We zagen in een van de beste cloudserviceproviders

IDrive is naar onze mening een van de beste cloudserviceproviders dankzij de meerdere back-upfuncties. Ontdek in deze test wat de voor- en nadelen zijn van deze dienst en vind het aanbod dat het beste bij je past.

Om big data online op te slaan kunnen we stellen dat IDrive de ideale oplossing is. En op het gebied van beveiliging helpt de nieuwste tweefactorauthenticatiefunctie gegevens te beschermen, zelfs van de provider zelf. Het ongelukkige is dat het online opslagplatform geen realtime samenwerkingstools biedt.

Dus hebben we IDrive getest en hier is onze mening over deze cloudserviceprovider:

Introductie van IDrive

Allereerst heeft IDrive haar hoofdkantoor in Californië, Verenigde Staten. Dit betekent dat het platform Onderworpen aan de Amerikaanse wetgeving.

IDrive is dus een cloudserviceprovider waarmee gegevens vanaf alle apparaten kunnen worden geback-upt. Dit omvat pc’s, Macs, smartphones en tablets. Het is mogelijk om vanuit het webportaal toegang te krijgen tot het platform. Maar om alle functies te gebruiken, moet de app op hun apparaat zijn geïnstalleerd.

We merken echter dat de iOS-versies minder ontwikkeld zijn dan de Android-versies. In feite maakt de IDrive-app voor mobiele Apple-apparaten alleen een back-up van uw contacten, agenda’s, foto’s en video’s. Het is mogelijk om meer te doen met Android, zoals sms-back-up.

Functies

 • Gratis opslag: 5 GB
 • Betaald basisabonnement: 5TB
 • Ondersteunde apparaten: Onbeperkt (behalve IDrive Team)
 • Synchronisatie: Ja
 • Bestandsshares: Ja
 • Mobiele app: Ja
 • Gegevensherstel: 30 eerdere versies (onbeperkte periode)

IDrive: belangrijkste kenmerken Beoordelingen

Op het gebied van back-up biedt IDrive de keuze tussen: Gegevensopslag via bestanden of klonen van harde schijven. Deze tweede optie is vooral handig voor het opnieuw opbouwen van een computer. Met andere woorden, het zorgt ervoor dat gegevens kunnen worden hersteld zonder dat deze hoeven te worden gereorganiseerd.

In termen van downloadsnelheid is het opslaan van bestanden op IDrive erg snel. We hebben geen klachten, ze concurreren er goed mee De beste clouddiensten. Naar onze mening, als het te lang duurt, zal het een ISP-fout zijn in plaats van IDrive.

Nadeel is dat het downloaden van bestanden via de browser traag kan zijn. In feite wordt het omgeleid naar een nieuw tabblad dat langer duurt om te openen. Het openen van dit nieuwe tabblad is langzamer dan de daadwerkelijke download.

Voor gegevensback-up biedt IDrive twee methoden. De eerste is om de back-up handmatig in te plannen, volgens onze voorkeuren. Een andere optie heet Continue gegevensbescherming Het maakt automatisch een back-up van de gegevens. In wezen controleert IDrive voortdurend op bestandsupdates om gegevens te synchroniseren.

IDrive-aanbiedingen Bewaar 30 eerdere kopieën van het bestand op de wolk met schoten. Houd er rekening mee dat bij het synchroniseren van apparaten met Cloud, als een bestand wordt verwijderd uit de ene kopie van de map, het ook wordt verwijderd uit de andere kopie. Het is nu mogelijk om bestandsversies op elk moment in de tijdlijn op te halen dankzij de versiegeschiedenis.

IDrive Express: Herstel grote bestanden vanuit huis

Een service die echt een vermelding verdient in deze IDrive-recensie, is degene die wordt genoemd rijden express. Kortom, het bedrijf stuurt een harde schijf waarop gegevens kunnen worden overgedragen. Het moet dan teruggestuurd worden naar het bedrijf, dat de data zelf upload naar de cloud.

De service werkt ook omgekeerd. Met andere woorden, u kunt gegevens van uw IDrive Express-harde schijf herstellen in plaats van alles te downloaden. We moeten ons realiseren dat dit een bijzonder interessante optie is en ons kostbare tijd bespaart.

IDrive Express is beschikbaar voor alle abonnees met persoonlijke, groeps- of zakelijke abonnementen. Houd er echter rekening mee dat persoonlijke IDrive-klanten hier maar één keer recht op hebben en teams en bedrijven drie keer. Om IDrive Express boven deze limiet te gebruiken, moet u een vrij groot bedrag betalen.

IDrive: een recensie over het delen van bestanden

Voor het delen van bestanden heeft IDrive enkele updates gemaakt die niet naar onze zin zijn. Voorheen moesten ontvangers een IDrvie-account hebben om verzonden bestanden te bekijken. Nu kunnen ze direct Download bestanden van de link zonder een account.

Helaas is IDrive voor samenwerking niet de beste oplossing. Het platform staat het zelfs niet toe om online documenten te wijzigen. Om dit te doen, moet u de bestanden downloaden en later opnieuw downloaden. Op dit moment zijn er veel betere wolken.

IDrive: beveiligingstips

IDrive gebruikt de coderingsstandaard 256 bit AES Uitgebreide gegevensbescherming plus tweefactorauthenticatie. U kunt uw eigen coderingssleutel kiezen of de standaardsleutel gebruiken. In het eerste geval, als de sleutel verloren gaat, is het onmogelijk om toegang te krijgen tot de gegevens. Zelfs IDrive kan niet helpen de sleutel te herstellen.

Bovendien staat het gebruik van de privésleutel het delen van bestanden niet toe. Hierdoor wordt het coderingsprotocol verbroken. Om de functie voor delen te gebruiken, moet u de standaardcodering gebruiken.

Bovendien merken we ook op dat:U moet het accountwachtwoord invoeren om een ​​bestand te verwijderen. Dit is wat ons betreft een klein pluspuntje voor IDrive. Dit maakt het in feite mogelijk om onbedoelde verwijdering van gegevens, zoals foutieve manipulatie, te voorkomen.

IDrive-foto’s: onbeperkte foto-opslag

IDrive heeft een service gecreëerd die puur gericht is op het online opslaan van foto’s. Telefoongesprek Afbeeldingenhet kan een onbeperkt aantal mobiele foto’s en video’s opslaan.

Dit laat enerzijds toe om verwarring tussen persoonlijke en professionele profielen te voorkomen. Aan de andere kant biedt IDrive Photos een plek waar men grote hoeveelheden mediabestanden kan opslaan zonder opslagruimte op te offeren voor andere belangrijke documenten.

Er is nog een klein nadeel aan deze service. Het heeft geen functies voor gezichtsherkenning of geotagging. Voor onbeperkte opslag van foto’s en afbeeldingen in HD is 9 euro per jaar echter niet heel duur.

IDrive: Prijzen en pakketten

Over prijs gesproken, we denken dat IDrive een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Zoals alle cloudproviders biedt IDrive een gratis aanbieding. Helaas, Dit gratis abonnement is beperkt tot 5 GB.

voor Personal iDrive, abonnement is ongeveer 72 euro per jaar. Met dit abonnement profiteer je van 5 TB opslagruimte. Bij een verbintenis van twee jaar biedt het bedrijf vaak een korting in het eerste jaar. IDrive Personal ondersteunt een onbeperkt aantal apparaten voor één gebruiker.

Dan is er de show IDrive Team wat ongeveer € 80 per jaar kost. Het biedt ook 5 TB aan opslagruimte voor maximaal 5 gebruikers (inclusief apparaten).

Tenslotte, IDrive Business voor €180 per jaar Ondersteunt een onbeperkt aantal apparaten en gebruikers. Met deze derde optie kunt u echter alleen profiteren van 250 GB opslagruimte per gebruiker.

Houd er dus rekening mee dat alle abonnees van deze betaalde aanbiedingen de IDrive Express-service kunnen gebruiken, inclusief één keer voor IDrive Personal en drie keer voor IDrive Team en Business.

Deze pakketten bevatten echter geen onbeperkte foto-opslag, zoals IDrive Photos.

Onze laatste kijk op IDrive

Als online opslagdienst voldoet IDrive aan alle eisen van een goede clouddienst. Het biedt alle vereiste functies, waaronder back-up, synchronisatie en het delen van bestanden.

We willen er ook op wijzen dat er voor alle plannen geen Geen limiet voor bestandsgrootte. Dit is een goed punt om een ​​back-up te maken voor grote projecten zoals videobewerking.

Ook de IDrive Express-service verdient een speciale vermelding. Als je grote hoeveelheden data hebt die je wilt overzetten (of herstellen) naar je cloudaccount, maar geen tijd hebt, dan is dit de oplossing.

Evenzo is het kopiëren van afbeeldingen op de harde schijf een functie die IDrive de beste provider maakt. Ondanks de vereenvoudigde interface werkt IDrive naar behoren en voldoet het aan de belangrijkste toepassingen van de online opslagservice.

Wat ons echter dwarszat was Gebrek aan samenwerkingstools en bewerkingen. Naar onze mening kan IDrive nog beter worden als men de mogelijkheid heeft om aan bestanden te werken zonder ze te hoeven downloaden.

Maar uiteindelijk wordt IDrive ten zeerste aanbevolen om veilig een back-up van gegevens te maken tegen een redelijke prijs.

 • redelijke prijs
 • End-to-end encryptie
 • IDrive Express
 • Onbeperkte foto-opslag met IDrive Photos
 • Harde schijf klonen
 • Mobiele applicatie
 • Onbeperkte bestandsgrootte
 • Geen realtime samenwerkingstools
 • Vereenvoudigde webinterface
 • 250 GB max voor IDrive Business

Gebruiksgemak – 9

Interface – 7

Kenmerken – 9.5

Waar voor je geld – 8

8.4

Makkelijk te gebruiken : eenvoudig.

gebruikersomgeving : erg makkelijk.

Functies : veel interessante functies.

geldwaarde : waar voor je geld.


Gebruikersbeoordeling:

Wees de eerste!

Leave a Comment