Digitaliseringsoplossingen: van merkbescherming tot NFT’s, hoe EDGYN een revolutie teweegbrengt in digitale authenticatie.


Anti-namaak en digitalisering

sOm te beginnen moeten we begrijpen dat de traditie van vandaag zich uitstrekt tot medische, farmaceutische, luxe, auto-, voedsel- en zelfs cosmetische producten. Het is daarom essentieel om 100% betrouwbare en veilige authenticatieoplossingen te gebruiken. Edgyn, voorheen Arjo Solutions, heeft 20 jaar historische ervaring – als houdstermaatschappij van Impala, een grote Franse industriële groep. Het bedrijf ontwikkelt nu innovatieve fraudebestrijdingsstrategieën die sterk gericht zijn op digitalisering. Vandaag is het bedrijf een referentie dankzij zijn reeks oplossingen en vooral dankzij digitale voetafdrukoplossingen, zoals Adfirmia™: de imprint van het consumentenproduct.

Met deze volledige reeks oplossingen kunnen merken reageren op problemen met de grijze markt of namaak. EDGYN biedt veilige digitale bescherming in elke fase, van toeleveringsketens tot distributie – vooral voor belangrijke sectoren zoals farmaceutica, cosmetica, dranken en luxe.

Biologische oplossing om merken en producten te beschermen

Adfirmia™, de biometrische oplossing die door Edgyn is ontwikkeld, is een productafdruk, het geeft een uniek token dat specifiek is voor elk materiaal van elk product, en de sleutel in dit alles: deze oplossing voegt niets toe aan het product. Het creëert een unieke identificatie voor elk product.

Concreet, waar merkbescherming de afgelopen 5 jaar inkt, hologrammen en veiligheidslabels heeft gebruikt, heeft EDGYN de sector met succes gedigitaliseerd door deze items te vervangen door een Adfirmia™-oplossing. EDGYN Beschermde merken, cosmetica, medicijnen, luxe… Gebruik uw smartphone om de authenticiteit en herkomst van hun product te controleren.

De digitalisering van besturingstechnologieën maakt het mogelijk:

  • Om de controle te vergemakkelijken:
  • Om authenticatie open te stellen voor externe personen: gezondheidswerkers, patiënten, consumenten, enz.
  • Toegang tot en controle van gegevens door branchegroepen

Zo beschermt de Royal Canadian Mint – The Royal Canadian Mint – gekozen als de beste munt ter wereld – zijn investeringsmunten met “DNA bullion”-technologie, gebaseerd op een EDGYN-vingerafdrukoplossing. Al meer dan 6 jaar kiest de Canadese valuta voor een digitale oplossing om haar munten te beschermen. Vanaf nu gaat de strijd tegen namaak ook op weg naar digitalisering.

Verbonden producten om de traceerbaarheid te verbeteren – Pad naar NFT

Niemand miste de NFT-boom, maar om de link te leggen tussen een product en zijn digitale paspoort, of zijn NFT, was het gebruik van QR-code, NFT en andere codes tot nu toe de norm. Deze codes kunnen echter worden gereproduceerd, gedeactiveerd en onleesbaar. Wat gebeurt er naast de digitale vermenigvuldiging van het product?

Door een Adfirmia™-vingerafdrukoplossing te implementeren, maakt EDGYN het mogelijk om een ​​unieke, onweerlegbare en niet-herhaalbare digitale identiteit voor een product te creëren. Ook hier houden luxemerken vast aan dit concept: niets toevoegen, volgen, afleveren!

En tot slot de kwestie van transparantie voor merken

Yucca-uitbraak toont duidelijk de interesse van consumenten in consumptie, en het scannen van de code door deze consumententoepassing maakt het mogelijk om het eerste niveau van informatie te verzamelen: de ingrediënten, de beoordeling, de meningen van de consument, enz. ; Met EDGYN kunnen merken echter nog verder gaan en dit bedrijf biedt fabrikanten een generieke applicatie met productinformatie: houdbaarheidsdatum, originaliteit, productiebatch, productieplaats, enz.

Dit soort veiligere benadering opent de weg voor veel zeer opwindende toepassingen… toepassingen in beveiliging, in marketing, met echt bewijs van authenticiteit voor de consument. Naast identiteit bieden Connected, Tracked, Verified en Protected Products exclusieve diensten. Allereerst geven ze praktische informatie. Vervolgens dompelen ze zich onder in een verbonden wereld door voor elk van hen een diploma te behalen. Zo draagt ​​digitalisering in hoge mate bij aan merken en producten bij de overdracht van informatie en garanties. Deze unieke technologie die authenticiteit, eigendom en garantie bewijst met certificaten, zal de consument enorm geruststellen.

Frans bedrijf met internationale invloed

EDGYN is al een Franse goudklomp waarvan de technische ontwikkeling volledig in Chambéry plaatsvindt, maar vandaag vertegenwoordigt EDGYN toepassingen op internationale schaal: “Van Azië tot Noord-Amerika, voornamelijk in Europa, dekt EDGYN beschermingsmerken, consumenten en hun producten uit Frankrijk, en dankzij een netwerk van integrators en partners De meest recente daarvan was de Antares Vision Group, een wereldleider in traceerbaarheid”, aldus Aurélien TIGNOL, Managing Director van EDGYN.


Leave a Comment