Een complete gids voor het beveiligen van uw gegevens op internet

Cloudbeveiliging heeft de hoogste prioriteit. Je moet in beide richtingen denken: de beveiliging van gehoste data en de beveiliging van cloudproviders. Focus op het onderwerp.

Het gebruik van cloud computing maakt duidelijk het digitale tijdperk waarin we leven. Particulieren, bedrijven en professionals gebruiken de cloud om allerlei redenen. Dit is meestal voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens daar. Maar we gebruiken ook software die het leven, het werk en de productiviteit makkelijker maakt. Degenen die de cloud omarmen, worden echter geconfronteerd met een reeks beveiligingsuitdagingen.

Het verzamelen van big data vereist dat we ons zorgen maken over de veiligheid van deze laatste. In feite zijn deze gegevens nooit veilig voor kwade opzet, technische of natuurlijke ongelukken. Volgens het laatste nieuws nemen cyberaanvallen op overheidsinstanties toe als gevolg van het recente Russisch-Oekraïense conflict.

Cloudbeveiliging: een multilaterale vereiste

Wie moet er dan handelen om hun gegevens te beschermen? Gedeelde verantwoordelijkheid tussen de klant en de cloudprovider. Ten eerste moet de leverancier alle middelen inzetten om de gegevens die door de klant op het platform worden gehost, te beveiligen. Anderzijds is hij ook verantwoordelijk voor het respecteren van de nalevingsmaatregelen en het beschermen van de vertrouwelijkheid van de klant.

De cloudprovider moet ook zorgen voor zijn veiligheid. Omdat het zichzelf in feite ook beschermt tegen de potentieel rampzalige gevolgen van slechte gegevensbescherming en beveiliging in de cloud. We hebben het hier over gegevensverlies, inbreuken, rechtszaken en financiële boetes.

Cloudbeveiliging samenbrengen Technologieën, controles, processen en beleid Om systemen, gegevens en infrastructuur in de cloud te beschermen. Het behoort tot de tak van computerbeveiliging en in bredere zin van informatiebeveiliging.

Waarom is gegevensbeveiliging in de cloud belangrijk?

Vooral cloudbeveiliging is een belangrijke vereiste. Onderzoek beweert dat deze vraag bijna een kwelling is 93% van de organisaties. Uit de feiten blijkt ook dat in de afgelopen 12 maanden een op de vier organisaties te maken heeft gehad met een beveiligingsincident. Iedereen weet dat cybercriminaliteit toeneemt.

Het is duidelijk dat niemand de gevolgen wil ondervinden van een inbreuk op de beveiliging van gegevens die in de cloud zijn opgeslagen. We kiezen ervoor om het op een veilige plek te bewaren. Gegevensverlies kan dus fataal zijn, of het nu een persoon of een bedrijf is. Mismanagement, technische problemen of natuurrampen (denk aan het geval van OVH) kunnen voorkomen. In andere gevallen kunnen vormen van hacking en malware-infiltratie optreden. Kwade bedoelingen vermenigvuldigen zich om verschillende redenen.

Al deze situaties zijn onderworpen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie. In aantallen heeft een overtreding van de regels van deze wet WhatsApp recentelijk 225 miljoen euro gekost in 2021. Deze boete is opgelegd door de Duitse privacywaakhond. Voldoende hoeveelheid om preventieve maatregelen nieuw leven in te blazen.

Het meest voorkomende beveiligingsrisico in de cloud

Providers werken er hard aan om hun klanten te verzekeren van de veiligheid van hun platform. Desondanks kunnen er nog steeds veiligheidsrisico’s ontstaan. Hier is een lijst van de zeven meest voorkomende risico’s.

zicht verlies

Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat officiële of ongewenste gebruikers toegang hebben tot het platform. Bedrijven hebben een breed scala aan clouddiensten, afhankelijk van hun locatie en het type apparaat dat wordt gebruikt. En die openheid wordt niet altijd goed beheerd. Als de provider geen beveiligingstools heeft, kan hij niet volgen wie de services precies gebruikt, toegang heeft tot gegevens en illegaal downloadt. Het is een crack die het risico op datalekken en dataverlies vergroot.

Nalevingsschendingen

Cloudserviceproviders moeten voltooien Beproefde maatregelen om naleving te waarborgen. Ze worden dus verondersteld permanent de gegevens van hun klanten te controleren, te verwerken en te beschermen. Dit risico is verweven met verlies van gezichtsvermogen. Wees dus voorzichtig bij het overdragen van gegevens. Het risico is groot als u een leverancier tegenkomt die deze compliance niet respecteert.

Hiaten in cloudbeveiligingsstrategieën

Te snel migreren zorgt ervoor dat gegevens verloren gaan en aangetast worden. Lang voordat gegevens en systemen naar de cloud worden verplaatst, moet ervoor worden gezorgd dat deze laatste: beveiligingsinfrastructuur. Ook infrastructuren moeten compatibel zijn met uw data en systemen.

interne bedreigingen

We moeten altijd een oogje houden op degenen in de buurt van en binnen onze muren. In feite gebeuren hacks, diefstallen en frauduleuze gegevensmanipulatie vaak van binnenuit. Helaas vormen werknemers, onderaannemers en medewerkers interne bedreigingen. En als de bedoeling op het eerste gezicht geenszins kwaadaardig is, is de schade er nog steeds. Weet dat wanneer u uw data, software en systemen toevertrouwt aan de cloud, er een nieuwe dreiging ontstaat. Kwaadwillende geesten kunnen naar buiten komen van de kant van leveranciers.

Contractschendingen

We vergeten vaak de aard van contracten tussen partners volledig te begrijpen. Ze hebben echter beperkingen op het delen, overdragen en verwerken van bepaalde gegevens. Sommige werknemers kunnen dit doen vanwege een gebrek aan informatie zonder de daaruit voortvloeiende juridische stappen te kennen.

Een externe API in verkeerde handen

Een onveilige API van derden is een enorme kans voor cybercriminelen. Niemand is het Facebook-Cambridge Analytica-schandaal vergeten, dat toegang gaf tot de gegevens van gebruikers van het populaire sociale netwerk.

verkeerde configuratie van diensten

Als de instellingen voor beveiliging en toegangsbeheer standaard blijven, kunnen cloudgegevens overgeleverd zijn aan het publiek. Een geconfigureerde en verouderde cloud bevordert de toegang van ongewenste gebruikers tot gevoelige gegevens.

Hoe worden preventieve maatregelen getroffen?

Kies een goede cloudserviceprovider

Het is de ultieme oplossing. Werk samen met een cloudserviceprovider die zekerheid biedt in uw beveiligingsstrategie en gegevensbescherming. Dat laatste moet ook voldoen nalevingsmaatregelen. Door te kijken naar hun lijn van naleving en de certificeringen die ze hebben, kunt u hun kwaliteit beoordelen.

Ook kunt u kiezen uit onze beste clouddiensten.

Neem verantwoordelijkheid voor cloudbeveiliging

Het is van essentieel belang dat u uw aandeel in de verantwoordelijkheden bij het beveiligen en beschermen van uw gegevens kent en begrijpt. Sommige taken vallen op de schouders van de leverancier, andere zijn van jou. De meest aangemelde leveranciers delen een aansprakelijkheidsovereenkomst.

Training van degenen die toegang hebben tot de cloud

Iedereen met toegang tot gegevens en systemen moet worden voorgelicht over het belang van het beschermen en beveiligen van dingen. Deze mensen zijn de eersten die zich zorgen maken omdat ze in direct contact staan ​​met het platform. Integreer in het programma: identificatie en ondersteuning van malware, gevaarlijke praktijken, identificatie van verdachte links en e-mails.

Cloudbeveiliging: versleuteling implementeren

Gegevensrelais stellen ze bloot aan het netwerk. Het is nodig om nullen en encoders in te vullen voor de gegevens. Deze preventieve maatregelen verminderen de toegang. Het coderen moet persoonlijk worden beheerst voor algehele controle.

Crowd een cloudtoegangsbeveiligingsmakelaar

CASB Het is een essentiële tool die de beveiliging van uw cloudgegevens kan verbeteren. Het staat tussen u en uw serviceprovider. Het brengt een reeks beveiligingstools samen om het cloud-ecosysteem te beschermen. De implementatie ervan activeert ook de identificatie van dreigingen en de maatregelen die moeten worden genomen als ze zich voordoen. Helpt het nalevingsniveau te handhaven.

Beknibbel niet op wachtwoorden

Om de toegang voor indringers te blokkeren, kan een wachtwoordschema succesvol zijn. Het configureren van dit wachtwoord moet ingewikkeld en moeilijk te raden zijn. Over het algemeen zijn cijfers, hoofdletters, symbolen en kleine letters vereist en bestaat het uit minimaal 14 tekens. Hoe complexer het wachtwoord, hoe sterker de beveiliging.

Procedures voor meervoudige authenticatie toevoegen

Met wachtwoorden kunt u de authenticatieprocedure verdubbelen door idealiter twee of drie andere manieren nodig te hebben om de invoer te bevestigen. Beveiligingslagen zijn niet veel vergeleken met hoeveel schade een hacker kan aanrichten.

Zie het tweefactorauthenticatiebestand.

Minimaliseer gebruikerstoegang

Dit is misschien niet de beste manier Ontwikkel de geest van verbondenheid binnen het bedrijf, maar het wordt soms opgelegd. Beperk gebruikerstoegang tot alleen die delen van gegevens en systemen die ze mogelijk nodig hebben. Het is beter om gebruikers toe te voegen aan andere afdelingen dan de deur voor iedereen open te laten.

Lees leverancierscontracten en service level agreements zorgvuldig door

Slechte verrassingen als je het lezen van bittere contracten negeert. Dit om een ​​goed begrip te krijgen van de details die zijn opgenomen in de overeenkomst tussen de klant en de leverancier. Weet waar je aan begint.

Leave a Comment