar krijgen”, zei Garvin in een verklaring. “Ons doel is om een ​​echt volgende – generatie open-wereldervaring die interageert Met nieuwe technologieën om door gebruikers gegenereerde inhoud mogelijk te maken. Zoals altijd is ons doel om sympathieke personages, meeslepende verhalen, geavanceerde gameplay en een wereld om te verkennen, niet alleen in games, maar ook in andere media.

Spelers kunnen ervoor kiezen om de game te spelen met behulp van het Hedera Network, waar opruimen, ontdekken en exclusiviteit centraal staan ​​in de bouw-, verkoop- en handelservaring. Ashfall heeft momenteel samenwerkingsverbanden met makers van stripboeken, artiesten en beïnvloeders, waarbij het verhaal zal beginnen met digitale strips geschreven door John Garvin, met hardcover door DC Comics’ Worldstorm en Brett Booth.

“Het team dat Michael op Liithos heeft samengesteld, vertegenwoordigt de knapste koppen op het gebied van AAA-game-ontwikkeling en crossmediale IP-creatie”, zei Alex Rossman, vice-president en hoofd van het Metaverse Fund bij HBAR, een partner in Hedera Network, in een rapport. “Aangezien Liithos de leiding heeft om topgaming in het Web3-tijdperk te brengen en rijkere en meer lonende ervaringen voor hun gebruikers te creëren, zijn we verheugd om met hen samen te werken en game-ontwikkeling en het Liithos-ecosysteem te ondersteunen, beide op het Hedera Network. En binnen de game-industrie in het algemeen.”

Ashfall 2
In de schaduw van Mount Rainier in Ashfall.

De HBAR Foundation, opgericht in 2021, ondersteunt de ontwikkeling van het Hedera-ecosysteem en de HBAR-economie door subsidies en andere middelen te verstrekken aan ontwikkelaars, startups en organisaties die gedecentraliseerde applicaties willen lanceren in DeFi, NFT, CBDC, ESG, gaming en andere sectoren . Hedera gebruikt zijn blockchain-achtige technologie om digitale activa en grootschalige transacties te verifiëren.

Op de vraag hoe Web3 een rol zal spelen in dit project, zei Mombauer: “Transmedia en de kracht van verbonden werelden zijn altijd al iets geweest waar ik gepassioneerd over ben geweest. Er is een beetje een misverstand naar mijn mening over wat blockchain-games kunnen betekenen voor Ik zie blockchain als een spoorlijn en een hub. zijn videogames.

Hij voegde eraan toe: “De andere treinstations leiden allemaal naar het hoofdstation, het spelstation, en de treinen leveren waardevolle goederen (NFT) aan spelers via de andere stations. Het is een manier om diepere en boeiendere ervaringen te hebben dan ooit tevoren. We willen spelers belonen voor het doen van dingen die ze al graag doen.” , en een pad creëren van die gebieden waar ze van houden naar waar ze het meest van houden, het spel.”

Het bedrijf heeft nog niet veel van zijn technologie beschreven. Wat betreft het soort spel, ik vroeg of we iets als Days Gone moesten overwegen.

“In sommige opzichten ja. Fans hebben uitgekeken naar het volgende project van John Garvin na de release van Days Gone in 2019”, zei Mumbaeur. “Sindsdien hebben spelers om een ​​vervolg gevraagd en waren ze enthousiast om te zien waar Garvin aan gaat werken. En hier zijn we dan met Ashfall en Lithos. Ashfall is niet zomaar een 3D-game, maar Liithos heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop media, technologie en blockchain kunnen worden verbonden en naadloos kunnen samenwerken met Web3’s eerste echte 3D-game- en entertainmentstudio.

GamesBeat Creed Bij het behandelen van de videogame-industrie “Where Passion Meets Work”. wat betekent het? We willen je vertellen hoe belangrijk het nieuws voor jou is, niet alleen als beslisser in de gamestudio, maar ook als fan van de game. Of je nu onze artikelen leest, naar onze podcasts luistert of onze video’s bekijkt, GamesBeat helpt je meer te weten te komen over en betrokken te raken bij de branche. Leer meer over lidmaatschap.

Leave a Comment