Rijden op de mouw rond de heropleving van de ducttape in de cloud

Quantum is definitief de toekomst ingegaan en verovert cloudserviceproviders met opslagoplossingen die oorspronkelijk zijn ontworpen voor archivering. De tape-revolutie is aan de gang.

De tape-archivering, die door sommige historische opslagoperatoren als gedoemd werd verklaard – om nog maar te zwijgen van EMC bij de Europese lancering van Centrea in Londen in 2002 met Pat Gelsinger – beleeft een echte opleving met de ontwikkeling van online back-upoplossingen. Tijdens een IT-perstour door Colorado begin juni ontmoetten we twee grote leveranciers van tapeback-upoplossingen, Quantum en Spectra. Quantum, opgericht in 1980, is niet echt een startup meer, maar de komst van Jamie Lerner als CEO en voorzitter van de raad van bestuur in 2018 wakkerde Doornroosje aan. Als een allround expert in de opslagmarkt, behield deze manager een deel van het historische team en stuurde hij de ontwikkeling van het bedrijf rond drie strategische assen: video-opslagoplossingen (monitoring en media) met Stornext-hardware, Scalar-robotbandbibliotheken en DXi-bibliotheekvirtualisatiesystemen – en tot slot software- en cloudactiviteit met ontwikkelabonnement (Q-Cloud).

Een bezoek aan het Quantum Assembly Center in Broomfield, Colorado met CEO Jamie Lerner. (tegoed SL

Tijdens onze persconferentie in Broomfield liet Jamie Lerner ons Quantum’s terugkeer naar het zadel zien met een sterke stijging van de verkoop van de ultradunne. Zeven van de grootste cloudserviceproviders gebruiken geautomatiseerde boekverkopers. “We hebben alles wat we weten over tape opnieuw ontwikkeld om weer de nummer één verkoper op de markt voor koelhuizen te zijn”, vertelde de CEO ons. Hoewel Quantum de tape niet langer produceert – omdat het het interne SDLR-formaat heeft verlaten – werkt het wel met LTO-cartridgeleveranciers Sony en Fujifilm. Voor LTO-cartridgelezers (Linear Tape Opening) blijft IBM leeskoppen ontwikkelen en produceren. Bij Broomfield ontwerpt en assembleert Quantum zijn Scalar-systemen met onderdelen vervaardigd door Flextronics in Guadalajara, Mexico. De geautomatiseerde tapebibliotheken van Quantum vertegenwoordigen meer dan 40 EB aan wereldwijde capaciteit en meer dan 3 miljoen LTO-cartridges in beheer. De komst van Super Cartridges heeft het gebruik van LTO-cartridges, die worden misbruikt als “grote harde schijven … tape wordt gezien als een grote trage harde schijf”, volledig veranderd. Niet het gebruikelijke gebruik van back-upcartridges, ook al hebben ze niet veel meer te maken met de modellen van weleer.

Om zijn Scalar i6H-bibliotheken aan overtollige leerlingen aan te bieden, hier voor de cloudgigant, maakt het team van Jamie Lerner aangepaste verpakkingen. (credit SL)

Capaciteitsverhoging van de cartridge

Vergeleken met de LTO-8-specificatie verhoogt de LTO-9 – die afgelopen september op de markt werd gebracht – de opslagcapaciteit van cartridges met 50%: dat is 18TB in native modus en tot 45TB na datacompressie. De overdrachtssnelheid neemt toe van 750 MB/s tot 1 GB/s voor gecomprimeerde gegevens en van 360 tot 440 MB/s voor niet-gecomprimeerde gegevens. “Producten die we voor ondernemingen hebben ontworpen, zijn niet geschikt voor CSP’s […] Daarom hebben we alles wat we weten over banden voor deze supersterren opgefrist. De laatste wil – samen met diensten zoals Glacier in AWS – het laden van gearchiveerde gegevens op cartridges met een hogere capaciteit versnellen om het werk van automatische laden te verbeteren. Het werk van deze laatste wordt ook intensief, wat leidt tot een verhoogde belasting van de mechanische elementen. Hyperscalers die moeiteloos hun eigen servers bouwen met commerciële standaarden zullen graag hetzelfde doen met tapebibliotheken, maar zo eenvoudig is het niet. Dit is de reden waarom Quantum afgelopen maart de Scalar i6H-bibliotheek heeft ontworpen en gelanceerd. Met een eigen modulaire railstructuur; Dit maakt het mogelijk om één rackcompartiment tegelijk in te zetten en indien nodig nog een toe te voegen om een ​​totaalsamenstel te vormen. Het voldoet aan de behoeften van ultras en bedrijven die van plan zijn om tape op grote schaal te gebruiken. Anti-ransomware en CBA-functies (cloud-based analytics) zijn ook geïntroduceerd voor preventieve en proactieve continue monitoring om de veerkracht van de gegevens te waarborgen. Een intelligent systeem genaamd Ransom Block blokkeert ook de toegang tot bepaalde cartridges. De functie kan worden bestuurd door eenvoudige back-upsoftware zoals Veeam en gaat verder dan een simpele luchtspleet waar tapes fysiek zijn gescheiden om veilige back-upopslag te garanderen. De fysieke vergrendeling voorkomt hier dat er met de cartridge wordt geknoeid.

De Scalar i6H-bibliotheek is ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke vereisten van hypermodulators, met name vereenvoudigde modulariteit en onderhoud. (hoeveelheid krediet)

Zoals alle leveranciers op de markt, heeft Quantum te maken gehad met problemen met de toeleveringsketen en tekorten aan componenten, die de cashflow onder druk hebben gezet. Tijdens het laatste fiscale kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022, rapporteerde Broomfield een omzetstijging van 3% op jaarbasis tot $ 92,5 miljoen, voor een verlies van $ 7,8 miljoen. De verliezen vorig jaar voor dezelfde periode bedroegen $ 17,5 miljoen. De CEO vertelde ons dat als de omzet in 2021 $ 372,8 miljoen is, het hardware-aandeel nog steeds erg hoog is met bijna $ 300 miljoen. Quantum heeft echter al 356 bedrijven in abonnementsmodus voor zijn softwareoplossingen (videobewaking, videostreambeheer, ransomwarepreventie, inhoudindexering, enz. (zie onderstaande dia). Voor dit jaar is het doel om de supply chain te stimuleren en de productie te verlagen kosten, is Move aan de gang om te verhuizen naar modernere locaties in Broomfield.

Quantum-softwaresuite is exponentieel gegroeid met bedrijfsoplossingen.

Leave a Comment