Begrijp Web 3.0 in slechts 3 minuten

In de jaren negentig kwam de eerste consumentenversie van internet (Web 1.0). Zeer beperkt in interactie met webpagina’s, uitwisselingen vonden voornamelijk plaats via chats, forums en blogs.

Toen ontstond er in het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw een uitgebreider internet dat de nadruk legde op sociale interactie via de explosie van sociale netwerken. De snelheid van datatransmissie dankzij ADSL en glasvezel heeft bijgedragen aan interconnectie, digitalisering, consumententargeting, enz.

Hoe kan dit nieuwe internet worden gedefinieerd?

De ” web 3 Of “Web 3.0” is de waardige opvolger van Internet 2.0 Het is bedoeld om een ​​belangrijk probleem aan te pakken: De gebruiker controle geven over het beheer van zijn of haar persoonlijke gegevens Dankzij de beveiliging die wordt geboden door blockchain-technologieën. Daarom vertegenwoordigt het a Ga naar de online community Waar gebruikers deelnemen aan de toekomst van platforms en zich bevrijden van de verstikkende greep van GAFAM’s zoals Facebook, Google, enz.

Daarbij komt nog de geboorte van NFT, financiële transacties in cryptocurrencies (staking, mining, etc.), slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties, om nog maar te zwijgen van de ultieme revolutie: de metaverse revolutie.

Hoe werkt Web 3.0?

Naast het feit dat de gebruiker zich in het hart van het proces bevindt en volledige controle heeft over zijn persoonlijke gegevens, vertrouwt dit Web 3.0 ook op het coderen, genereren van inkomsten en het vervolgens monitoren van inhoud op een gedecentraliseerde manier.

Dit is de volgende evolutie van het internet Biedt gebruikers directe interactie zonder bemiddeling. Gebruikers zullen communiceren door lid te worden van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), d.w.z. een collectieve entiteit die eigendom is van en wordt beheerd door leden van de gemeenschap.

Voor alles, De goedkeuring van dit web 3.0 gaat door het gebruik van “wallets”. Met andere woorden, door de massale opening door individuen van digitale portefeuilles gewijd aan tokens. Het noodzakelijke element was zoals het twintig jaar geleden aanmaken van mailboxen om allerlei gegevens met andere gebruikers uit te wisselen.

Wat kunnen we verwachten van Web 3.0?

 • De De gegevens maken gebruik van slimme contracten (Smart Contracts) zijn universeel toegankelijk.
 • De Transacties worden geregistreerd binnen de blockchain.
 • De Markup (via NFT) stelt makers in staat om originaliteit en volledige eigendom van hun werk te behouden.
 • Data-integratie is niet langer afhankelijk van een centrale autoriteit (bank).
 • De De metaverse introduceert een nieuwe virtuele ervaring Met een groot omzetpotentieel voor de entertainment- en marketingindustrie.
 • Volledig gebruik van de volgende diensten: Cryptocurrency-betaling, machine learning, juridisch werk, interpretatie, augmented reality, geolocatieservices

Lees ook Begrijp altcoins in slechts 3 minuten

Wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn veel voordelen voor internetgebruikers, waaronder:

 • De Volledige benutting van blockchain-technologie Om gebruikers volledige controle te geven over hun gegevens, inhoud en privacy.
 • Opkomst van een nieuwe gedecentraliseerde digitale economie Door het gebruik van cryptocurrencies.
 • Onbeperkte ontwikkelmogelijkheden dankzij het gebruik van DeFi.

Ondanks de onmiskenbare voordelen, heeft Web 3.0 nog steeds veel kritiek:

 • De onvolwassenheid van blockchain-technologieën Omdat ze kwetsbaar blijven. Beveiliging is niet altijd gegarandeerd en hangt af van projecten en hun engineering.
 • Piraterij is een epidemie Wat leidt tot diefstal van enorme hoeveelheden geld of persoonlijke gegevens.
 • Ondanks de toegenomen media-aandacht, Cryptocurrency en blockchain blijven voor velen ambigue concepten die hun innerlijke werking nog niet begrijpen.

Conclusie: Wat zijn de vooruitzichten voor dit Web 3.0?

Een nieuwe revolutie voor het volgende decennium, Het gebruik van de blockchain biedt onverwachte en tot nu toe ongeëvenaarde mogelijkheden. Maar dit vereist aanzienlijke aankopen van het grote publiek en hangt af van hoe dit laatste aan de technologie wordt toegewezen.

Voor sommigen een pure utopie, Het is moeilijk te geloven dat Web 3.0 Web 2.0 gemakkelijk zal laten verdwijnen. Regelgevers (centrale banken en overheden) laten zich niet isoleren. Evenzo zijn tussenpersonen (met name GAFAM) van plan in te grijpen om een ​​zekere controle over de internetgebruiker te behouden.

💎 Ontvang je gratis Crypto-horloge

Crypto Watch “Quickly Done, Well Done”: ontvang elke vrijdag om 20.00 uur onze gratis Crypto Watch in uw e-mailinbox. 100% toegevoegde waarde, 0% spam!

Leave a Comment