Waarom is de cloud essentieel voor bedrijven?

Steeds meer bedrijven besluiten tegenwoordig om over te stappen naar de cloud om het beheer van hun gegevens te waarborgen. De populaire tool staat bekend om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit, is het echt een bondgenoot voor zijn gebruikers? Wat is de cloud en welke voordelen kan het het bedrijf opleveren? Volg de gids!

U zult ook geïnteresseerd zijn

De afgelopen jaren een noodzaak geworden, is het geworden cloud computing Het zorgde voor een revolutie in de gegevensuitwisseling, vooral in de zakenwereld. Maar wat is de cloud en wat houdt deze technologie in? de wolk (” Wolk “,” in het Frans) een groep van servers Op afstand geïnstalleerd en met elkaar verbonden. Dankzij de internet- of intranetverbinding hebben gebruikers eenvoudig toegang tot de benodigde informatie en diensten: opslag, back-up of gegevensuitwisseling … Momenteel zijn er veel cloudserviceproviders op de markt.

De cloud: wat zijn de voordelen van bedrijven?

De cloud heeft een aantal positieve punten die bedrijven zeker vooruit kunnen helpen:

  • ONBEPERKTE TOEGANG: Dankzij cloud computing is het mogelijk werk Van overal op deze planeet! Geeft toegang tot al uw tools vanaf elke terminal (computer, smartphone, tablet …) zonder afhankelijk te zijn van een geografische locatie. Gegevens zijn volledig gecentraliseerd en 24/7 toegankelijk.
  • Verbeterde samenwerking: de cloud is ideaal voor cross-tasking-ondersteuning en stelt alle medewerkers (zelfs geografisch afgelegen) in staat om hun ideeën en bestanden te delen, wijzigingen aan te brengen en feedback te geven. Zo zijn alle projectdeelnemers met elkaar verbonden dankzij een platform dat alle gebruikte kanalen samenbrengt. Een extraatje: updates worden in realtime doorgevoerd!
  • Lagere kosten: dankzij het maandelijkse abonnementssysteem betaalt het bedrijf alleen voor de middelen, infrastructuur en diensten die het nodig heeft. Het bedrijf is zo bevrijd van de beperkingen van investeringen in dure computerhardware en -software, maar ook van de beperkingen van vernieuwing en Onderhoudswerkzaamheden apparatuur. met de sleutel? Gecontroleerd budget en lagere kosten!
  • Gegevensbeveiliging: aangezien cloudgegevens op een externe server worden opgeslagen, hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke fouten in de hardware van het bedrijf. voor een totaal En voor optimale informatiebescherming moet de cloudprovider zijn klanten kunnen geruststellen dankzij zijn krachtige hardware (datacenters beveiligde, versleutelde gegevens, enz.). Bovendien maakt het kiezen van een server in Europa het mogelijk om te profiteren van de Europese wetgeving in kwestie Gegevensbescherming.

VMware vs Cloud, wat zijn de verschillen?

technologie VMware Cloud Manager Bestaat uit het maken van een softwareversie van de entiteit fysiek Meervoud appsOpslagsystemen, virtuele netwerken en servers. Het stelt bedrijven in staat om IT-uitgaven te verminderen en tegelijkertijd hun efficiëntie te verbeteren. Virtualisatie maakt gebruik van software om computeromgevingen onafhankelijk te maken van de fysieke infrastructuur, terwijl de cloud on-demand gedeelde computerbronnen biedt Over internetten.

VMware Cloud Directour-technologie biedt een oplossing om virtualisatie-uitdagingen in bedrijven aan te pakken.  © VMWare Ikoula

De cloud heeft bedrijven zeker veel te bieden. Als het mogelijk is om de digitale transformatie van een bedrijf te ondersteunen, maakt het het ook mogelijk om de communicatie en productiviteit te verbeteren. Zorg er echter voor dat u uw cloudserviceprovider zorgvuldig kiest om de veiligheid enveiligheid gegevens.

Het artikel is geproduceerd in samenwerking met de Ekola Teams

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?

Leave a Comment