Dreiging van ‘Not Your Key, Not Your Bitcoin’ door het Europees Parlement

Nadat hij onlangs probeerde een bestand te blokkeren bewijs van werkNu stelt de Europese Commissie voor om uitwisselingen aan te vragen om informatie over privéportefeuilles te verzamelen. Dit is een directe aanval op de geest van Bitcoin die het recht om zelf Bitcoin (BTC) te bezitten, kan uitdagen.

Niet uw sleutel, niet uw bitcoin!

Het Europees Parlement maakt geen wetten. Hij kan alleen stemmen voor of tegen wat de Europese Commissie hem voorstelt in parlementaire commissies.

Op donderdag 31 maart hebben de ECON- en LIBE-commissies een amendement op de MiCA-wet (Markets in Crypto Assets) goedgekeurd met betrekking tot informatie die openbaar moet worden gemaakt wanneer Bitcoin (BTC) wordt overgedragen van een beurs naar een privéportemonnee en vice versa.

Vind hier de juiste tekst. We kunnen in de inleiding lezen dat een bestand “Crypto-activa zijn met name geschikt voor criminelen die illegale overdrachten over nationale grenzen willen doen.” De toon is gezet…

[La commission parlementaire utilise le mot « crypto-actif » que nous remplacerons dans cet article par « bitcoin » (BTC) pour plus de clarté…]

Een van de belangrijkste maatregelen van het wetsvoorstel heeft tot doel dit te waarborgen uitwisselingen Controleer alle transacties, niet alleen die van meer dan € 1.000:

“Bitcoin […] Overboekingen zijn toegestaan ​​via duizenden portemonnees […]veel breder en met een hogere snelheid dan conventionele transmissies. […] Criminelen kunnen detectie vermijden door grote transacties op te splitsen in verschillende kleinere transacties over vele schijnbaar niet-gerelateerde portemonnee-adressen. »

De Europese Commissie stelt daarom voor om het minimumniveau waarop BTC kan worden overgedragen zonder zich zorgen te maken over uitwisselingen, te schrappen. Erger nog, elke transactie met een waarde van meer dan 1.000 euro van een privéportemonnee naar een beurs moet automatisch worden gemeld aan de autoriteiten (belastingautoriteiten, enz.).

Het doel van de manoeuvre is om te forceren uitwisselingen Om zichzelf uit te rusten met tools om transacties te detecteren van criminelen die momenteel onder de radar vliegen.

Deze tools bestaan ​​en worden aangeboden door bedrijven als Chainalysis die er trouwens in geloven “Slechts 0,15% van de cryptocurrency-transacties is van criminele oorsprong.” Dat is 14 miljard in 2021, vergeleken met tienduizenden miljarden in belastingparadijzen…

Een andere maatregel die protest oproept, is de verplichting van beurzen om de identiteit van hun eigenaren te verzamelen gouverneur Speciaal:

“In het geval van het overzetten van bitcoins van of naar een privé-portemonnee, moet de uitwisseling de informatie (identiteit) van de eigenaar van die privé-portemonnee verkrijgen en behouden. De uitwisseling is niet verplicht. Controleren Identiteit verstrekt in verband met de privé-portemonnee […]. Als de uitwisseling echter merkt of merkt dat de identificatie die namens de eigenaar van de privéportemonnee is verstrekt, onjuist is […]of, als de overdracht verdacht wordt geacht vanwege de oorsprong of bestemming van BTC, moet de uitwisseling op basis van de risico’s beoordelen of de overdracht moet worden geweigerd en de Financial Intelligence Unit hiervan op de hoogte stellen. »

Kortom, deze wettekst, zoals die is, is niet nodig uitwisselingen Om de identiteit van de eigenaren te verifiëren gouverneur Speciaal. Ze mogen alleen informatie verzamelen die door hun klanten is verstrekt. De gouverneur Omdat het open source, anonieme software is, zou het sowieso moeilijk zijn om iets te “verifiëren”.

De worm is echter wel aanwezig in de vrucht. De uitwisselingen Je zult in staat zijn om geldovermakingen te blokkeren op eenvoudige verdenking, wat de deur opent naar eindeloos misbruik!! Om nog maar te zwijgen van het feit dat alle grote bestanden met namenlijsten uiteindelijk worden gehackt, waardoor alle BTC-eigenaren gevaar lopen.

Evenmin zijn we immuun voor sommige EP-leden die de tekst op het laatste moment wijzigen om te eisen dat uitwisselingen de identiteit van privé-portefeuilles “verifiëren”, wat in feite zou neerkomen op een verbod op overdrachten van BTC naar privé-uitwisselingen en portefeuilles. Niet uw sleutel, niet uw bitcoin!

Laten we eindigen met op te merken dat veel spelers in de industrie hebben aangekondigd dat ze Frankrijk zullen verlaten als deze wet wordt aangenomen. De grootste Franse bitcoin-mijnwerker, BigBlock, heeft zijn koffers al ingepakt op weg naar Zwitserland…

Voor de manier waarop, hier is hoe u uw eigen portemonnee kunt maken…

Ontvang een samenvatting van het nieuws in de cryptocurrency-wereld door u te abonneren op onze nieuwe dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief, zodat u niets van de essentiële zaken van Cointribune hoeft te missen!

Avatar voor Nicholas Terrell

Nicholas Terrell

Journalist schrijft over de Bitcoin-revolutie. Mijn papers gaan over bitcoin via geopolitieke, economische en libertaire folders.

Leave a Comment