MiCA 2 – Christine Lagarde wil “vooruit” gaan met het reguleren van cryptocurrency

Europa loopt voorop in de strikte regulering van de cryptocurrency-industrie. Het MiCA-wetsvoorstel is nog in voorbereiding, maar zorgt al voor koud zweet bij de spelers in deze digitale economie. En voorstellen die zo onwaarschijnlijk zijn als een Proof of Work (PoW) verbod op Bitcoin, die eenvoudigweg de onwetendheid illustreren van degenen die niettemin dit ecosysteem willen beheersen. Een vendetta sterk geleid door de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde. De laatste beschouwt de MiCA 2 al als restrictiever dan de eerste versie.

Het beheren van de cryptocurrency-sector is geen soepel proces op internationaal niveau. Sommige landen proberen innovaties op de best mogelijke manier te integreren. Aan de andere kant zoekt Europa naar de slechtste voorstellen om te proberen zijn weg te banen met zijn MiCA-rekening. Tot het punt dat bepaalde landen, zoals Duitsland, weigeren te voldoen aan toezichtvereisten die als aanstootgevend worden beschouwd. Maar dit weerhoudt Christine Lagarde er duidelijk niet van om “Akbar” op het veld te zien.

Inderdaad, het huidige hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB) onderscheidt zich vooral door haar uitgesproken haat tegen cryptocurrencies en alles wat daarmee samenhangt. Digitale activa die “waardeloos” zijn, maar toch zo snel mogelijk gereguleerd moeten worden. Vorige week werd de positie opnieuw bevestigd. Dit gebeurde tijdens een interventie voor de Commissie economische en monetaire zaken van het Europees Parlement. Omdat Christine Lagarde bij deze gelegenheid inging op de behoefte aan:MiCA 2 “die een groter bereik zal hebben en die dieper zal worden georganiseerd. Compleet programma!

MiCA 2 – Terug!

Het gebeurde allemaal op 20 juni. Tijdens de tussenkomst van Christine Lagarde voor de Commissie economische en monetaire zaken van het Europees Parlement. Allemaal als hoofd van de European Systemic Risk Council, die zijn naam alleen maar koud zweet geeft. Een evenement waarbij ze werd binnengehaald om over cryptocurrency te praten met Europarlementariër Aurore Lalucq, die ook bekend staat om haar diepe afkeer van deze digitale economie. Het is duidelijk dat er niets echt positiefs voor deze sector kan komen uit dit soort bijeenkomsten. Maar er was ook geen indicatie dat het een kwestie zou zijnMogelijke MiCA 2hoewel de eerste versie nog steeds in de schatkist van de Europese autoriteiten zit.

We verwelkomen de komst van MiCa 1. Maar we moedigen u aan om door te gaan met de ontwikkeling van MiCa 2, die een bredere reikwijdte zal hebben en die sommige van deze innovaties dieper zal reguleren, op deze onbekende gebieden die risico’s vormen voor de consument en die vaak ontbreken. het mogelijk is om fraude, manipulatie, speculatie en criminele activiteiten te verdoezelen.. »

Christine Lagarde

Omdat MiCA-factuur is nog niet van kracht. Sterker nog, het slingert nog steeds heen en weer in de Europese bestuurlijke kronkels. Vooral omdat het in maart weigerde het Proof of Work-mechanisme van Bitcoin te verbieden. Een overwinning greep hij op het laatste moment, voor zijn daadwerkelijke stemming. Maar een waarschuwing over het draconische karakter van dit project is duidelijk ongehoord van degenen die deze onderdrukkende maskerade lanceerden.. Dit is zelfs als sommige cryptospelers een brief onder de aandacht van Europese functionarissen splitsen. Met als doel “eerlijke behandeling van de sector” te eisen, wat uiteraard niets met prioriteit te maken heeft.

organiseren

Neem contact op met crypto-operators voor een eerlijke behandeling van de sector binnen de Europese Unie

Nathalie E. – 20 april 2022 – 16:59

Terwijl de onderhandelingen volgende week plaatsvinden tijdens […]

Lees meer >>

MiCA2 = MiCA1 + Bitcoin?

Maar wat kan MiCA 2 dan erger hebben dan de eerste versie? In ieder geval, afgezien van de eeuwige onthouding van beleggersbeveiliging en het zeer criminele – en vooral fictieve – karakter van het gebruik van cryptocurrencies. Een vraag die Christine Lagarde niet naliet tijdens deze interventie. Met 3 specifieke punten die naar haar mening bijzondere aandacht vragen. Dit is om te reageren op “de risico’s van associatie met financiële instellingen die zijn blootgesteld aan crypto-activa.”

organiseren

VK – Elimineer KYC-vereisten voor zelf-gehoste portemonnees

Hugo B. – 21 juni 2022 – 15:00

De monitoringvereisten voor crypto-investeerders beginnen […]

Lees meer >>

Het eerste punt dat wordt behandeld is: Opslag van cryptovaluta, dat wil zeggen, de laatste tegen betaling deponeren in de vorm van een API. Maar dit omvat uiteraard ook leningen (leningen) die worden verstrekt in ruil voor beloningen (bonussen). De sectoren die volgens Christine Lagarde zich zeer snel ontwikkelen. Momenteel onder invloed van grote moeilijkheden zoals in het geval van het bedrijf BlockFi.

Dan is er nog het probleem van decentrale financiering (DeFi). “Omdat bij afwezigheid van financiële tussenpersonen de wetgeving niet van toepassing is. Een situatie waar Christine Lagarde een einde aan wil maken met MiCA 2. Met de mogelijkheid, volgens haar, om Bitcoin op te nemen die “niet onder MiCa 1 valt”. Maar ze hoopt dat “MiCa 2 daar rekening mee houdt.”

Eindelijk komt er een zaak Uitgifte van cryptocurrencies “wanneer er geen specifieke uitgever is.” Dit is het geval voor veel van deze digitale activa in de DeFi-sector, maar niet alleen. Want Christine Lagarde doelt weer op Bitcoin, wat volgens haar “precies is zoals het is”. Laten we ons voorstellen dat het een van de potentiële doelen kan blijven voor deze volgende versie van de MiCA-wet. Zelfs na een verbod op het mislukte bewijs van werk…

Leave a Comment